Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Iskolde bananbidder med mælkechokolade og kokos

5. juli 2012 af Anne au Chocolat

Da min tvillingebror og jeg var små, spiste vi af og til hjemmelavede banan-ispinde. Banan-ispindene lavede vi af bananer, som vi skar over på midten, stak en træpind (som dem i ispinde) ind i “enden” på dem og frøs dem til sidst. Således havde vi i perioder altid sunde is i fryseren. Har I smagt banan “tilberedt” på den måde? For mig er det en sand sød fornøjelse og desuden en god måde til at få brugt de modne bananer på. Bananens cremede fedme bevares under indfrysningen, og isen smager særligt godt, hvis man lige tager den ud af fryseren et par minutter, inden den skal nydes. Det fandt vi ud af i sin tid.

Forleden gik jeg i barndom og lavede bananis. Jeg har dog lyst til lidt forandring, så jeg skar bananen i skiver à to centimeters tykkelse og frøs dem. Derefter smeltede jeg noget Caramélia mælkechokolade fra Valrhona, og da bananskiverne var frosne, overtrak jeg dem med karamelchokoladen og vendte dem i kokosmel. Små søde iskolde og absolut himmelske bidder af cremet banan og sprød chokolade, som smelter på tungen. Det er slet ikke til at stå for. Og jeg kunne heller ikke stå for dem, så jeg spiste dem alle sammen på en gang. Jeg er dog ret sikker på, at man sagtens kan putte dem tilbage på frost. Det bliver jeg vist nødt til at afprøve en af dagene 😉

I øvrigt tusind tak til alle dem, som deltog i konkurrencen om mandelmelet! Det er jo så sejt, at I allesammen er glade for, at mandelmel nu er blevet mere tilgængeligt herhjemme. Og et stort tillykke til Jacqueline, som vandt lodtrækningen. Jeg har sendt en mail til dig!

Skrevet i: Chokolade og små søde sager Tags: banan, bananis, Caramelia, chokolade, karamel, kokos, kokosmel, mælkechokolade, valrhona

Previous Post: « Krymmel, kusine-kagekærlighed og en lille konkurrence
Next Post: Vanilleparfait med rosiner og karamelliserede solsikkekerner »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap