E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Nu lanceres AMMA Chocolate i Danmark

15. januar 2013 af Anne au Chocolat 21 kommentarer

Jeg holder meget af at være i selskab med chokoladepassionerede mennesker! Brasilianske Diego Badaró er om nogen sådan én. Derfor ærgrer det mig gevaldigt, at jeg ikke er på dansk jord i dag, hvor Diego introducerer sit chokoladebrand AMMA i Danmark. AMMA er lækre økologiske chokolader fra den brasilianske regnskov, som Chokolade Compagniet skal præsentere for danskerne. Heldigvis har jeg allerede haft fornøjelsen af at møde denne store chokolademand fra regnskoven og smage på de dejlige chokolader med ham og mine kolleger fra Chokolade Compagniet.

AMMA chokoladen producerer Diego i den brasilianske delstat Bahia i regnskoven ud til Atlanterhavets kyst. Han kommer ud af en traditionel brasiliansk kakaolandbrugsfamilie, og han startede sit økologiske AMMA i 2009.

Kærlighed til naturen, terroir og kakaotræerne.
Diego laver sin økologiske chokolade lige dér, hvor han bor. Med andre ord: Diego bor på én af sine tre økologiske kakaoplantager og er sammen med sine medarbejdere med til at plante og dyrke kakaotræerne og høste de modne kakaofrugter. Således har den passionerede Diego en finger med i alle trin af denne spændende chokoladeproces, fra den lille kakaobønne til den lækre chokoladeplade.
Diego er et utroligt fascinerende, engageret og yderst passioneret menneske, som samtidig har en slags fortryllende stoisk ro over sig. Han hviler i sig selv og chokoladen. Det var noget ganske særligt at smage på chokoladerne sammen med ham. Derfor kommer jeg nu med en sød opfordring til jer: I morgen onsdag den 16. januar kan I møde Diego i Magasin Kgs. Nytorv fra 14.00-18.00, ved Elevator Torvet ved Mad & Vin i kælderen. Jeg synes klart, at I skal smutte forbi og smage på chokolade med Diego.

Diegos hjerte banker for økologien og bæredygtighed, og han ønsker at være med til at bevare naturens frodighed og samtidig skabe så naturlig en chokolade, som det kan lade sig gøre. Diego bruger udelukkende kakaobønner og sukker i sin chokolade. Han tilsætter altså hverken vanille eller soya lecithin. Det er Diegos ønske, at chokoladen skal have et så rent terroiraftryk som muligt. Det vil kort fortalt sige, at man i chokoladen kan smage, hvor den er produceret. Derfor concheres chokoladen også kun max 1 døgn (modsat andre gourmetchokolade-producenter, som concherer deres chokolader i op mod 3 døgn). Concheringen er en af de smagsudviklende processer i chokoladeproduktionen, hvor chokoladen opvarmes og valses i en stor tromle, indtil konsistensen er rigtig og smagen er færdigudviklet. Diego vælger kun at conchere i et enkelt døgn for at bevare chokoladens terroirudtryk fra regnskoven. I Diegos 100% plade kan man sige, at der er 100% terroirudtryk. Den oplevelse havde jeg i hvert fald, da jeg smagte den. I øvrigt rister Diego sine kakaobønner på en ombygget kafferister, hvilket jeg synes er mega sjovt og sejt!

Og hvordan smager disse økologiske AMMA chokolader så? Jeg kan ikke skjule, at jeg for at sige det mildt er ret så begejstret for chokoladerne, som kommer til at kunne købes i 60%, 75%, 85% og 100% i Danmark. For mig var det næsten som at smage chokolade for første gang, da jeg puttede AMMA 85% på tungen allerførste gang. Eller måske er det mere korrekt at sige, at det i hvert fald var en helt ny og unik smagsoplevelse, der skete. Chokoladerne har hver især den rene chokoladesmag og det mørke eksotiske terroiraftryk. Og så byder de på smagsnoter af forskellige moden frugt, og 100% pladen har et lille hint af rålakrids i eftersmagen. Fælles for dem alle – synes jeg – er også den balancerede bitterhed. De skal smages!

Skrevet i: Uncategorized Tags: AMMA, AMMA chocolate, Brasilien, chokolade, Diego Badaró, økologisk chokolade, regnskoven

Previous Post: « Konkurrence – vind en chokolademiddag for 2 hos Hotel Chocolat
Next Post: Banankage som smager af Indien – med frisk kokos og ingefær »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Camilla skriver

    15. januar 2013 kl. 13:59

    Jeg kan kun give dig ret i, at disse chokolader er fantastiske! Jeg har netop lige smagt dem idag til pressearrangementet hos Estate, og Diego var meget inspirerende at høre på. Nøj, hvor er chokoladerne gode. Specielt chokoladen med 85 % faldt lige i min smag. 100 % pladen var måske lige en anelse for skarp til mig… men det er jo en smagssag (-:

  2. Ann Marcussen skriver

    15. januar 2013 kl. 15:38

    Det vil jeg glæde mig til, at de kan købes i dk. Forhåbentlig i hele landet, da jeg bor i sønderjylland. 🙂

  3. Mette S skriver

    15. januar 2013 kl. 20:50

    Det lyder virkelig lækkert! Ved du, hvem der kommer til at forhandle chokoladen? 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    17. januar 2013 kl. 05:12

    Kære Camilla,
    Det glæder mig at høre, at du synes om Diego og hans chokolader 🙂
    Jeg ser frem til at blive endnu mere “dus” med AMMA chokoladerne i nær fremtid.

    Kh Anne

  5. Anne au Chocolat skriver

    17. januar 2013 kl. 05:12

    Kære Ann,

    Jeg tror bestemt, at de kommer til at kunne købes i alle landsdele 🙂

    Glæd dig.

    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    17. januar 2013 kl. 05:13

    Kære Mette

    I skrivende stund er jeg ikke helt sikker, men jeg undersøger det for dig, når jeg er tilbage på dansk jord i næste uge 🙂

    kh Anne

  7. Mette S skriver

    18. januar 2013 kl. 17:40

    Det lyder rigtig godt, Anne – tak 🙂 Så går jeg også selv på jagt i mellemtiden!

  8. Anne au Chocolat skriver

    19. januar 2013 kl. 06:29

    Kære Mette
    Det er en aftale 🙂

    kh Anne

  9. Mia skriver

    1. februar 2013 kl. 10:04

    Hej Anne

    Har du fundet ud af hvor chokoladen kan købes i Kbh? Er meget spændt på at prøvesmage!

    Mvh Mia

  10. Anne au Chocolat skriver

    2. februar 2013 kl. 13:35

    Kære Mia,

    Ja chokoladen kan købes i Magasin Mad&Vin, Estate Kaffebar og i Meyers Delier 🙂

    Glæd dig!

    Kh Anne

  11. knud bendtsen skriver

    6. februar 2013 kl. 16:09

    kombineret amma- og rødvinssmagning, er det en mulighed?

  12. Anne au Chocolat skriver

    7. februar 2013 kl. 00:03

    Kære Knud

    Det kunne godt være. Hvad har du i tankerne?

    Kh Anne

  13. Gary skriver

    2. april 2013 kl. 09:45

    Hi, can you please tell me how you get those smaller sample sizes? Where I can purchase in bulks? Much appreciated it. Thank you – Gary

  14. Anne au Chocolat skriver

    2. april 2013 kl. 13:28

    Hello Gary
    Where do you live?

    All the best,
    Anne

  15. mette skriver

    29. oktober 2013 kl. 10:37

    Kære Anne!
    juletiden er over os før end vi ved af det, og er gang med at brodere en kalendar til min kæreste. vil høre, om du ved om de forhandler de små carreer i magasin?? og om man kan få dem til at sende dem? 🙂 har ikke fundet noget sted på nettet hvor jeg kan bestille dem? vi har lidt en historie med amma, så ud over at det også er det bedste af det bedste, skal det bare helst være dem 🙂
    kh. mette

  16. Anne au Chocolat skriver

    29. oktober 2013 kl. 10:49

    Kære Mette,
    Kan carréerne kan købes i Magasin ja 🙂 God idé!
    Kh Anne

  17. Anette skriver

    8. marts 2014 kl. 09:13

    hej Anne
    Jeg var med i Politikens Hus igår til en dejlig aften. Men jeg undrer mig efterfølgende når jeg læser på de 2 plader chokolade som jeg fik med hjem. Når nu chokoladen er så økologisk og fri for alverdens ubehageligheder – samt glutenfri, hvorfor står der så at chokoladen kan indeholde spor af nødder, mælke- og æggeprotein gluten og jordnød ??

    Det er da noget besynderligt.

  18. Anne au Chocolat skriver

    11. marts 2014 kl. 16:24

    Kære Anette
    AMMA chokoladen består kun af kakaobønner og rørsukker, men man skal skrive, at den kan indeholder spor af… i forhold til fødevarelovgivningen.
    Kh Anne

  19. Julle skriver

    11. januar 2015 kl. 13:29

    Hej, står der noget om hvor meget kulhydrat der er i denne chokolade? Det ville jeg være meget interesseret i at høre.

    Mvh,
    Julle.

Trackbacks

  1. De lækreste choko-banan muffins | minmadoase siger:
    15. september 2013 kl. 11:54

    […] og NEM. Bananerne (og smørret, naturligvis!) sørger for en saftig krumme. Jeg brugte 100% øko AMMA choko. Det spillede perfekt med det bitre-bitre og mørke sammen med de sødmefulde bananer og den […]

  2. Masterclass med Diego Badaró fra AMMA i Meyers Madhus - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 13:00

    […] jeg var i Indien i januar, kunne jeg her fortælle om, at jeg gik glip af lanceringen af AMMA den økologiske gourmetchokolade fra […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap