E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Semifreddo med After Eight og sommerbær

12. august 2013 af Anne au Chocolat 13 kommentarer

After Eight blog 1
Da jeg var lille, elskede jeg After Eight. Det var ikke en slik, vi havde i huset så ofte, men hvis jeg stødte på den hos mine forældres venner eller andre i familien, var jeg hurtig til at guffe et par stykker. Jeg har altid været lidt ivrig, når det kommer til søde sager. I min barndom var jeg særligt vildt med mint karameller, After Eight’en og Toffifee.
Da jeg blev kontaktet af After Eight, som ville høre, om jeg ikke havde lyst til at lege lidt med deres søde sager, gik der derfor også straks totalt nostalgi aka. trip down Childhood Memory Lane i den, og alverdens minder fór rundt i hovedet på mig. I kan vel sagtens forestille jer, at minderne blev endnu vildere, da jeg puttede en After Eight i munden efter mange mange års pause. Jeg husker særligt godt gennem mine sanser

Jeg har taget imod den søde udfordring og valgt at lave en iskold og cremet semifreddo (navnet på den italienske isdessert, som nemmest forklaret er en halv-frossen is) med hakkede After Eight-stykker i serveret med danske jordbær, hindbær og brombær (alle tre fra Rokkedyssegård) samt ekstra mynte. De søde myntede bidder bliver dejligt seje, når de fryses, og det var ret så lækkert i denne flødefyldte semifreddo, som I kan se flere billeder af her på After Eights facebook fanpage. Desserten var super vellykket og blev nydt sammen med min familie på mine forældres altan efter 8 om aftenen sidste weekend. Mine forældre er lige rejst tilbage til Indien i dag. Det har været himmelsk at have dem hjemme i Europa det meste af sommeren.

Den kære Cecilia fra copenhagencakes er også med i After Eights søde udfordring, og jeg glæder mig til at se, hvad hun finder på at kreere.

aftereightcollage
Semifreddo med After Eight

6 personer

150 g After Eight
3 æggehvider (pasteuriserede hvis ønsket)
85 g sukker
250 ml fløde
3 æggeblommer (pasteuriserede hvis ønsket)
1 vanillestang, korn af

Start med at putte After Eight stykkerne i fryserne. De er nemmere at hakke i frossen tilstand.
Pisk æggehviderne til marengs med halvdelen af sukkeret. Pisk derefter fløden til en blød flødeskum. Pisk tilsidst æggeblommerne lyse og luftige med resten af sukkeret samt vanillekorn. Vend forsigtigt marengsen i æggeblommerne og dernæst flødeskummet. Hak After Eight’en i mindre stykker og vend den i iscremen. Fór en sandkageform med husholdningsform og hæld iscremen heri.
Bør fryses i mindst 6 timer, inden den kan nydes.

After Eight blog

Indlægget er sponsoreret af After Eight.

Skrevet i: Is Tags: After Eight, semi-freddo

Previous Post: « Morgengrød med tre chokolader
Next Post: Karamelliseret mælkechokolade – et sødt eksperiment og en ny smagsoplevelse »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Madling skriver

    12. august 2013 kl. 09:57

    After Eight is smager super lækkert. Jeg lavede den i vores sommerferie (både som ispinde og lister is), da min mand er VILD med After Eight.
    http://www.madling.dk/after-eight-is/

    God idé at hakke chokoladen, når den er frossen. Jeg klippede stykkerne over med en saks, men det var ikke helt let 😉

    Held & lykke med udfordringen 🙂

  2. Line skriver

    12. august 2013 kl. 11:54

    Kjaere Anne!
    Din semifreddo med after eight hoeres fantastisk ud! Jeg var ogsaa helt vill med (og er det fremdeles) after eight da jeg var lille. Vi hadde ogsaa en annen mintsjokolade som het opera mints som jeg ogsaa elsket (elsker 🙂 ) Da jeg var student pleide jeg aa bestille after eight coffee i kantinen, det var en latte med after eight sjokolade smeltet i 🙂 Gleder meg til aa se din mor igjen 🙂 KNUS!

  3. Pixels & Poesi skriver

    12. august 2013 kl. 12:16

    Jeg ELSKER aftereight. Tror det her bliver desserten næste gang jeg skal have gæster.

  4. Anne au Chocolat skriver

    12. august 2013 kl. 19:27

    Kære Madling,
    Uhm de ser lækre ud dine ispinde 🙂

    Kh Anne

  5. Anne au Chocolat skriver

    12. august 2013 kl. 19:28

    Kære Line
    Du er sød! 🙂
    De er garanteret ved at lande i Chennai nu, så du får snart mor at se igen! Jeg kommer til januar, hvis alt går vel 🙂

    Mange kærlige kram fra mig

  6. Anne au Chocolat skriver

    12. august 2013 kl. 19:28

    Kære Pixels & Poesi
    Det lyder som en god idé 🙂

    Kh Anne

  7. Italiensk Vin & Mad skriver

    19. august 2013 kl. 16:33

    Elsker After Eight, så opskriften på semifreddo med After Eight lyder lige som noget der skal afprøves – der kan vel også bruges andre former for mørk chokolade med mint-fyld, hvis altså After Eight ikke lige er til rådighed…men After Eight er nok nemmere at hakke fordi de er så tynde

  8. Anne au Chocolat skriver

    21. august 2013 kl. 06:28

    Kære Italiensk Vin & Mad,
    Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes om den 🙂
    Kh Anne

  9. Maria skriver

    25. august 2013 kl. 07:22

    Uhm, jeg har præcis de samme barndomsminder om after eight, så hvor må den fryses. Skal der røres i en semi freddo ligesom i en almindelig is, og hvad er forskellen så egentlig? 🙂

  10. Anne au Chocolat skriver

    25. august 2013 kl. 09:09

    Kære Maria,
    Det lyder hyggeligt 🙂
    Nje det er ikke nødvendigt at røre i isen! De piskede æggehvider – det er i hvert fald min erfaring – hjælper cremen på vej af sig selv, så den ikke krystalliserer.
    Kh Anne

  11. Hanne skriver

    28. august 2017 kl. 17:06

    Hvor lang tid i forvejen / timer skal man tage isen ud af fryseren så den er spiselig?

  12. Hanne skriver

    28. august 2017 kl. 17:11

    Og hvad skal man fore formen med?? Bagepapir der menes eller?

Trackbacks

  1. Comfort cookies fyldt med After Eight Fine Sticks - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:38

    […] jeg for en måneds tid siden serverede semifreddo med After Eight for jer, emmede det langt væk af nostalgi. Det samme kan ikke siges om denne portion cookies, som […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap