E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Karamelliseret mælkechokolade – et sødt eksperiment og en ny smagsoplevelse

13. august 2013 af Anne au Chocolat 5 kommentarer

karamelchokolade

Forleden lavede jeg et chokoladesødt eksperiment, som bød på en helt ny smagsoplevelse.

Flere af jer er garanteret stødt på karamelliseret hvid chokolade i opskrifter og på blogs, men har I også mødt den karamelliserede mælkechokolade? Sukkeret og mælken i den hvide chokolade karamelliseres, når chokoladen bages i ovnen. Præcis det samme gør sig gældende i den lyse chokolade, som i den bagte udgave får fine letbrændte karamelnoter,  en snert bittersødme og en interessant syrlighed, som ikke opleves i den oprindelige mælkechokolade. Ideen har jeg fået af Emma fra den super fine blog Poires au Chocolat. Farven ændres ikke så drastisk, som når man karamelliserer hvid chokolade (den bliver helt lysebrun), men jeg erfarede, at mælkechokolade fik et mere orange skær.

karamellille

Forsøget: 

Jeg puttede 150 g hakket Jivara 40% mælkechokolade i et ildfast fad og bagte det ved 120 grader i ca. 1 time, og rørte det i det ca. hver 10. minut. Chokolade grynede og klumpede lidt undervejs, som I kan se på Emmas billeder i hendes indlæg, men det skræmte mig ikke. Den sidste gang jeg rørte, blev chokoladen helt flydende igen. Den karamelliserede mælkechokolade er nemlig som almindelig chokolade flydende i varm tilstand og bliver fast, når den afkøles.

karamellille1

Indtil videre har jeg bare spist den i “rå tilstand” – min familie smagte den også. De var helt vilde med den karamelliserede smag. Jeg har i sinde at lave mousse, ganache og is med den snart. Det har jeg i hvert fald drømt om hele natten.

Det er ren chokoladeglæde! Og hvis I ikke allerede har læst det, så afleverede søde Maja og jeg manuskriptet til vores chokoladekogebog i går. Det har været den sødeste og sjoveste sommer i mands minde, og vi glæder os til at dele bogen med jer, når den er på hylderne i begyndelsen af det nye år 🙂

Skrevet i: Chokolade og små søde sager Tags: jivara, karamelliseret mælkechokolade, mælkechokolade, valrhona

Previous Post: « Semifreddo med After Eight og sommerbær
Next Post: Blondies med lime og hindbær »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Piskeriset skriver

    15. august 2013 kl. 18:20

    Det har en meget smuk farve! Det må jeg da prøve på et tidspunkt 🙂

    Og det er så spændende med jeres kogebog! Den glæder jeg mig meget til at bladre i. Har I fastlagt en udgivelsesdato?

  2. Anne au Chocolat skriver

    15. august 2013 kl. 19:23

    Kære Piske,
    Det skal du glæde dig til – det smager så godt! 🙂

    Ja – det bliver ultimo februar. Datoen er på vej og kan forhåbentlig snart offentliggøres 🙂

    kh Anne

  3. Caroline skriver

    19. oktober 2013 kl. 16:48

    Hej, jeg planlægger at lave denne opskrift som en lille del af en “dessert-tapas”.. Jeg skal medbringe det som en del af en menu hos nogle andre.. Derfor vil jeg høre hvordan det skal opbevares og hvor længe det kan holde sig..? Kan jeg evt. Lave det to dage i forvejen og opbevare det i køleskabet til det skal bruges?
    Tak for en lækker blog! Kh Caroline

  4. Anne au Chocolat skriver

    20. oktober 2013 kl. 14:50

    Kære Caroline,
    Du kan godt lave det to dage i forvejen 🙂
    Jeg ville opbevare det det mest kølige sted i dit hjem (ikke køleskabet).
    Kh Anne og god fornøjelse

  5. Caroline skriver

    20. oktober 2013 kl. 14:58

    Mange tak for svaret 🙂 kh Caroline

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap