E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Kagespisning med konditorlandsholdet, som deltager i VM i dag

27. januar 2013 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

I skrivende morgenstund dyster det stjerneseje danske konditorlandshold ved VM i Lyon i Frankrig. Konkurrencen står på i dag og i morgen, og jeg ville give min højre arm for at være blandt tilskuerne.
Heldigvis har jeg smagt flere af medlemmer fra landsholdets lækre kager de sidste par år, da jeg har været med til at dømme Årets Kage arrangeret af Københavns Konditorlaug i både 2011 og 2012.
Og så følte jeg mig desuden som den heldigste chokoladepige i verden, da jeg inden jul en aften blev inviteret ud i konditorlandsholdets træningslokaler i Albertslund, stillet til rådighed af Condi. Jeg var med til at prøvesmage de søde, smukke og superlækre sager, konditorlandsholdet dyster i i disse dage, men jeg måtte ikke tage billeder af dem, da de skulle holdes hemmelige på grund af reglementet.
Til gengæld har det sukkersøde landshold kreeret nogle guddommeligt skønne kager til anledningen, som jeg kunne knipse billeder af. Kagekærlighed en masse! Den lille runde spejlblanke kage var en sand chokoladebombe og gik direkte i mit kagehjerte. Den hvide aflange kage var mere eksotisk og bestod af en knasendesprød bund, som smagte skønt af SMØR samt en lækker frisk mousse på toppen.

Det Danske Konditorlandshold består af Cæcilie Dolleris, Mike von Druschke Adelsten, Magnus Vestergaard, Mark Hermann, Nichlas Frese, Mads Kilstrup og deres træner, Carsten Kej. De startede den intensive del af forberedelserne til dette års VM allerede i marts sidste år.

De her er mine idoler! Følg med i hvordan det går dem i Lyon på deres facebook fanpage. Jeg krydser alle mine søde fingre.

I øvrigt har Rasmus fra Aok.dk begået en super sjov fortælling om landsholdets (aka. sukkerpsykopaternes) slutspurt i træningslokalet i Albertslund 🙂 Læs den her.

Skrevet i: Uncategorized Tags: chokolade, kager, konditorlandsholdet, sukker, VM

Previous Post: « Kokosmakroner med friskrevet kokos
Next Post: Bananmuffins med lyse rosiner, valnødder og rom »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Jane skriver

    27. januar 2013 kl. 10:43

    Uhm, hvor er det bare smukke lækkerier.

  2. Anne au Chocolat skriver

    28. januar 2013 kl. 07:08

    Kære Jane,
    Ja jeg kunne snildt spise en af hver lige nu 🙂

    kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap