Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Karamelliseret mælkechokolade – et sødt eksperiment og en ny smagsoplevelse

13. august 2013 af Anne au Chocolat

karamelchokolade

Forleden lavede jeg et chokoladesødt eksperiment, som bød på en helt ny smagsoplevelse.

Flere af jer er garanteret stødt på karamelliseret hvid chokolade i opskrifter og på blogs, men har I også mødt den karamelliserede mælkechokolade? Sukkeret og mælken i den hvide chokolade karamelliseres, når chokoladen bages i ovnen. Præcis det samme gør sig gældende i den lyse chokolade, som i den bagte udgave får fine letbrændte karamelnoter,  en snert bittersødme og en interessant syrlighed, som ikke opleves i den oprindelige mælkechokolade. Ideen har jeg fået af Emma fra den super fine blog Poires au Chocolat. Farven ændres ikke så drastisk, som når man karamelliserer hvid chokolade (den bliver helt lysebrun), men jeg erfarede, at mælkechokolade fik et mere orange skær.

karamellille

Forsøget: 

Jeg puttede 150 g hakket Jivara 40% mælkechokolade i et ildfast fad og bagte det ved 120 grader i ca. 1 time, og rørte det i det ca. hver 10. minut. Chokolade grynede og klumpede lidt undervejs, som I kan se på Emmas billeder i hendes indlæg, men det skræmte mig ikke. Den sidste gang jeg rørte, blev chokoladen helt flydende igen. Den karamelliserede mælkechokolade er nemlig som almindelig chokolade flydende i varm tilstand og bliver fast, når den afkøles.

karamellille1

Indtil videre har jeg bare spist den i “rå tilstand” – min familie smagte den også. De var helt vilde med den karamelliserede smag. Jeg har i sinde at lave mousse, ganache og is med den snart. Det har jeg i hvert fald drømt om hele natten.

Det er ren chokoladeglæde! Og hvis I ikke allerede har læst det, så afleverede søde Maja og jeg manuskriptet til vores chokoladekogebog i går. Det har været den sødeste og sjoveste sommer i mands minde, og vi glæder os til at dele bogen med jer, når den er på hylderne i begyndelsen af det nye år 🙂

Skrevet i: Chokolade og små søde sager Tags: jivara, karamelliseret mælkechokolade, mælkechokolade, valrhona

Previous Post: « Semifreddo med After Eight og sommerbær
Next Post: Blondies med lime og hindbær »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap