E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Kaju Burfi (indisk slik med cashewnødder)

11. januar 2013 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

Har jeg fortalt her på bloggen, at jeg er taget til fantastiske Indien for at besøge mine søde forældre? Det har jeg i hvert fald gjort på min facebook fanpage og min Instagram.
Nuvel, i skrivende stund befinder jeg mig i Chennai i den sydindiske delstat Tamil Nadu hos mine forældre, og jeg har allerede fyldt maven med en masse indisk madkærlighed. I går spiste jeg blandt andet en skøn masala dosa til frokost – selvom inderne primært spiser det til morgenmad – som er en kæmpestor, tynd og knasendesprød pandekager lavet på primært rismel men også lidt linsemel, og så er den fyldt med en lækker krydret og grov kartoffelmos. Hertil serveres forskellige chutneys. Vi fik en kokoschutney, en koriandermynte chutney, en tomatchutney og en sambar. Hvis I har lyst til at se en masala dosa, kan I se den lige her. Det er nok min indiske livret 🙂

I går eftermiddags smagte jeg et stykke Kaju Burfi fra en fin æske, min far havde fået foræret. Kaju Burfi er en ret almindelig form for indisk slik, som består af cashewnødder og sukkersirup. Det er faktisk en slags indisk cashew-marcipan, vil jeg vove at påstå. Normalt dekoreres stykkerne med et tyndt lag spiseligt sølvfolie, som giver det karakteristiske indiske udseende.
Det er temmeligt sødt, men har en super fin, aromatisk smag af cashewnødder. Jeg fik lyst til at prøve at lave det selv i aftes og googlede mig frem til en opskrift, som I får her. Jeg dryssede stykkerne med flormelis, da jeg ikke lige havde spiseligt sølv ved hånden. Halvdelen har jeg gemt jeg, da jeg vil dyppe dem i lidt smeltet Guanaja 70% fra Valrhona, som mine forældre har i huset.

Til 16 stk. Kaju Burfi brugte jeg:
130 g cashewnødder, usaltede
1,5 dl vand
150 g sukker

Flormelis til pynt.

Blend cashewnødder så fint som muligt i en minihakker eller anden form for blender. Bring vand og sukker i kog og lad det koge i ca. 15 minutter, til det er reduceret godt. Tag gryden af varmen og rør cashewnøddemelet i. Bliv ved med at røre, indtil blandingen køler af og tykner let. Hæld cashewblandingen på et fad eller lille form med bagepapir i bunden. Jeg brugte en 16 cm x 12 cm lille bakke med en 1,5 cm kant. Tryk cashewblandingen flad og dæk den med film. Nu kan man trykke den endnu mere lige. Stil den på køl i et par timer, inden den drysses med flormelis og skæres ud i rombe-formede stykker.

Det blev et hit, kan jeg hilse at sige. Flere søde indere har allerede smagt 🙂

Skrevet i: Chokolade og små søde sager Tags: cashew, cashewnødder, guanaja, Indien, indisk slik, kaju barfi, kaju burfi, marcipan, valrhona

Previous Post: « Peanutbrud med kokos og hvid Ivoire chokolade
Next Post: Konkurrence – vind en chokolademiddag for 2 hos Hotel Chocolat »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marina / cand.mor skriver

    11. januar 2013 kl. 20:01

    Lyder også helt utrolig lækkert!

  2. Anne au Chocolat skriver

    12. januar 2013 kl. 16:51

    Kære Marina
    Det var så lækkert! 🙂

  3. Anne skriver

    12. januar 2013 kl. 21:14

    Hii Anne. Tusind tak fordi du deler alle dine smukke billeder, oplevelser og madopskrifter. Det er så fedt at få nogle originale opskrifter fra andre lande! Så drømmer man sig selv lidt væk også.. 😉

    Knus Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    13. januar 2013 kl. 08:46

    Kære navnesøs,
    Det glæder mig at høre, at du synes om min søde blog.

    Kan du have en dejlig søndag 🙂

    kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap