E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Kokosmakroner med friskrevet kokos

22. januar 2013 af Anne au Chocolat 13 kommentarer

Som I nok ved, elsker jeg at eksperimentere og improvisere, når jeg leger i det søde køkken. Det gjorde jeg også forleden, hvor jeg bevægede mig lidt længere ud på dybt vand, end jeg normalt havner. Det skete, da jeg kastede mig ud i at lave kokosmakroner med friskrevet kokosnød. Heldigvis blev resultatet intet mindre end FANTASTISK, hvis jeg selv skal sige det. Sprøde udenpå og saftigt bløde indeni. Man kan sagtens dyppe disse makroner i smeltet chokolade, men det fjerner fokus fra den fine friske kokossmag, så derfor valgte jeg ikke at gøre det. Jeg serverede makronerne sammen med min chokoladeballade for nogle af mine forældre indiske venner forleden. Begge ting hittede stort 🙂

Inden I får opskriften, serverer jeg lige lidt info for jer om, hvordan man nemmest flækker en kokosnød.  Kokosnødden lægges i vand i 10-15 minutter, og så er den klar til at blive flækket på tværs, langs “ækvator”. Slå nødden hårdt mod en skarp kant, der kan holde til det, eller slå på selve skallen med bagsiden af knivbladet på en tung kniv, 10-15 slag hele vejen rundt. Med lidt tålmodighed så revner skallen.

Til 20 kokosmakroner:

200 g friskrevet kokos (1 kokosnød)
170 g sukker
2 æggehvider
40 g mel

Varm kokos, sukker og æggehvider forsigtigt sammen i en gryde ved svag varme. Tilsæt mel. Brug et par teskeer til at sætte små toppe på en bageplade med bagepapir. Bag makronerne i ca. 20 minutter ved 180 grader varmluft.

Skrevet i: Kager Tags: friskrevet kokos, Indien, kokosmakroner, kokosnød

Previous Post: « Banankage som smager af Indien – med frisk kokos og ingefær
Next Post: Kagespisning med konditorlandsholdet, som deltager i VM i dag »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Sonja {Dagmars Kitchen} skriver

    22. januar 2013 kl. 09:19

    Underbara små kakor! Vilken lycka att ha tillgång till färsk kokosnöt att baka så härliga kakor av. Och även om vi har kokosnötter ibland i fruktdisken här hemma så kan jag tänka mig att känslan blir helt annorlunda om man faktiskt befinner sig i Indien 🙂

  2. Louise skriver

    22. januar 2013 kl. 15:43

    Hej Anne! 🙂
    Jeg har et spørgsmål til dig vedrørende chokoladeballadekagen (ikke helt i kategori med kokosmakroner, jeg ved det!)

    Det ligger sådan, at jeg skal lave en dessert til en fødselsdag snart. Og jeg synes, at chokoladeballadekagen er et fint bud! Men en af gæsterne er glutenallergiker. Så jeg tænkte på, om man kan undlade at putte den der spsk. mel i kagen? Eller kan jeg erstatte melet med noget andet?

    Hvis ikke, har du så et forslag til en anden dessert (ikke nødvendigvis kage), hvor der ikke indgår hvedemel (gluten)?

    På forhånd tak 🙂

  3. Marie - Cocina Fragrante skriver

    24. januar 2013 kl. 18:43

    Uhmmm de ser gode ud!! <3

  4. Anne au Chocolat skriver

    26. januar 2013 kl. 13:56

    Kære Sonja

    Tak for en dejlig kommentar! Den varmer her i kolde Danmark 🙂

    Kh Anne

  5. Anne au Chocolat skriver

    26. januar 2013 kl. 13:56

    Kære Marie

    De var så lækre 🙂

    kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    26. januar 2013 kl. 13:57

    Kære Louise
    Beklager det sene svar! Jeg har haft travlt efter jeg kom hjem fra Indien.

    Du kan sagtens undlade melet – bare bag kagen 5 minutter længere!

    Kh A

  7. Stine skriver

    27. januar 2013 kl. 11:34

    Hej Anne

    Super skønne kokos toppe. Havde desværre ikke frisk kokos så de blev lavet med alm kokos mel efter samme metode – dog med ca dobbelt op på æggehvide.
    Nøj det var godt…

    Kh Stine

  8. Anne au Chocolat skriver

    28. januar 2013 kl. 07:07

    Kære Stine,
    Det lyder bare lækkert 🙂

    kh Anne

  9. Tina Hoeberg skriver

    27. februar 2013 kl. 12:27

    Uhmmm, de ser laekre ud – skalhelt sikkert afproeves snarest:-)

  10. Iben skriver

    3. september 2013 kl. 08:14

    Hej. Puha, opskriften er lige blevet afprøvet. Alt blev målt til punkt og prikke. Og efter blot 10 min i ovn endte jeg op med helt flade lysbrune småkage lignende ting. De smager fint, meen, var bare lige klar til makroner. Er du sikker på at opskriften går med frisk kokos? Det er jo en hel del saftigere end kokos mel.. Tænker at det er der fejlen er.. Men kom endelig frisk med flere ideer til retter med frisk kokos, for hold da op hvor er det lækkert!

  11. Anne au Chocolat skriver

    3. september 2013 kl. 21:59

    Kære Iben
    Det lyder underligt! Jeg er ked af, at opskriften ikke virkede for dig.
    Jeg lavede den jo i Indien, men jeg var bare bevist om at måle nøje af, så tror ikke, at der er noget galt med opskriften. Og jeg brugte jo frisk kokos 🙂
    Kh Anne

  12. Mette skriver

    11. april 2016 kl. 16:33

    Jeg havde samme problem som Iben -de første blev en omgang småkager.. Men så puttede jeg mere kokos (alm. Kokosmel) i og så blev de super gode! ☺

  13. Louise skriver

    16. januar 2021 kl. 17:18

    Hvor meget skal blandingen varmes? Skal sukkeret smelte?

    Vh louise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap