Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Iskolde bananbidder med mælkechokolade og kokos

5. juli 2012 af Anne au Chocolat 35 kommentarer

Da min tvillingebror og jeg var små, spiste vi af og til hjemmelavede banan-ispinde. Banan-ispindene lavede vi af bananer, som vi skar over på midten, stak en træpind (som dem i ispinde) ind i “enden” på dem og frøs dem til sidst. Således havde vi i perioder altid sunde is i fryseren. Har I smagt banan “tilberedt” på den måde? For mig er det en sand sød fornøjelse og desuden en god måde til at få brugt de modne bananer på. Bananens cremede fedme bevares under indfrysningen, og isen smager særligt godt, hvis man lige tager den ud af fryseren et par minutter, inden den skal nydes. Det fandt vi ud af i sin tid.

Forleden gik jeg i barndom og lavede bananis. Jeg har dog lyst til lidt forandring, så jeg skar bananen i skiver à to centimeters tykkelse og frøs dem. Derefter smeltede jeg noget Caramélia mælkechokolade fra Valrhona, og da bananskiverne var frosne, overtrak jeg dem med karamelchokoladen og vendte dem i kokosmel. Små søde iskolde og absolut himmelske bidder af cremet banan og sprød chokolade, som smelter på tungen. Det er slet ikke til at stå for. Og jeg kunne heller ikke stå for dem, så jeg spiste dem alle sammen på en gang. Jeg er dog ret sikker på, at man sagtens kan putte dem tilbage på frost. Det bliver jeg vist nødt til at afprøve en af dagene 😉

I øvrigt tusind tak til alle dem, som deltog i konkurrencen om mandelmelet! Det er jo så sejt, at I allesammen er glade for, at mandelmel nu er blevet mere tilgængeligt herhjemme. Og et stort tillykke til Jacqueline, som vandt lodtrækningen. Jeg har sendt en mail til dig!

Skrevet i: Chokolade og små søde sager Tags: banan, bananis, Caramelia, chokolade, karamel, kokos, kokosmel, mælkechokolade, valrhona

Previous Post: « Krymmel, kusine-kagekærlighed og en lille konkurrence
Next Post: Vanilleparfait med rosiner og karamelliserede solsikkekerner »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mette Skafte skriver

    5. juli 2012 kl. 08:51

    Novra <3 – Jeg kender også godt frosne bananer på pind fra min barndom; fik dem kvart overtrukket med chokolade og med hakkede nødder på toppen. Din nyopdaterede version ser lækker ud – afprøver den en af feriedagene 🙂

  2. Jane skriver

    5. juli 2012 kl. 09:06

    Uhmm!!! Caramélia, kokos og banan i skøn forening lyder lækkert. Jeg har aldrig fået banan-is, men det skal da helt sikkert prøves.

  3. Jane skriver

    5. juli 2012 kl. 09:07

    Orv, hvor lækkert! Banan og chokolade er jo et match made in heaven. Jeg skal da helt sikkert have lavet nogle bananis til ungerne!

  4. Ann-Christine skriver

    5. juli 2012 kl. 09:13

    Jeg havde aldrig gættet at der var banan indeni denne smukke chokolade mundfuld 🙂

    Men søde planer om at forkæle mine børn (og os voksne) med nemme bananis, overtrukket med chokolade og kokos i løbet af sommeren, ohh yeahh …

  5. Christina skriver

    5. juli 2012 kl. 09:24

    http://smagsloejer.dk/2012/06/iced-banana-sommertreat-pa-pind/

    Se! Lige de frosne bananer du omtaler, lavede jeg forrige uge. Cremede bananbidder med chokolade og kokos – så
    Bliver det ikke meget bedre 🙂 fine billeder i øvrigt!

  6. Anja skriver

    5. juli 2012 kl. 09:29

    Vi laver også bananis herhjemme, de smager vildt godt 🙂

  7. Anne au Chocolat skriver

    5. juli 2012 kl. 09:31

    Kære Mette
    Tak skal du have 🙂
    Jeg glæder mig til at lave flere varianter snart!

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    5. juli 2012 kl. 09:31

    Kære Jane
    Ja, det lyder himmelsk, ik sandt ? 🙂

    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    5. juli 2012 kl. 09:32

    Kære Jane
    God idé! Ungerne bliver vilde med det, er jeg sikker på 🙂

    kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    5. juli 2012 kl. 09:32

    Kære AC

    Yes, det er barnlig forkælelse både til børn og voksne 😉

    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    5. juli 2012 kl. 09:35

    Kære Christina
    Jeg har lige været inde og kommenterer på dit fine fine indlæg. Så afslører jeg lige med det samme, at jeg for tiden langt fra når hele vejen rundt i madblogosfæren og derfor ikke heller ikke havde set dit indlæg.
    Det er en guddommelig kombi – banan, chokolade og kokos – og særligt i kold tilstand 🙂

    Kh Anne

    Ps. jeg skal vist lige bruge en eftermiddag snart på at blive opdateret på alle de fine Smagsløjer-indlæg, som jeg ikke har haft kigget på den sidste måneds tid.

  12. Anne au Chocolat skriver

    5. juli 2012 kl. 09:35

    Kære Anja
    Ja, er det ikke bare lækkert ? 🙂

    Kh Anne

  13. Julie - My Passions skriver

    5. juli 2012 kl. 11:49

    Hvor ser det lækkert & forholdsvis nemt ud! 🙂
    Skal helt sikkert afprøves denne sommer

    itsmypassions.dk

  14. Anne au Chocolat skriver

    5. juli 2012 kl. 12:15

    Kære Julie
    Det er lige præcis lækkert og nemt 🙂

    Kh Anne

  15. Elizabeth skriver

    5. juli 2012 kl. 13:59

    hej Anne,

    Jeg har haft stor succes med at lave din karamel-is og som jeg læser det, har du også lavet decideret banan-is. Har du en opskrift på en god banan-is?
    Jeg har kigget en del på nettet efter en god opskrift, men er bare ikke fan af dem, hvor fløde skal piskes og vendes i æggemassen.

    Tak for en god blog 🙂

  16. Laura skriver

    5. juli 2012 kl. 18:08

    Mmmmh – hvor LÆKKERT!!! 🙂

  17. Liv Hassert skriver

    5. juli 2012 kl. 21:12

    Har netop idag lavet frosne bananer med mørk chokolade og hakkede mandler. De var et hit! Mums.

  18. Annika skriver

    6. juli 2012 kl. 07:21

    Da jeg var barn kunne man få mælkeis med banansmag – overtrukket med chokolade og krymmel.. dette må da være et godt alternativ 😀 (nå ja, kunne også selv lave bananisen)..

    En dejlig let snack må man sige :Dog så er caramelia jo forfærdelig lækker 🙁

  19. Anne au Chocolat skriver

    6. juli 2012 kl. 09:27

    Kære Elizabeth,
    Jeg har aldrig lavet en decideret bananis, men måske jeg skulle prøve 🙂

    Kh Anne

  20. Anne au Chocolat skriver

    6. juli 2012 kl. 09:28

    Kære Laura
    Ja det er nemlig så lækkert 🙂

    Kh Anne

  21. Anne au Chocolat skriver

    6. juli 2012 kl. 09:28

    Kære Liv
    Uhm, det lyder skønt 🙂

    kh Anne

  22. Anne au Chocolat skriver

    6. juli 2012 kl. 09:29

    Kære Annika
    Den lyder god den is fra barndommen 🙂

    Kh Anne

  23. Benedikte Capion skriver

    7. juli 2012 kl. 13:53

    Det er også noget, jeg har prøvet mange gange! Det smager sååååå lækkert 🙂

  24. Anne au Chocolat skriver

    8. juli 2012 kl. 12:33

    Kære Benedikte
    Ja, det gør det nemlig! En lille bid af himlen 🙂

    Kh Anne

  25. Marie skriver

    8. juli 2012 kl. 19:05

    Vi frøs også bananer på pinde, da jeg var barn og overtrak dem med chokolade. Nøj, det var et dejligt minde lige at få frem igen! Det er de bedste ispinde i verden.

  26. Irene skriver

    9. juli 2012 kl. 19:05

    Åh, ja, barndommens enkle bananis … Gad vide om børn i dag (siger hun med fare for at lyde mega mormoragtigt) også ville synes om den slags ‘simple pleasures’? Jeg skal helt sikkert prøve din opdaterede udgave af bananisen.

  27. Anne au Chocolat skriver

    9. juli 2012 kl. 19:28

    Kære Marie

    Jeg er glad for at kunne vække lidt søde barndomsminder hos dig 🙂

    kh Anne

  28. Anne au Chocolat skriver

    9. juli 2012 kl. 19:29

    Kære Irene

    Ja, det tror jeg faktisk, at de gør! Når jeg en gang får børn, skal de også fodres med bananis – med chokolade af og til også 😉

    Kh Anne

  29. Vibeke Lentz skriver

    10. juli 2012 kl. 08:58

    Uhmm, det må prøves her i ferien med ungerne, tak:)

  30. Jenny skriver

    13. juli 2012 kl. 02:42

    Jeg kan også huske banan på pind isen fra min barndom. Nu laver jeg ofte en ved at blende frossenbanan med lidt kakao og peanut butter, helde det i et frossent glas og sætte det i fryseren i 20-30 min.

  31. Ida Amalie Hansen skriver

    16. juli 2012 kl. 20:06

    Jeg har lige i dette øjeblik lavet dem med Jivara 40% – og det er bestemt også godt!

  32. Anne au Chocolat skriver

    17. juli 2012 kl. 21:20

    Kære Ida
    NAM NAM hvor lyder det dejligt! 🙂

    Kh Anne

  33. Camilla skriver

    2. februar 2013 kl. 15:07

    Kære Anne,
    tak for den lækreste, og skønneste madblog. Jeg elsker at gå herind, og surfe i de dejlige opskrifter – og ikke mindst får alle billederne savlen til at løbe, gang på gang.
    Banan og chokolade er simpelthen en dejlig kombi. Efter en lille periode “på skrump”, har jeg erfaret, at en moden, frossen banen bliver aldeles lækker, hvis den kommer en tur i blenderen – helt alene. Det bliver den sødeste, lækreste og mest cremede banan-softice! MMM.

  34. Anne au Chocolat skriver

    3. februar 2013 kl. 10:12

    Kære Camilla

    TAK for en dejlig kommentar 🙂 Jeg bliver så glad, hver gang jeg “møder” nye søde madører!

    Kh Anne

Trackbacks

  1. Tips til sundere disneyslik siger:
    2. august 2012 kl. 10:16

    […] til disse fik jeg ovre fra Anne au Chocolat. Uhm, uhm, uhm… Vis mig lige ét barn (eller voksen), der ikke vil synes, at det er toppen at […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap