I september mødte jeg den canadiske Josh, som arbejder på Nordic Food Lab – husbåden foran noma. Vi blev gode venner med det samme, og ganske hurtigt begyndte vi også at lave mad sammen af og til. Jeg fortalte Josh om min chokoladeblog, men han fortalte ikke mig om sin blog. Heldigvis fandt jeg den selv og slugte alle blogindlæg en aften. Josh’s blog er nok den bedste madblog, jeg har fundet i 2012. Derfor kommer jeg nu med en varm anbefaling om at tage på tur i hans finurlige og passionerede madunivers. Så kan I også læse om hans madlavning i tiden på Yale University og mange af de andre gastronomiske eventyr, han har oplevet verden over.
Anden gang jeg mødte Josh var til en kaffe i Torvehallerne, og i samme anledning gik vi over til manden med krydderierne – Julian fra ASA – og fik os en lang snak med ham. Det gør jeg tit. Julian forærede os en pose med aromatiske stjerner, som han opfordrede os til at lege med.
Kort tid efter var vi på husbåden og lavede en lækker, syrligt cremet skyr is med stjerneanis på Pacojet ismaskinen, som jeg engang MÅ eje. Vi bagte også en svampet og saftig pastinak-kage med stjerneanis, som vi efterfølgende stegte gyldne skiver af i smør på en varm pande og arrangerede som et fint hjerte på vores tallerkener. Vi lagde en skefuld skyr-is ovenpå og dryssede med Nordic Food Labs bee larvae granola. Ja, I læste rigtigt. Hvis I er nysgerrige, så læs Josh’s indlæg om denne knasende sprøde og meget anderledes granola her. Det er super fascinerende og smager himmelsk – eller DELICIOUS som Josh ville sige.
I øvrigt tusind tak for alle jeres fine kaffehilsner til den seneste lækre konkurrence. Det vidner om, at kaffe for mange af jer ikke bare er kaffe. Dejligt! Jeg har trukket to vindere – Jeppe og Marie – og de har fået besked 🙂 Med ønsket om en særligt sød weekend!





