I fredags var jeg til årets første julefrokost med alle de søde nabodamer her fra vores rækkehusrækker. Fantastisk festlig aften med lækker julemad, underholdende quiz og den bedste stemning. Glæder mig allerede til samme julefrokost næste år. Jeg fik mandlen i øvrigt;)
Siden i fredags har julestemningen sneget sig ind på mig, og jeg er ved at være klar til at skrue op for julehyggen herhjemme og ikke mindst på bloggen.
Vi lægger ud med disse søde og knasende sprøde juletræs marengs, som er dyppet i smeltet mørk chokolade og usaltede grønne pistacier. Hvis man vil, kan man sætte frysetørrede hindbær fast på marengsen med lidt af den smeltede chokolade. Eller små sukkerstjerner, hvis man er indehaver er sådan nogle. Ellers er de også ret fine som de er.
Juletræs marengs
ca. 30 stk
3 æggehvider
150 g sukker
grøn frugtfarve
150 g smeltet og tempereret chokolade
ca. 50 g usaltede pistacier, finthakket
Pisk æggehviderne skummende (i røremaskine eller med elpisker). Tilsæt derefter 1 spsk sukker ad gangen, og pisk godt inden man tilsætter mere sukker. Når al sukker er tilsat, vend da frugtfarven i. Kom marengsen i en sprøjtepose med en stor stjernetyl og sprøjt marengs juletræer ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 100 grader varmluft i ca. 1,5 time, til de har en tør skorpe. Sluk for ovnen og lad dem tørre videre med åben låge, til ovnen er kold.
Dyp bunden af de afkølede marengs i chokolade og drys med pistacier.
Opbevar dem i en lufttæt beholder
Anne møller skriver
Hej Anne. De er flotte – og hyggelige. Hvordan og hvor længe tror du, de kan opbevares?
Anne au Chocolat skriver
Kære Anne,
Tak 🙂 Hvis du sørger for at de er knastørre, når de er færdige i ovnen tænker jeg, at det kan holde sig sprøde i en lufttæt beholder i en uges tid – måske mere. Men det er nok vigtigt ikke at åbne for meget undervejs og hellere pakke dem i mindre portioner for at spare på luften, hvis du forstår 🙂
Kh Anne
Maren skriver
Hej Anne.
Hvor er de fine:o) Jeg har et hold i ovnen til børnehavens juleafslutning. Bliver marengsen ikke blød af chokoladen?
Hilsner, Maren
Anne au Chocolat skriver
Kære Maren,
Jeg beklager mit sene svar, da jeg lige har været et par dage på Bornholm væk fra bloggen. Gik det ok med dem? 🙂