E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Peanutbrud med kokos og hvid Ivoire chokolade

7. januar 2013 af Anne au Chocolat 22 kommentarer

Hvid chokolade og kokos er et magisk par. De har i hvert fald altid gjort noget ganske særligt for mig, når de optrådte sammen. I weekenden tilsatte jeg lidt peanutbutter og voilà, så blev duoen til en letsaltet sprød trio.

Til en 10 små peanutbrud brugte jeg:

100 g hvid chokolade, Ivoire 35% fra Valrhona
40 g peanutbutter, crunchy
20 g kokosmel

Smelt den hvide chokolade og tilsæt peanutbutter og kokosmel. Rør rundt til massen er homogen. Hæld blandingen i små papirsforme. Lad dem sætte sig på køl i et par timer.

Som I kan se blev trioen til en firkløver, da jeg dryssede lidt knasende sprøde perles craquantes (Caramélia perler) fra Valrhona på toppen.

Det var et hit 🙂

Skrevet i: Chokolade og små søde sager Tags: hvid chokolade, ivoire, kokos, kokosmel, peanutbutter, valrhona

Previous Post: « Skyr is med stjerneanis og pastinak-kage med Josh fra Nordic Food Lab
Next Post: Kaju Burfi (indisk slik med cashewnødder) »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Stine skriver

    7. januar 2013 kl. 16:50

    Hvor har du fået de lækre choko kugler fra?

  2. Marie - Cocina Fragrante skriver

    7. januar 2013 kl. 18:16

    Mmmh! De ser ret så fantastiske ud.

  3. Latifa skriver

    7. januar 2013 kl. 18:31

    Yummy – de skal prøves!!
    Efter massen er lagt i muffinsforme, ligges de så på køl så chokolade kan stive?

  4. louiogbearnaisen skriver

    7. januar 2013 kl. 18:35

    UHMM! Sådan en herlig sag, kunne jeg godt klare på en mørk januar mandag 🙂 Er ikke så vild med hvid chokolade, meeen de ligner noget, som kunne omvende mig 🙂

  5. Mette skriver

    7. januar 2013 kl. 20:15

    Ih, hvor ser det godt ud! Det må da helt klart prøves snart 🙂

  6. Piskeriset skriver

    7. januar 2013 kl. 20:26

    JATAK! De ser aldeles fremragende ud. Hvor stor er sådan en pakke med perler?

  7. Nataliechristina skriver

    7. januar 2013 kl. 22:04

    Åh Anne dine lækre opskrifter dræber mig!!! Jeg får en sådan lyst til at spise 🙂

    http://Www.agoodiebag.blogspot.com

  8. Helle Belle skriver

    9. januar 2013 kl. 08:23

    Dejlig nemt, det skal nok blive et hit! 🙂

  9. Maria skriver

    9. januar 2013 kl. 11:57

    uhm, det er da vildt lækkert

  10. Annaskage.com skriver

    9. januar 2013 kl. 16:37

    Ej, det ser lækkert ud – hvid chokolade og kokos har også altid været en af mine helt store svagheder(:
    Mvh Anna

  11. Anne au Chocolat skriver

    10. januar 2013 kl. 15:41

    Kære Stine,

    Undskyld mit sene svar – jeg skulle lige til Indien 🙂

    Jeg har dem fra mit arbejde Chokolade Compagniet. Jeg skal lige undersøge, om man kan købe dem nogensteder som privatperson.

    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    10. januar 2013 kl. 15:41

    Kære Marie,

    Ja de er ret så lækre altså 😉

    Kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    10. januar 2013 kl. 15:42

    Kære Latifa

    Ja det gør de nemlig 🙂

    Kh Anne

  14. Anne au Chocolat skriver

    10. januar 2013 kl. 15:44

    Kære Louiogbearnaisen,

    Jeg er sikker på, at du vil elske disse små mundfulde 🙂

    Kh Anne

  15. Anne au Chocolat skriver

    10. januar 2013 kl. 15:45

    Kære Mette,

    Rigtig god idé 😉

    Kh Anne

  16. Anne au Chocolat skriver

    10. januar 2013 kl. 15:46

    Kære Piske,

    De var gode 🙂 Jeg undersøger lige det med perlerne!

    Kram fra Indien

  17. Anne au Chocolat skriver

    10. januar 2013 kl. 15:46

    Kære Nataliechristina

    Du er SØD 🙂

    Kh Anne

  18. Anne au Chocolat skriver

    10. januar 2013 kl. 15:46

    Kære Helle Belle

    Så nemt og så lækkert 🙂

    Kh Anne

  19. Anne au Chocolat skriver

    10. januar 2013 kl. 15:47

    Kære Maria,

    Ja det er super lækkert 🙂

    kh Anne

  20. Anne au Chocolat skriver

    10. januar 2013 kl. 15:47

    Kære Anna

    Dét forstår jeg altså godt 😉

    Kh Anne

  21. Julia Olsen skriver

    13. januar 2013 kl. 18:38

    Ser godt nok lækkert ud!!! 🙂
    – FoodAllAroundTheWorld

Trackbacks

  1. 19. december - konfektfavoritter - Anne au Chocolat siger:
    19. december 2016 kl. 07:44

    […] Peanutbrud med kokos og hvid Ivoire chokolade […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap