Billedets noget demonstrative udsagn passer ikke helt, men jeg kan jo ikke skjule, at mit hjerte banker for chokolade, chokolade og lidt mere chokolade! I skrivende stund spiser jeg en lille carré Guanaja 70% fra Valrhona. Så er dagen startet på bedste vis.
Forleden fik jeg en fremragende mail fra Mariann, som er kursus- og udviklingskonsulent på Hotel- og Restaurantskolen i København. Hun kunne med glæde fortælle mig, at der i det nye år kommer en spritny chocolatieruddannelse, som HRS udbyder i samarbejde med Kold College i Odense. Dette sker ifølge Mariann, fordi der i branchen er en stigende efterspørgsel på at kunne specialisere sig og gå i dybden med et bestemt område i gastronomiens verden. Og derudover, fortæller hun, er det at arbejde med chokolade også er blevet stigende populært, hvilket jo heller ikke just er gået ubemærket hen i mit lille chokoladeunivers.
Denne chocolatieruddannelse – som tager 4 måneder – er eftersigende den mest omfattende af sin slags, og vi har aldrig før herhjemme haft en chocolatieruddannelse på så højt et niveau med undervisning af toppen af poppen inden for chokoladeverdenen.
I kan læse meget mere om uddannelsen, praktiske oplysninger samt specifikke detaljer om det spændende chokoladeforløb lige her.
Uddannelsen åbner op for et hav af søde og seje muligheder, og at sige at jeg er fristet er en underdrivelse. Lyder det ikke fantastisk ? 🙂
Do it! Det lyder ret spændende og bestemt noget for dig 🙂
Ej, hvor spændende. I næste uge drager jeg en tur til byernes by Paris. Du kender byen så godt. Er der nogle (søde + chokolade) steder, som jeg absolut ikke må gå glip af?
Hvor sejt, det lyder godt nok som en lækker uddannelse;)
Mmmm … Det er godt nok fristende! Måske man skulle overveje et karriereskift :o)
Åh hvor lyder det helt vidunderligt, forresten er lidt farlig side at få bekendtskab med, der er mange lækre kurser! Hvem der bare havde 24.000 kr
Anne! Den utdannelsen maa du ta! Den passer deg jo perfekt!
Ha en superfin sommer!
Knus!
Lyder som om den uddannelse er skabt til dig 🙂 Go for it.
Fantastisk, Anne! Den uddannelse har jeg ventet længe på! Meget gode nyheder…måske vi ses 😉
De har sååå mange spændende kurser! Jeg tænker selv på at tage deres Sommelier diplomuddannelse, men måske man også burde tage en chocolatier? Da jeg arbejdede for Peter Beier i sin tid, der overvejede jeg det rigtig meget!!
Det lyder jo helt perfekt!
Kære Piske
Jeg har meget meget lyst til at gøre det 🙂
Kh Anne
Kære Jane
Det lyder skønt med Paris! 🙂
Jeg har skrevet en masse masse indlæg om byernes by, så søg efter Paris i søgefeltet ude til højre og alle indlæggene kommer frem.
God tur!
kh Anne
Kære Vibeke
Det gør det nemlig! Og jeg er endnu mere fristet nu efter at have haft flere dage til at drømme i:-)
Kh Anne
Kære Anne Mette
Ja hihi jeg overvejer det i hvert fald 🙂
Kh Anne
Kære Amalie
Det lyder nemlig så godt, og jeg overvejer bestemt at skrabe de 24000 kr sammen, så jeg kan deltage!
Kh Anne
Kære Line
Tusind tak! Jeg håber, at du nyder Singapore!
Kh Anne
Kære Kristine
Ja ik…? 🙂 Jeg har lyst!
Kh Anne
Kære Johanne
Ih hvor sejt! Jeg håber, at vi ses 🙂
Kh Anne
Kære Marie
Ja du skal gøre det 😉
Kh Anne
Kære Anja
Nemlig! Perfekt for mig – og måske for dig ? 🙂
Kh Anne
Jeg har talt med dem på Hotel og Restantskolen de sige min 2 års som kok eller konditor . Det skal lige vides det er en videre bygning for de to områder .
Det kan jeg så ikke selv se en fordel i. Hvis man selv fremstiler Chokolade og selv har lært en masse på You tube, som giver meget mere ende at stå i lære som konditor.
Hvor feks. der kun samles kager. Så lærer man kun om chokolade på konditorskolen ?
Berit Niemi
Hej allesammen,
Jeg skriver lige, da jeg simpelthen er nødt til tilkendegive min mening. Fandt denne blog, og tænkte hvor er den hyggelig, og så vidunderligt med chokoladeelskere. Jeg er selv uddannet chokolatier eller som det hedder, i det danske uddannelsessystem, chokolade- og konfektureassistent. Endnu en grund til at man i daglig tale kalder det chokolatier, det er noget nemmere. Jeg er blandt de sidste der fik lov til at gå gennem denne uddannelse, da der desværre ikke var nok tilslutning. Jeg blev selv udlært i 2006 fra Frederiksberg Chokolade, med en sølvmedalje. Min uddannelse har taget 2 år og 7 måneder, så ville godt nok blive stødt hvis man på almindelig hobbybasis kunne få lov til at kalde sig chocolatier på bare 4 måneder. Du Kan ikke blive professionel på så kort tid, heller ikke ved hjælp fra Youtube. Er man uddannet kok, konditor eller bager først, kan jeg forstå det, da man har mange fælles skoleforløb på disse uddannelser. Håber ikke jeg har trådt nogle over tæerne, og er virkelig glad for at chokolade har vundet sådan frem. Tusind tak for en superhuggelig blog, og vil gerne hjælpe med at lave en recept/ opskrift på en hjemmelavet snickers, hvis det kan friste.
Stort smil herfra
Kære Helena
Tak for en fin kommentar, som jeg udemærket godt forstår 🙂
Jeg vil gerne have en opskrift på Snickers!
Kh Anne
det er en dejlig uddannelse. Jeg er fransk og kok og tænker på om tage den uddannelse. Men jeg ikke forstår hvis jeg skal finde en praktiksplads for tage uddannelsen?
Kære Mélanie
Tak for mail. Find mig gerne på facebook 🙂
Kh Anne
Det lyder spændende. Bortset fra at de 4 mdr koster 24.000kr.
Hej alle,
Har også læst omkring denne uddannelse. Og bare lige en kommentar til Helene. Dette er et kursus og ikke at sammen lige med din uddannelse. Et af kravene er dog også, at du har arbejdet på fuldtid i et køkken og du er uddannet kok eller lignende. Så man kan (desværre) ikke bare komme ind fra gaden og uddannelsen og kalde sig for chocolatier.
Desværre for jeg ville rigtig gerne vise noget mere om chokolade. Netop i form af kurser. Det er bare svært at støve op.
Mvh Henrik