E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Nektarinsorbet som smager af sommer

23. juli 2013 af Anne au Chocolat 12 kommentarer

sorbet

I morges lavede jeg denne lækre syrligt søde og fløjlsbløde nektarinsorbet, som jeg spiste til morgenmad med lidt hakket mælkechokolade (Jivara 40% fra Valrhona), blåbær og kirsebær. Det smagte af sommer! Ren livsnydelse 🙂

sorbet1

 

Nektarinsorbet (2-4 personer, alt efter islysten)

300 g nektariner, uden skræl og skåret i tern
300 g sukkerlage (halvt sukker og halvt vand koges op til, sukkeret er opløst og afkøles)
1/4 citron, saften af

Blend nektarin og sukkerlage sammen til en mos uden klumper. Smag til med citronsaft. Kør cremen til sorbet på ismaskinen.

God fornøjelse 🙂

Skrevet i: Is Tags: blåbær, dessert til morgenmad, jivara, kirsebær, mælkechokolade, nektarinsorbet, sorbet, valrhona

Previous Post: « En chokoladet crème brûlée!
Next Post: Spontane kokos-karamel-kager »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. M skriver

    23. juli 2013 kl. 14:19

    Hej! Er på udkig efter en billig ismaskine, men jeg ved intet om det, så jeg tænkte om der var en du kunne anbefale eller havde nogle råd til hvad man skal gå efter? Knus

  2. Signe skriver

    23. juli 2013 kl. 14:59

    Kære Anne.

    Jeg beundrer dine lækre morgenmadskreationer. Og derudover må jeg også beundre din evne til at forholde dig mæt. Med dette mener jeg, at hvis jeg spiste nektarinsorbet til morgenmad med lidt frugt ville jeg være sulten ca. 1/2 time efter. Er det hele din morgenmad eller spiser du også andet mættende? Hvis ja – til første del af sætningen -, hvordan i alverden kan du så være mæt ? 🙂

    I øvrigt: Tak for dejlige skriverier!

    Mvh. Signe

  3. Mette skriver

    24. juli 2013 kl. 07:25

    Hej Anne 🙂
    Ved du hvad man kan gøre hvis man ikke har en ismaskine? – kan det fungere uden?

  4. fattig-bloggeren skriver

    24. juli 2013 kl. 12:18

    Har lige fundet din blog og den er bare skøn 🙂 Vil ligesom “M” også gerne høre om du kan anbefale en ismaskine der ikke er for dyr. Sorbet’en ser forfærdelig lækker ud, er det noget man kan gøre med alle slags frugt (er nemlig stort fan af passionsfrugt)? 😀
    Mange hilsener fra fattig-bloggeren

  5. Anne au Chocolat skriver

    24. juli 2013 kl. 14:55

    Kære M
    Hvad er dit budget på ismaskine? 🙂

    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    24. juli 2013 kl. 14:56

    Kære Signe

    Tak for din søde hilsen 🙂 Jeg spiser meget forskelligt fra dag til dag, og nogle gange går der lang tid mellem min morgenmad og frokost og andre gange spiser jeg noget om formiddagen. Med andre ord: jeg er ikke så bekymret for, at jeg bliver sulten, for så spiser jeg bare noget igen 🙂

    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    24. juli 2013 kl. 14:57

    Kære Mette,
    Jeg tror det desværre ikke, men skal du ikke have en ismaskine? 🙂

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    24. juli 2013 kl. 14:57

    Kære Fattig-bloggeren,

    Jeg kunne også godt tænke mig at vide lidt mere omkring dit budget til ismaskine!? 🙂

    Kh Anne

  9. M skriver

    24. juli 2013 kl. 16:18

    Hej Anne 🙂 jeg tænker omkring 5-600 men jeg ved ikke om det er urealistisk 🙂

  10. Anne au Chocolat skriver

    24. juli 2013 kl. 19:12

    Kære M,
    Ja det tror jeg umiddelbart, at det er!
    Jeg mener en gang at have set i ismaskinetest på Politiken.dk, så måske den kan googles? Min koster selv 10 gange så meget, men kører som ny på 7. år og den er min bedste investering nogensinde!
    Kh Anne

  11. Madling skriver

    24. juli 2013 kl. 22:47

    Sorbet til morgenmad med chokolade!
    Hvilken herlig start på dagen. Det går vist kun an i ferien 😉

  12. Anne au Chocolat skriver

    25. juli 2013 kl. 07:29

    Kære Madling
    Jeg kan altid spise dessert til morgenmad 😉

    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap