E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Spontane kokos-karamel-kager

27. juli 2013 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

kokos

Jeg indrømmer gerne, at jeg stortrives med kontrol og orden og generelt har det allerbedst, når jeg har styr på (alle) tingene. Sådan har jeg altid haft det. Til gengæld har jeg med årene også lært at acceptere, at jeg ikke kan styre alting, og at jeg nogle gange bare må give slip og tage tingene, som de kommer. Hvad endnu vigtigere og bedre er, at jeg også har fundet nydelsen i at slippe kontrollen og at være spontan. Denne kokos-karamel-kage illustrerer dette ganske fint.
I sidste uge havde jeg inviteret mine dejlige veninder til kager, andre søde sager og bobler i min gård i anledningen af min fødselsdag. Det søde bord bestod af mange forskellige ting, og blandt andet disse små kager, som opstod som et spontant resultat af, at jeg lavede mine bounty’er og mine karameller samtidig og på et tidspunkt ikke kunne holde til at overtrække flere søde sager i eftermiddagsheden den fredag.

kokos1Derfor valgte jeg at bage resten af bountyfyldet (der var ca. 200 g). Jeg smurte det ud på en bageplade med bagepapir i et lag på 1 cm i højden og bagte den i 10-15 minutter ved 180 grader varmluft, til toppen var gyldensprød. Jeg kølede kokoskagen af og skar den midt over. Jeg vendte toppen nedad og smurte den ene halvdel med det resterende karamel i gryden (som stadig var ret varmt og derfor smørbart) og lagde den anden halvdel over, som var det et låg til en sandwich. Toppen blev smurt med smeltet, tempereret chokolade (Caraïbe 66% fra Valrhona) og drysset med lidt af min granola for sjov, for synet og for smagen.

kokos2

Jeg lod kagen sætte sig på køl i 3-4 timer, inden den blev skåret ud. Den var et hit – mange gode ting opstår ud af det blå, har jeg erfaret 🙂

kokos3

Skrevet i: Uncategorized Tags: bounty, caraïbe, granola, hjemmelavet bounty, karameller, saltkarameller, valrhona

Previous Post: « Nektarinsorbet som smager af sommer
Next Post: Banana pancakes and bacon (det skal siges på engelsk!) »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. fattig-bloggeren skriver

    27. juli 2013 kl. 11:22

    Hold da op det ser lækkert ud! Fedt at du lige fik kombineret de to ting, det jo nogle gange det der skal til for at få et kreativt outcome 😉 Mums!
    Hilsen fattig-bloggeren

  2. A+K skriver

    27. juli 2013 kl. 17:09

    Åh, de snitter ser SÅ lækre – længe siden jeg har set så indbydende en kage, som endnu ikke har smagt! Den må prøves<3

    – Anne

  3. Piskeriset skriver

    27. juli 2013 kl. 18:12

    Mmmmm… sådan et stykke kunne jeg godt hapse lige nu! Også selvom der er aftensmad om et kvarter 😀

    God kombo!

  4. Majken skriver

    29. juli 2013 kl. 19:02

    Ej, hvor ser de gode ud 🙂
    Hvor stor en portion af bounty og karamel brugte du?

  5. Anne au Chocolat skriver

    30. juli 2013 kl. 11:07

    Kære Fattigbloggeren
    Jeg er også svært tilfreds 🙂

    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    30. juli 2013 kl. 11:07

    Kære Anne

    Mange tak for en sød kommentar. Jeg kunne snildt spise to snitter nu 🙂

    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    30. juli 2013 kl. 11:08

    Kære Piske

    Mange tak. De var meget lækre 🙂

    Kram Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    30. juli 2013 kl. 11:08

    Kære Majken
    De var så gode! 🙂 Som jeg skriver brugte jeg ca. 200 g bountyfyld – og måske en 1/4 karamelfyld!

    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap