E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Banankage som smager af Indien – med frisk kokos og ingefær

17. januar 2013 af Anne au Chocolat 12 kommentarer

Jeg er tosset med banankage! Det blev jeg mindet om i sidste uge, da jeg bagte banankage med chokolade hjemme i Kbh med en ven, som måske elsker banankager endnu mere. Banankagens søde saftighed gør mig glad, og når den kombineres med mørk chokolade – i eller ovenpå – når jeg lykkestadiet.
Nu hvor jeg er i Indien, tænkte jeg, at det kunne være sjovt at kreere en indisk banankage med revet kokos fra en frisk kokosnød og ingefær. Både kokos og ingefær tilfører banankagen en aromatisk og eksotisk kant, og så bliver kagen endnu mere saftig. Kagen smager skønt i sig selv og af mest, når den er helt afkølet. Man kan også putte smeltet chokolade på kagen – det gjorde jeg dagen efter. Guanaja 70% fra Valrhona. Det var et hit, men det fjerner lidt fokus fra den fine smag af kokos og ingefær, så er I informeret 🙂

Banankage med kokos og ingefær

3 æg
145 g sukker
100 g hvedemel
3/4 tsk bagepulver
75 g smeltet smør, lidt afkølet
3 bananer, dejligt modne (mellemstore)
1 kokosnød, flækket og revet til kokosmel (150 g)
2 cm ingefær, skrællet og revet

Pisk æg og sukker sammen i en skål med et piskeris til let og luftigt. Bland mel og bagepulver sammen og vend det i æggesnapsen. Tilsæt derefter det smeltede smør. Mos bananerne godt med en gaffel og vend det i kagedejen sammen med kokos og ingefær. Hæld dejen i en brødform foret med bagepapir bag ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter! Lad den køle af i et kvarters tid, inden den tages op af formen.

Ps. Jeg er sikker på, at man kan bruge almindelig kokosmel – men brug da kun halvt så mange gram.

Skrevet i: Kager Tags: bananbrød, banankage, frisk kokos, guanaja, Indien, ingefær, kokosnød, valrhona

Previous Post: « Nu lanceres AMMA Chocolate i Danmark
Next Post: Kokosmakroner med friskrevet kokos »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Rikke skriver

    17. januar 2013 kl. 15:13

    Hej Anne!

    Den ser lækker ud – den vil jeg bage til mit kor i næste uge. Man kan vel altid go exotic med kagen, når vejret nu bare er sjap. Hvor mange skiver vil du skyde på, at der er i din portion?

    Jeg bagte chokoladeballaden forleden med hvis chokolade, abrikoser og rosiner – det var nammenam 🙂

    Kram fra Rikke

    PS. Mit kor øver i Brorson Kirken. Jeg mener, at vi to engang har været til koncert med Nancy and the et-eller-andet derinde, kan det ikke passe? I så fald må det jo være passende at medbringe en af dine kager 😉

  2. Ida skriver

    17. januar 2013 kl. 15:17

    Søde Anne – kan (ikke-frisk) kokosmel bruges istedet?

  3. Mette skriver

    17. januar 2013 kl. 16:05

    Hej Anne,
    Det er en killer-combo, du har gang i der.
    Jeg rejser til Indien om 2,5 uge. Måske skal jeg plage en af mine kolleger om at få lov at låne et køkken, så jeg kan bage kage.
    Jeg får i hvert tilfælde vildt meget lyst til at gøre det, når jeg læser dit indlæg og ser de skønne billeder.
    Nyd ferien!
    Kram, Mette

  4. Anne (A+K) skriver

    17. januar 2013 kl. 19:53

    Uhm – eeelsker også banankage, sådan rigtig meget endda! Er sikker på, kokos’en gør sig rigtig godt deri, lækker erstatning for dem sædvanelige mængde valnødder der plejer at ryge i dejen!

    – Anne

  5. Anne au Chocolat skriver

    19. januar 2013 kl. 07:36

    Kære Rikke

    Tusind tak for en sød og dejlig kommentar 🙂

    Jeg vil mene, at opskriften i hvert fald rækker til 10 personer.

    Uhm chokoladeballaden med hvid chokolade, abrikoser og rosiner er også fantastisk!

    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    19. januar 2013 kl. 07:37

    Kære Ida,
    Jeg fik aldrig svaret tilbage før nu. Men jeg har skrevet en lille ekstra kommentar nederst i indlægget takket være dig 🙂

    kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    19. januar 2013 kl. 07:37

    Søde Mette,
    Ja lov mig lige, at du får overtalt en af dine kolleger til at stille et køkken til rådighed 🙂

    Kram fra mig

  8. Anne au Chocolat skriver

    19. januar 2013 kl. 07:38

    Kære Anne (A+K)

    Det var også sådan jeg tænkte 🙂

    kh Anne

  9. Tina Jensen skriver

    22. januar 2013 kl. 09:33

    Super opskrift o:)

    Jeg kan også anbefale http://www.banankage.info for lækre opskrifter på banankager 🙂

  10. peter gadeberg skriver

    3. maj 2014 kl. 08:06

    Hej Anne, så prøvede jeg igen en af dine opskrifter, det vil sige brugte den som udgangspunkt! jeg brugte 4 æg, 100 gr smør, 100 gr. sukker, 75 gr. brunfarin, 100 gr kokos, 100 gr mel, 100 gr blendede mandler, 3/4 bagepulver, 3 bananer, og 3 cm ingefær ! den smager simpelthen fantastisk – prøver næste gang med lidt hvid chokolade…… endnu engang tak for din fantastiske opskrifter!!

  11. Anne au Chocolat skriver

    6. maj 2014 kl. 11:17

    Kære Peter
    Det lyder virkelig himmelsk 🙂
    Kh Anne

  12. Kim henriksen skriver

    14. april 2015 kl. 14:36

    Hej, Den er virkelig god TAK

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap