E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Vanilleparfait med rosiner og karamelliserede solsikkekerner

8. juli 2012 af Anne au Chocolat 15 kommentarer

Det er sommer, det er sol og det er søndag!

I dag er for alvor en solstrålende sommerdag, og det lune vejr indbyder til en kølig og forfriskende is. Så er det jo heldigt, at jeg lige kan servere en virtuel is for jer i form af dagens opskrift; en vanilleparfait som ikke danner iskrystaller, selvom den laves uden ismaskine og ej heller røres i undervejs i indfrysningen.  Hemmeligheden er marengs, som udover at forhindre krystalliseringen også giver den flødefyldte parfait en mere let og luftig karakter, som jeg holder meget af. Som sprødt indslag i isen brugte jeg nogle af de karamelliserede solsikkekerner, jeg havde til overs fra min panna cotta. Karamellen opløser sig en smule, når den siger hej til og kommer i fysisk kontakt med den cremede vanilleparfait, og det resulterer i en række barndomsminder, da smagen nemlig er noget nær den samme som den klassiske nougat is fra Hjem-Is. Bare bedre! Jeg puttede også rosiner i, da jeg elsker deres smag og seje konsistens – og den er ekstra sej i lettere frossen tilstand.

Opskriften på vanilleparfaiten er vel en slags basis-opskrift i den forstand, at den kan varieres i det uendelige. Her har jeg som vist brugt den i lag med rosiner og solsikkekerner, og det bliver til mange små glas. Opskriften kan i hvert fald mætte 5-6 personer, alt afhængigt af hvor meget fyld, der tilsættes!

Vanilleparfaiten laver således:

250 ml fløde
3 æggeblommer
20 g sukker
1/2 vanillestang, korn af
3 æggehvider
65 g sukker

Pisk fløden til en blød flødeskum. Pisk æggeblommerne lyse og luftige med de 20 g sukker samt vanillekorn. Pisk derefter æggehviderne til marengs med de 65 g sukker. Vend tilsidst forsigtigt marengsen i æggeblommerne og dernæst flødeskummet.

Nu kan der tilsættes fyld efter ønske, inden parfaiten fryses i individuelle portionsglas eller forme.

God fornøjelse og go’ sommer 🙂

Skrevet i: Is Tags: is, karamelliserede solsikkekerner, rosiner, solsikkekerner, sommer, vanilleparfait, vanillestang

Previous Post: « Iskolde bananbidder med mælkechokolade og kokos
Next Post: Nu kan du blive uddannet Chocolatier herhjemme! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marie skriver

    8. juli 2012 kl. 19:02

    Uhm det ser godt ud! (som dine kreationer altid gør, Anne) Glæder jeg mig til at prøve at lave

  2. Charlotte G skriver

    8. juli 2012 kl. 21:00

    Den opskrift må jeg prøve. Jeg vil så lægge rosinerne i rom først. Romrosin is, elsker jeg, i hver til fald Hansens.
    Har aldrig lavet det selv, men har tænkt flere gange i dag at det vist er ved at være tid til at lave flødeis igen….Og den her opskrift kunne jo være anledningen 😉
    God søndag!
    Vh charlotte g

  3. Anette skriver

    9. juli 2012 kl. 06:10

    Det lyder super lækkert.

    Jeg får min første is maskine m/ kompressor i morgen, og vil blot høre om jeg kan lave denne opskrift, eller du vil anbefale en anden basis opskrift, når man nu selv kan indfryse?

    På forhånd tak – og tak for lækre billeder.

  4. Elin skriver

    9. juli 2012 kl. 11:26

    Lekkert, delikat og fristende!

  5. Anne au Chocolat skriver

    9. juli 2012 kl. 15:01

    Kære Marie
    Tusind tak skal du have 🙂

    kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    9. juli 2012 kl. 15:02

    Kære Charlotte

    Jeg elsker også kombinationen af rom og rosin + vanilleis 🙂

    Ha’ en god mandag.

    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    9. juli 2012 kl. 15:08

    Kære Anette

    Det lyder godt! Ja jeg vil anbefale dig min almindelige vanilleis! Den er blandt andet under min regnbueis i indekset 🙂

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    9. juli 2012 kl. 15:09

    Kære Elin

    TAK skal du have ! 🙂

    Kh Anne

  9. foodfanatic skriver

    12. juli 2012 kl. 15:00

    Åh søde Anne, jeg har SÅ meget lyst til den dessert lige NU. Den lyder fabelagtigt. Glæder mig til at se dig, når du kommer hjem.
    Kram Nadia

  10. Anne au Chocolat skriver

    14. juli 2012 kl. 17:48

    Søde Nadia
    Jeg glæder mig også til at se dig <3

    Kram

  11. Charlotte Gissel skriver

    21. december 2012 kl. 21:29

    Hej Anne
    Så har jeg endeligt fået lavet vanillie is med romrosiner. Et halvt år er der gået. Men bedre sent end aldrig. Det smager skønt!
    Din is opskrift bliver den jeg vil bruge fremover. Det er virkelig en god is. Tænk alle de forskellige ting jeg kan putte i…. Lækkert.
    Mange hilsner
    Charlotte G

  12. Jens Winther skriver

    30. juni 2013 kl. 15:26

    Kunne man smide noget smeltet hvid chokolade i, og gøre det til en hvid chokoladeparfait, eller skal det være hakket chokolade?

  13. Anne au Chocolat skriver

    1. juli 2013 kl. 09:43

    Hej Jens
    Jeg har ikke prøvet at lave hvid chokolade parfait med smeltet chokolade før, men jeg vil med glæde høre om dine eksperimenter, hvis du kaster dig ud i det.
    Kh Anne

  14. Charlotte G skriver

    30. januar 2015 kl. 19:24

    Hej Anne
    Hvor meget jivara skal jeg tilsætte for at få en chokolade is?
    Gode hilsner
    Charlotte G

  15. Rikke skriver

    19. juli 2018 kl. 23:20

    Hej Anne
    Jeg har lavet både denne is og din jordbær parfait og begge var utroligt lækre. Dog var der en helt vildt skøn blødhed i denne is og jeg spekulerer på, om det er muligt at kombinere, så man kommer blendede jordbær i denne is og gør den til en jordbær is?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap