E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

En chokoladet crème brûlée!

21. juli 2013 af Anne au Chocolat 9 kommentarer

choko crème brûlée 2

Chokoladesøde Maja og jeg er i gang med at teste opskrifter til vores chokoladekogebog. Det er en super spændende fase, og jeg kan godt løfte sløret for, at denne chokolade crème brûlée kommer med i bogen formentlig med et syrligt sødt twist.
Jeg har før skrevet om, hvor meget jeg forguder crème brûléens kombination af fløjlsblød vanilleprikket creme og knasende sprød letbrændt karamel. Så den skulle afgjort med i en chokoladet udgave. Jeg tror, at jeg har fået skabt den helt perfekte chokolade crème brûlée på Caraïbe 66% fra Valrhona. HAPS! Jeg spiste den til morgenmad med en håndfuld kirsebær. Den skulle jo smages – og hellere før end siden! Har I prøvet chokolade crème brûlée?

choko crème brûlée 3Min tvillingebror Lars var også ellevild med chokolade crème brûléen og nød den med et glas Zacapa rom til selv samme aften, som jeg havde spist min om morgenen. Han sagde faktisk, at det var noget nær det lækreste, han nogensinde havde smagt. Han er sød!

choko crème brûlée

Skrevet i: Uncategorized Tags: chokolade, chokolade crème brûlée

Previous Post: « En sommersød Iittala konkurrence
Next Post: Nektarinsorbet som smager af sommer »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Ann Weiss skriver

    21. juli 2013 kl. 08:07

    Mmm Det ser lækkert ud 🙂
    Glæder mig til jeres bog udkommer, for den er jeg da nød til at eje!

  2. Ditte Ferdinand skriver

    21. juli 2013 kl. 13:32

    Det lyder helt vildt lækkert – og så er Zacapa rom noget af det bedste rom der findes 🙂
    Glæder mig rigtig meget til bogen kommer 🙂

  3. Marie skriver

    21. juli 2013 kl. 16:20

    Hold nu k*** det ser godt ud. Jeg har før prøvet crème brulée med alt muligt (lige fra the til trøffel) og chokolade er helt klart en af favoritterne. Jeg glæder mig til at købe – og lave alle opskrifterne! – i din og underskønne Majas bog <3

  4. Anne au Chocolat skriver

    23. juli 2013 kl. 07:52

    Kære Ann
    Det glæder mig at høre 🙂 Den bliver chokolækker!
    Kh Anne

  5. Anne au Chocolat skriver

    23. juli 2013 kl. 07:53

    Kære Ditte,
    Ja det er en dejlig rom 🙂
    Og det glæder mig at høre, at du ser frem til, at bogen udkommer!
    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    23. juli 2013 kl. 07:54

    Kære Marie
    Du er sød! God sommer til dig 🙂
    Kh Anne

  7. Anine skriver

    23. juli 2013 kl. 13:11

    Kære Anne
    Det må jeg nok sige, den chokolade crème brûlée ser helt utrolig lækker ud! Bebrejder dig ikke, at du spiste den til morgenmad 🙂
    Bedste hilsner Anine

  8. Anne au Chocolat skriver

    23. juli 2013 kl. 13:25

    Kære Anine
    Tusind tak for en sød hilsen – godt at jeg ikke er den eneste som har lyst til crème brûlée til morgenmad 😉

    Kh Anne

  9. Jenny skriver

    28. juli 2013 kl. 15:55

    Jeg lavede en gang for maaange år siden en fra et Jamie Oliver program. Han kaldte den noget andet, men det var chocolade creme brulee

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap