E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Konkurrence – vind en chokolademiddag for 2 hos Hotel Chocolat

13. januar 2013 af Anne au Chocolat 316 kommentarer

Konkurrencen er forbi! Mange tak til alle, som har deltaget og jeres fine chokoladehilsner. Kirsten vandt lodtrækningen og har fået besked 🙂

Sidst i november var jeg inviteret til en dejlig chokolademiddag hos Hotel Chocolat, som var proppet med kakaobønner og chokolade fra start til slut. Det var en livsnydende lækker og utroligt balanceret madoplevelse. Mit chokoladehjerte kan klare store mængder, men jeg havde også opfattelsen af, at mine medspisere rundt om bordet – som måske ikke var helt så chokovante som mig – fik den helt rigtige dosis chokolade uden, at det blev for meget. Chokoladens rolle i hver ret var helt perfekt, og dens tilstedeværelse gav smagsmæssigt mening hele vejen igennem. Det var en positiv og meget tilfredsstillende oplevelse. Jeg har nemlig førhen generelt været lidt skeptisk over for folk, som putter chokolade i det salte køkken (naturligvis med undtagelse for mexicanernes chili con carne).

Denne aftens chokolademiddag var en forsmag på Hotel Chocolats pop-up restaurant Supper Club. Den første rigtige Supper Club i Hotel Chocolats fine og chokoladefyldte forretning beliggende centralt i København midt på Strøget (Østergade 13) finder sted nu på torsdag den 17. januar, og jeg har fået muligheden for at afholde en konkurrence for jer, hvor 1 person kan vinde en chokolademiddag for 2 til Supper Club hos Hotel Chocolat. Det er da rimeligt chokolækkert, ikke sandt? 🙂 I kan læse mere om Supper Club konceptet og torsdagens middag lige her.

Hvis det ikke var fordi, at jeg i skrivende stadig nyder livet og varmen i Indien, kunne jeg snildt have taget derind igen. Ikke mindst pga. nedenfor viste (lidt slørede) smør med kakaonibs, som er så stærkt vanedannende. Det smager faktisk lidt af en pålægschokolademad med smør, når man smører det på brød, som jeg gjorde til chokolademiddagen hos Hotel Chocolat. Desuden er det sjovt at se chokoladeforretningen blive til restaurant om aftenen og samtidig være i samme lokale, hvor kakaobønnerne ristes og concheres. I kan måske tænke jer til den fantastiske duft, som forkæler sanserne under hele middagen.

For at deltage i konkurrencen skal I blot skrive en kommentar til mig og fortælle, hvem I har lyst til at dele denne chokoladelækre middag med. Jeg trækker lod tirsdag den 15. januar kl.12 (dansk tid), og jeg giver vinderen besked med det samme. Ha’ en dejlig søndag 🙂

De fine billeder er knipset af Martin Kaufmann.

Skrevet i: Uncategorized Tags: Anne au Chocolat, chokoladelækkerier, chokolademiddag, desserter, Hotel Chocolate, konkurrence, København

Previous Post: « Kaju Burfi (indisk slik med cashewnødder)
Next Post: Nu lanceres AMMA Chocolate i Danmark »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Helle Madsen skriver

    15. januar 2013 kl. 00:04

    Jeg har 2 dejlige søstre som bor i København. De fortjener at vinde denne fantastiske præmie. Vi mistede vores mor i julen og de har mange lange ture her til Vestjylland i den forbindelse. Middagen kunne være en mulighed for at en dejlig mulighed for dem for at mødes om noget festligt og hyggeligt.

  2. Camilla K. skriver

    15. januar 2013 kl. 01:07

    Hej Anne,

    Udover selv at være madfanatiker af guddommelige dimensioner, ville jeg meget gerne have lov at invitere min veninde, der er en mindst ligeså dedikeret madfanatiker, med ud på dette gastronomiske festfyrværkeri af eventyrlige kulinariske dimensioner. Livet er simpelthen for kort til slankekure og pulversupper! Nu skal livet leves og nydes i en sådan grad, at man må tænke: hvad har vi dog gjort, for at have det så godt?

  3. Kristina Linde skriver

    15. januar 2013 kl. 08:50

    Kære Anne.
    Jeg deltager i konkurrencen her, fordi min søster skrev at hun ville tage mig med. Tænk bare – af alle hendes gode veninder, studiekammerater og kolleger, vil hun hellere have hendes storesøster med, der ellers skuffende har meldt afbud gang på gang i den sidste stressede eksamenstid.
    Det blev jeg simpelthen så glad for at finde ud af.
    Jeg vil derfor også tage lille-ida med.
    Selvfølgelig.

    Mvh Kristina

  4. Anja skriver

    15. januar 2013 kl. 09:11

    Min dejlige søster, som skal trøstes efter et brud med kæresten. Tror helt bestemt at chokolade er den bedste medicin 🙂

  5. Line skriver

    15. januar 2013 kl. 09:16

    Kære Anne
    Jeg vil dele denne dejlige og spændende middag med min kæreste, der er hårdt presset med specialeskrivning og trænger til en velfortjent pause med lækker mad og ikke mindst en spændende oplevelse.
    Krydser fingre 🙂
    Mange hilsner
    Line

  6. Rosa skriver

    15. januar 2013 kl. 09:33

    Jeg ville forære chokolademiddagen til mine forældre, som har støttet mig gennem en længere, hård periode, og som åbnede deres hjem for mig endnu engang, da jeg havde brug for det. Det må da lige være en populær “tak-for-det-gave” 🙂

  7. Anne-Sofie skriver

    15. januar 2013 kl. 10:14

    Jeg ville dele oplevelsen med min søtte mor som har lært 😉 mig at sætte stor pris på chokolade

  8. Kira skriver

    15. januar 2013 kl. 10:29

    Hej Anne!
    Jeg ville tage min søde kæreste med, der har den sødeste tand. Desværre er hans chokoladebegejstring begrænset til marsbarer og snickers og andre blasfemiske vekaoprodukter, så det ville være fantastisk at få præsenteret alternative chokoladeoplevelser af kongelig kvalitet, for os begge to.

    God tirsdag!

  9. Josefine Kirstein skriver

    15. januar 2013 kl. 11:02

    Jeg ville dele oplevelsen med min mor, som er lige så chokolade-glad som mig selv!

  10. Line Olsen skriver

    15. januar 2013 kl. 11:08

    Jeg vil dele denne madoplevelse med min chokoladeelskende mor, som forhåbentlig snart kommer på besøg i Sjælland. Mor-datter-choko-middag here we come ;p

  11. Britta Olsen skriver

    15. januar 2013 kl. 11:13

    Hej Anne,

    Jeg vil dele oplevelsen på Hotel Chocolat med min dejlig mand. Om vi så skal køre hele vejen fra Nordjylland er det hele turen værd. Skønne billeder. Mums! Tak for en god blog.

  12. Carsten Jensen skriver

    15. januar 2013 kl. 11:16

    Hejsa
    Hvis jeg vinder, vil jeg dele oplevelsen med min fantastiske kone.
    Hun elsker chokolade og ville blive rigtig glad for en oplevelsen som den her.

    Venligst,
    Carsten

  13. Camilla M skriver

    15. januar 2013 kl. 11:51

    Hej Anne

    Jeg har en kæreste, som ÆÆÆLSKER chokolade – af den gode slags forstås… Han sidder midt i en slem eksamensperiode, og fortjener lidt at se frem til…. (Jeg elsker også chokolade, og sådan en middag er jo alletiders “undskyldning” for en mini-ferie i København)…

    Fortsat god dag – og super blog:)

  14. Lena Elton Sørensen skriver

    15. januar 2013 kl. 11:54

    Jeg ville dele den med min dejlige mand, fordi vi elsker chokolade og allermest elsker vi at hygge sammen 😀

  15. Lonnie Boe Pedersen skriver

    15. januar 2013 kl. 21:26

    Kære Anne

    Hvis jeg vandt, ville jeg invitere min dejlige kæreste en tur til Kbh. Han har gennem det sidste 1 1/2 år forvandlet sig fra buffet menneske til gourmet mand og jeg vil gerne positivt forstærke denne udvikling ved at give ham nye madoplevelser. Han sætter i øvrigt også rigtig stor pris på god chokolade og spotter altid gode priser og køber stort ind så vi altid har et lille lager af god chokolade til gode stunder!

  16. Katrine H. skriver

    16. januar 2013 kl. 19:07

    Jeg har fået en helt fantastisk veninde gennem instagram. Ja sgu! Hun inviterede mig til nytårsaften tre dage inden datoen, da jeg endelig kunne se lys for enden af tunnelen i min BA-opgave. Jeg havde med vilje ingen planer lavet, og vupti, Teresa inviterede mig ind i varmen på stedet. Siden da er vi blevet tætte på ingen tid og har fået den der vidunderlige interne humor og indforståethed. Jeg giver nu en masse kærlighed tilbage til hende, da hun sidder og knokler med de sidste 20 sider af sit speciale.
    Jeg ville elske at se Teresas øjne, hvis jeg kunne invitere hende på chokolademiddag som tak for at være kommet ind i mit liv med det dejligste varme hjerte.

« Ældre kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap