Har jeg fortalt her på bloggen, at jeg er taget til fantastiske Indien for at besøge mine søde forældre? Det har jeg i hvert fald gjort på min facebook fanpage og min Instagram.
Nuvel, i skrivende stund befinder jeg mig i Chennai i den sydindiske delstat Tamil Nadu hos mine forældre, og jeg har allerede fyldt maven med en masse indisk madkærlighed. I går spiste jeg blandt andet en skøn masala dosa til frokost – selvom inderne primært spiser det til morgenmad – som er en kæmpestor, tynd og knasendesprød pandekager lavet på primært rismel men også lidt linsemel, og så er den fyldt med en lækker krydret og grov kartoffelmos. Hertil serveres forskellige chutneys. Vi fik en kokoschutney, en koriandermynte chutney, en tomatchutney og en sambar. Hvis I har lyst til at se en masala dosa, kan I se den lige her. Det er nok min indiske livret 🙂
I går eftermiddags smagte jeg et stykke Kaju Burfi fra en fin æske, min far havde fået foræret. Kaju Burfi er en ret almindelig form for indisk slik, som består af cashewnødder og sukkersirup. Det er faktisk en slags indisk cashew-marcipan, vil jeg vove at påstå. Normalt dekoreres stykkerne med et tyndt lag spiseligt sølvfolie, som giver det karakteristiske indiske udseende.
Det er temmeligt sødt, men har en super fin, aromatisk smag af cashewnødder. Jeg fik lyst til at prøve at lave det selv i aftes og googlede mig frem til en opskrift, som I får her. Jeg dryssede stykkerne med flormelis, da jeg ikke lige havde spiseligt sølv ved hånden. Halvdelen har jeg gemt jeg, da jeg vil dyppe dem i lidt smeltet Guanaja 70% fra Valrhona, som mine forældre har i huset.
Til 16 stk. Kaju Burfi brugte jeg:
130 g cashewnødder, usaltede
1,5 dl vand
150 g sukker
Flormelis til pynt.
Blend cashewnødder så fint som muligt i en minihakker eller anden form for blender. Bring vand og sukker i kog og lad det koge i ca. 15 minutter, til det er reduceret godt. Tag gryden af varmen og rør cashewnøddemelet i. Bliv ved med at røre, indtil blandingen køler af og tykner let. Hæld cashewblandingen på et fad eller lille form med bagepapir i bunden. Jeg brugte en 16 cm x 12 cm lille bakke med en 1,5 cm kant. Tryk cashewblandingen flad og dæk den med film. Nu kan man trykke den endnu mere lige. Stil den på køl i et par timer, inden den drysses med flormelis og skæres ud i rombe-formede stykker.
Det blev et hit, kan jeg hilse at sige. Flere søde indere har allerede smagt 🙂
Marina / cand.mor skriver
Lyder også helt utrolig lækkert!
Anne au Chocolat skriver
Kære Marina
Det var så lækkert! 🙂
Anne skriver
Hii Anne. Tusind tak fordi du deler alle dine smukke billeder, oplevelser og madopskrifter. Det er så fedt at få nogle originale opskrifter fra andre lande! Så drømmer man sig selv lidt væk også.. 😉
Knus Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære navnesøs,
Det glæder mig at høre, at du synes om min søde blog.
Kan du have en dejlig søndag 🙂
kh Anne