E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Nektarinsorbet som smager af sommer

23. juli 2013 af Anne au Chocolat 12 kommentarer

sorbet

I morges lavede jeg denne lækre syrligt søde og fløjlsbløde nektarinsorbet, som jeg spiste til morgenmad med lidt hakket mælkechokolade (Jivara 40% fra Valrhona), blåbær og kirsebær. Det smagte af sommer! Ren livsnydelse 🙂

sorbet1

 

Nektarinsorbet (2-4 personer, alt efter islysten)

300 g nektariner, uden skræl og skåret i tern
300 g sukkerlage (halvt sukker og halvt vand koges op til, sukkeret er opløst og afkøles)
1/4 citron, saften af

Blend nektarin og sukkerlage sammen til en mos uden klumper. Smag til med citronsaft. Kør cremen til sorbet på ismaskinen.

God fornøjelse 🙂

Skrevet i: Is Tags: blåbær, dessert til morgenmad, jivara, kirsebær, mælkechokolade, nektarinsorbet, sorbet, valrhona

Previous Post: « En chokoladet crème brûlée!
Next Post: Spontane kokos-karamel-kager »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. M skriver

    23. juli 2013 kl. 14:19

    Hej! Er på udkig efter en billig ismaskine, men jeg ved intet om det, så jeg tænkte om der var en du kunne anbefale eller havde nogle råd til hvad man skal gå efter? Knus

  2. Signe skriver

    23. juli 2013 kl. 14:59

    Kære Anne.

    Jeg beundrer dine lækre morgenmadskreationer. Og derudover må jeg også beundre din evne til at forholde dig mæt. Med dette mener jeg, at hvis jeg spiste nektarinsorbet til morgenmad med lidt frugt ville jeg være sulten ca. 1/2 time efter. Er det hele din morgenmad eller spiser du også andet mættende? Hvis ja – til første del af sætningen -, hvordan i alverden kan du så være mæt ? 🙂

    I øvrigt: Tak for dejlige skriverier!

    Mvh. Signe

  3. Mette skriver

    24. juli 2013 kl. 07:25

    Hej Anne 🙂
    Ved du hvad man kan gøre hvis man ikke har en ismaskine? – kan det fungere uden?

  4. fattig-bloggeren skriver

    24. juli 2013 kl. 12:18

    Har lige fundet din blog og den er bare skøn 🙂 Vil ligesom “M” også gerne høre om du kan anbefale en ismaskine der ikke er for dyr. Sorbet’en ser forfærdelig lækker ud, er det noget man kan gøre med alle slags frugt (er nemlig stort fan af passionsfrugt)? 😀
    Mange hilsener fra fattig-bloggeren

  5. Anne au Chocolat skriver

    24. juli 2013 kl. 14:55

    Kære M
    Hvad er dit budget på ismaskine? 🙂

    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    24. juli 2013 kl. 14:56

    Kære Signe

    Tak for din søde hilsen 🙂 Jeg spiser meget forskelligt fra dag til dag, og nogle gange går der lang tid mellem min morgenmad og frokost og andre gange spiser jeg noget om formiddagen. Med andre ord: jeg er ikke så bekymret for, at jeg bliver sulten, for så spiser jeg bare noget igen 🙂

    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    24. juli 2013 kl. 14:57

    Kære Mette,
    Jeg tror det desværre ikke, men skal du ikke have en ismaskine? 🙂

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    24. juli 2013 kl. 14:57

    Kære Fattig-bloggeren,

    Jeg kunne også godt tænke mig at vide lidt mere omkring dit budget til ismaskine!? 🙂

    Kh Anne

  9. M skriver

    24. juli 2013 kl. 16:18

    Hej Anne 🙂 jeg tænker omkring 5-600 men jeg ved ikke om det er urealistisk 🙂

  10. Anne au Chocolat skriver

    24. juli 2013 kl. 19:12

    Kære M,
    Ja det tror jeg umiddelbart, at det er!
    Jeg mener en gang at have set i ismaskinetest på Politiken.dk, så måske den kan googles? Min koster selv 10 gange så meget, men kører som ny på 7. år og den er min bedste investering nogensinde!
    Kh Anne

  11. Madling skriver

    24. juli 2013 kl. 22:47

    Sorbet til morgenmad med chokolade!
    Hvilken herlig start på dagen. Det går vist kun an i ferien 😉

  12. Anne au Chocolat skriver

    25. juli 2013 kl. 07:29

    Kære Madling
    Jeg kan altid spise dessert til morgenmad 😉

    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den appelsinbrownie var et hit 🍊🍫, og det sa Den appelsinbrownie var et hit 🍊🍫, og det samme var vaniljekransene 🫶🏻
Andre gode sager fra weekenden: nybagte boller og rugbrød, en virkelig lækker espresso martini (som drillede min søvn, men var det hele værd 🍸☕️) og en fin buket blomster fra vores søndagsgæster 💐

Jeg håber, at I har haft en dejlig weekend og er nogenlunde klar til, at hverdagen ruller igen i morgen ☺️
63 vaniljekranse, 20 vaniljestjerner og en appelsi 63 vaniljekranse, 20 vaniljestjerner og en appelsinbrownie senere🍊🍫🍰. Sneen daler blidt i skrivende stund, og vi får gæster til eftermiddagskaffe i dag ❄️☕️🎄🫶🏻
Opskriften på mine vaniljekranse kan I finde under mit højdepunkt Opskrifter. De er vanedannende lækre og et must i juletiden, hvis I spørger mig 🥰
Grøden fik et drys af jul i morges 🍒 I aftes s Grøden fik et drys af jul i morges 🍒
I aftes spiste vi på @silberbauers_bistro med de dejligste venner🍴Sådanne aftener med god mad, ditto vin og samtaler som bare flyder med dybde og grin, kan jeg leve højt på længe 🫶🏻 
Vi spiste også pissaladière og snegle, og jeg drømte mig straks tilbage til de år, jeg boede i Provence og Paris. Det hele var SÅ lækkert, og de Agen svesker i Armagnac med vaniljeis var prikken over i’et ✨
Fordi jeg har julesager på hjernen 🎄🥰🍫🍰🍒

Her får I endnu en opskrift til samlingen 🏷

Julebrownie med kanel, hvid chokolade og amarena kirsebær
12 personer

200 g smør
200 g mørk chokolade, hakket
125 g hvedemel
3 æg
265 g sukker
½ tsk salt
1 tsk stødt kanel
100 g hvid chokolade
140 g Amarena kirsebær
Flormelis

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, kom den mørke chokolade deri, og lad den smelte sammen med smørret. Køl den af. 
Pisk mel, æg, sukker, salt og kanel til en luftig konsistens i en skål, og tilsæt langsomt smør- og chokoladeblandingen under omrøring. Grofthak den hvide chokolade, og kom den i dejen. Hæld dejen i en rund form (ca. 22 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Fordel kirsebærrene i dejen og bag brownien i ca. 25 minutter.
Husk at en brownie helst skal bages dagen før, så den har tid til at sætte sig og få den helt rigtige konsistens. Opbevar den på køl indtil servering og drys med lidt flormelis, inden den skæres ud.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap