E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Banana pancakes and bacon (det skal siges på engelsk!)

31. juli 2013 af Anne au Chocolat 17 kommentarer

bacon1I sidste uge spiste jeg morgenmad på Kalaset i København med den søde Katherine. Hun er en meget inspirerende australier, mega madglad, uddannet kok og arbejder som tjener på noma.

Katherine huskede mig på den fine forening af pandekager og bacon på Kalaset. Hun bestilte nemlig bacon til sine tykke blåbærpandekager. Jeg valgte de buttede pandekager med hindbær og valnødder, som jeg er helt vild med. Til gengæld kom jeg i tanke om disse billeder, jeg tog en morgenstund i foråret og havde lyst til at minde jer om pancakes and bacon også. Det her er mine klassiske bananpandekager, som I har set mange gange efterhånden, serveret med bacon og lidt ahornsirup. Men man kunne også lave klassiske amerikanske pancakes… jeg er eksempelvis helt tosset med buttermilk pancakes og har lyst til at sætte tænderne i sådan en stak i skrivende stund. Det lyder lidt sjovere en kærnemælkspandekager, synes jeg 🙂

Spiser I nogensinde bacon til jeres pandekager?

bacon

 

Skrevet i: Morgenmad

Previous Post: « Spontane kokos-karamel-kager
Next Post: Vinderen af Iittala konkurrencen »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Malou Klidmoster skriver

    31. juli 2013 kl. 06:50

    Ja, da – der skal helst bacon, ahornsirup og koldt SMØR til pandekager. Jeg har endda lavet pandekager hvor det var bagt bacon ind i dem. Uhm , bacon 😛

  2. Mette skriver

    31. juli 2013 kl. 07:02

    Der står jeg af!

    Er ikke tosset med denne kombination af det søde og salte.

    Endelig tør jeg slet slet ikke foretage en kalorieberegning (og absolut ikke hvis sirup og smør også skal med).

    Det er simpelthen for meget godt på een gang, så vil jeg hellere fordele det lidt 🙂

  3. Lilli skriver

    31. juli 2013 kl. 20:34

    I ny og næ, men brunch pølser af god kvali går faktisk bedre til. Lidt sært, men prøv det engang.

  4. Anne au Chocolat skriver

    31. juli 2013 kl. 22:07

    Kære Malou,
    Jeg har aldrig prøvet det med SMØR – men har set det hos dig et par gange efterhånden, så må nok snart prøve det 🙂
    Kh Anne

  5. Anne au Chocolat skriver

    31. juli 2013 kl. 22:08

    Kære Mette
    Jeg kan godt følge dig et stykke hen ad vejen! I hvert fald det med at fordele det lidt 🙂
    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    31. juli 2013 kl. 22:08

    Kære Lilli
    Det må prøves 🙂

    Kh Anne

  7. Mette skriver

    1. august 2013 kl. 09:43

    Ja, jeg ønsker hverken at være livsfornægtende, asketisk eller bare helt igennem kedelig, men sådan et madøre som jeg, er altså nødt til at passe lidt på også, at der ikke skal personlig løftekran til en dag 🙂

  8. Annika skriver

    1. august 2013 kl. 15:43

    Uhmmm… når jeg igen skal til at være aktiv i køkkenet til efteråret skal det klart laves.
    Det søde og salte er så godt sammen, og hvorfor ikke også I den blanding?

  9. Bookworm skriver

    1. august 2013 kl. 16:39

    Jeg elsker bare Kalasets pandekager – især dem med hindbær og valnødder som du også omtaler. Jeg overvejer meget at prøve deres banan/chokolade-pandekager med bacon næste gang … ej, nu bliver jeg sulten!

  10. Anne au Chocolat skriver

    1. august 2013 kl. 20:33

    Kære Mette
    Du er sød! Vi skal snart spise noget lækkert sammen synes jeg – og så kan vi gå en tur bagefter 🙂
    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    1. august 2013 kl. 20:33

    Kære Annika
    Det lyder som en rigtig god idé 🙂
    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    1. august 2013 kl. 20:34

    Kære Bookworm
    God idé! Selvom jeg ikke er helt sikker på kombinationen af chokolade og bacon. Dem med blåbær er måske bedre? 🙂 Kh Anne

  13. Charlotte Christensen skriver

    2. august 2013 kl. 06:18

    Vi prøvede på et tidspunkt at lave en opskrift fra Epic Mealtime – et mildest talt overdrevet show, men must see hvis man elsker bacon. De havde lavet baconpancakes and whiskysyrup. Desværre var pandekagerne for salte, men til gengæld var den bourbonsirup vi fik lavet fantastisk god

  14. Maria skriver

    6. august 2013 kl. 09:57

    Lidt forsinket vil jeg gerne give mit besyv med. Jeg er nemlig vokset op i USA, og selvfølgelig skal der bacon til pancakes og absolut også ahornsirup. Jeg kan sagtens spise dem uden, men det er bare ikke helt så godt. :-;

  15. Anne au Chocolat skriver

    6. august 2013 kl. 17:12

    Kære Maria
    Det er godt at høre 😉
    HAPS!
    Kh Anne

  16. Alex skriver

    4. oktober 2013 kl. 09:42

    Der findes jo bare heller ikke noget bedre end “med bacon” til 😉

  17. Anne au Chocolat skriver

    6. oktober 2013 kl. 11:54

    Kære Alex,
    Hahah det kan der være noget om 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap