E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Skyr is med stjerneanis og pastinak-kage med Josh fra Nordic Food Lab

5. januar 2013 af Anne au Chocolat 18 kommentarer

I september mødte jeg den canadiske Josh, som arbejder på Nordic Food Lab – husbåden foran noma. Vi blev gode venner med det samme, og ganske hurtigt begyndte vi også at lave mad sammen af og til. Jeg fortalte Josh om min chokoladeblog, men han fortalte ikke mig om sin blog. Heldigvis fandt jeg den selv og slugte alle blogindlæg en aften. Josh’s blog er nok den bedste madblog, jeg har fundet i 2012. Derfor kommer jeg nu med en varm anbefaling om at tage på tur i hans finurlige og passionerede madunivers. Så kan I også læse om hans madlavning i tiden på Yale University og mange af de andre gastronomiske eventyr, han har oplevet verden over.

Anden gang jeg mødte Josh var til en kaffe i Torvehallerne, og i samme anledning gik vi over til manden med krydderierne – Julian fra ASA – og fik os en lang snak med ham. Det gør jeg tit. Julian forærede os en pose med aromatiske stjerner, som han opfordrede os til at lege med.

Kort tid efter var vi på husbåden og lavede en lækker, syrligt cremet skyr is med stjerneanis på Pacojet ismaskinen, som jeg engang MÅ eje. Vi bagte også en svampet og saftig pastinak-kage med stjerneanis, som vi efterfølgende stegte gyldne skiver af i smør på en varm pande og arrangerede som et fint hjerte på vores tallerkener. Vi lagde en skefuld skyr-is ovenpå og dryssede med Nordic Food Labs bee larvae granola. Ja, I læste rigtigt. Hvis I er nysgerrige, så læs Josh’s indlæg om denne knasende sprøde og meget anderledes granola her. Det er super fascinerende og smager himmelsk – eller DELICIOUS som Josh ville sige.

I øvrigt tusind tak for alle jeres fine kaffehilsner til den seneste lækre konkurrence. Det vidner om, at kaffe for mange af jer ikke bare er kaffe. Dejligt! Jeg har trukket to vindere – Jeppe og Marie – og de har fået besked 🙂 Med ønsket om en særligt sød weekend!

Skrevet i: Uncategorized Tags: ASA, asa trading, delicious, deliciousness, dessert, Noma, nordic food lab, pacojet, Torvehallerne

Previous Post: « Godt nytår kære læsere
Next Post: Peanutbrud med kokos og hvid Ivoire chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Rosemarie skriver

    5. januar 2013 kl. 12:42

    Hej Anne.
    Jeg ville bare lige høre om du havde fundet vinderne af de lækre konkurrence? 🙂
    Chokoladehilsner fra Rosemarie

  2. Anders Peter Jørgensen skriver

    5. januar 2013 kl. 12:46

    Det ser og lyder godt, spændende kombi og kunne godt forstille mig pastinakkens sødme i en kage, og så balanceret med skyr, lækkert 🙂

  3. Anne au Chocolat skriver

    5. januar 2013 kl. 12:55

    Kære Rosemarie,
    Tak fordi du husker mig på det! Jeg har lige tilføjet lidt mere tekst nederst i indlægget 🙂

    God weekend.

    Kh Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    5. januar 2013 kl. 12:57

    Kære Anders,

    Vi var også ret tilfredse med resultatet af denne spontane dessert. Bløde og sprøde kontraster, fedme-friskhed og sødme-syrlighed 🙂

    God weekend.

    Kh Anne

  5. Josh skriver

    5. januar 2013 kl. 13:57

    Tusind tak Anne! Det var en meget sjovt og KAGE-LÆKKERT dag 🙂

  6. Marian skriver

    6. januar 2013 kl. 09:31

    Det er fantastisk at have madvenner, som også gider stå i køkkenet i flere timer og nørde. Skyris lyder himmelsk!

  7. Anne au Chocolat skriver

    6. januar 2013 kl. 10:32

    Kære Josh,

    Jeg glæder mig til at lave med mad og flere kager med dig snart 🙂

    Kram

  8. Anne au Chocolat skriver

    6. januar 2013 kl. 10:33

    Kære Marian,

    Det er nemlig så dejligt! Noget af det bedste 🙂

    Skyr-is var skøn, og et par dage efter lavede jeg denne variation https://anneauchocolat.dk/?p=6188 på min egen ismaskine 🙂

    Godt nytår!

    Kh Anne

  9. Sarah skriver

    6. januar 2013 kl. 16:47

    Hi Anne, I am new to CPH and a foodie! I love reading your blog. It’s been a help navigating around the city. I can’t wait to try making that parsnip cake. Did I miss the recipe? I could not find the link.

  10. Marie - Cocina Fragrante skriver

    6. januar 2013 kl. 16:48

    Orv hvor lyder det lækkert! Det må jeg vist prøve at lave. Har lige købt en lille pose af Julians skønne stjerneanis til brug i en beef rendang, men der er rigeligt tilbage! <3

  11. Maria Silje skriver

    6. januar 2013 kl. 21:57

    muuuuumselumse!

  12. Anne au Chocolat skriver

    7. januar 2013 kl. 14:26

    Dear Sarah,
    I found the recipe on Politiken.dk somewhere 🙂

    I hope that you will be able to find it. And welcome to CPH.

    All the best,
    Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    7. januar 2013 kl. 14:26

    Kære Marie,
    Det lyder bare skønt 🙂

    Kram

  14. Anne au Chocolat skriver

    7. januar 2013 kl. 14:27

    Kære Maria Silje

    Ja! Lige præcis 🙂

    Kh Anne

  15. Helle Belle skriver

    9. januar 2013 kl. 08:25

    Ej hvor spændende, det ser smukt og lækkert ud! Uhmmm 🙂

  16. Anne au Chocolat skriver

    10. januar 2013 kl. 15:28

    Kære Helle

    Det var super lækkert 🙂

    Kh Anne

  17. Mette Lindgaard skriver

    11. januar 2013 kl. 00:17

    Lækre billeder, Anne <3

  18. Anne au Chocolat skriver

    11. januar 2013 kl. 07:55

    Søde Mette,
    Det synes jeg også 🙂

    Kram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap