E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Kaju Burfi (indisk slik med cashewnødder)

11. januar 2013 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

Har jeg fortalt her på bloggen, at jeg er taget til fantastiske Indien for at besøge mine søde forældre? Det har jeg i hvert fald gjort på min facebook fanpage og min Instagram.
Nuvel, i skrivende stund befinder jeg mig i Chennai i den sydindiske delstat Tamil Nadu hos mine forældre, og jeg har allerede fyldt maven med en masse indisk madkærlighed. I går spiste jeg blandt andet en skøn masala dosa til frokost – selvom inderne primært spiser det til morgenmad – som er en kæmpestor, tynd og knasendesprød pandekager lavet på primært rismel men også lidt linsemel, og så er den fyldt med en lækker krydret og grov kartoffelmos. Hertil serveres forskellige chutneys. Vi fik en kokoschutney, en koriandermynte chutney, en tomatchutney og en sambar. Hvis I har lyst til at se en masala dosa, kan I se den lige her. Det er nok min indiske livret 🙂

I går eftermiddags smagte jeg et stykke Kaju Burfi fra en fin æske, min far havde fået foræret. Kaju Burfi er en ret almindelig form for indisk slik, som består af cashewnødder og sukkersirup. Det er faktisk en slags indisk cashew-marcipan, vil jeg vove at påstå. Normalt dekoreres stykkerne med et tyndt lag spiseligt sølvfolie, som giver det karakteristiske indiske udseende.
Det er temmeligt sødt, men har en super fin, aromatisk smag af cashewnødder. Jeg fik lyst til at prøve at lave det selv i aftes og googlede mig frem til en opskrift, som I får her. Jeg dryssede stykkerne med flormelis, da jeg ikke lige havde spiseligt sølv ved hånden. Halvdelen har jeg gemt jeg, da jeg vil dyppe dem i lidt smeltet Guanaja 70% fra Valrhona, som mine forældre har i huset.

Til 16 stk. Kaju Burfi brugte jeg:
130 g cashewnødder, usaltede
1,5 dl vand
150 g sukker

Flormelis til pynt.

Blend cashewnødder så fint som muligt i en minihakker eller anden form for blender. Bring vand og sukker i kog og lad det koge i ca. 15 minutter, til det er reduceret godt. Tag gryden af varmen og rør cashewnøddemelet i. Bliv ved med at røre, indtil blandingen køler af og tykner let. Hæld cashewblandingen på et fad eller lille form med bagepapir i bunden. Jeg brugte en 16 cm x 12 cm lille bakke med en 1,5 cm kant. Tryk cashewblandingen flad og dæk den med film. Nu kan man trykke den endnu mere lige. Stil den på køl i et par timer, inden den drysses med flormelis og skæres ud i rombe-formede stykker.

Det blev et hit, kan jeg hilse at sige. Flere søde indere har allerede smagt 🙂

Skrevet i: Chokolade og små søde sager Tags: cashew, cashewnødder, guanaja, Indien, indisk slik, kaju barfi, kaju burfi, marcipan, valrhona

Previous Post: « Peanutbrud med kokos og hvid Ivoire chokolade
Next Post: Konkurrence – vind en chokolademiddag for 2 hos Hotel Chocolat »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marina / cand.mor skriver

    11. januar 2013 kl. 20:01

    Lyder også helt utrolig lækkert!

  2. Anne au Chocolat skriver

    12. januar 2013 kl. 16:51

    Kære Marina
    Det var så lækkert! 🙂

  3. Anne skriver

    12. januar 2013 kl. 21:14

    Hii Anne. Tusind tak fordi du deler alle dine smukke billeder, oplevelser og madopskrifter. Det er så fedt at få nogle originale opskrifter fra andre lande! Så drømmer man sig selv lidt væk også.. 😉

    Knus Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    13. januar 2013 kl. 08:46

    Kære navnesøs,
    Det glæder mig at høre, at du synes om min søde blog.

    Kan du have en dejlig søndag 🙂

    kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap