E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Morgengrød med tre chokolader

10. august 2013 af Anne au Chocolat 12 kommentarer

chokogrødI ved, hvor meget jeg E L S K E R mine chokolykkelige morgenstunder. Jeg sætter ekstra meget pris på dem i weekenden, hvor jeg har endnu bedre tid til at nyde morgenmaden.

Jeg vågnede ret tidligt i morges og var hurtigt i gang med kogebogssagerne i et par timer, før jeg fik lavet morgenmad. Til min kaffe spiste jeg denne portion havregrød med birkes og kanel, kokosflager og lidt frysetørrede hindbær, og så ikke én men tre chokolader. Hvid, mælk og mørk. Ivoire 35%, Jivara 40% og Caraïbe 66% fra Valrhona. 

Er I blevet bedre til at putte chokolade på jeres morgenmad? (altså med andre ord: husker I at forkæle jer selv fra morgenstunden? Det kunne være i form af lidt revet chokolade)  🙂

Skrevet i: Morgenmad Tags: birkes, caraïbe, chokolade, frysetørrede hindbær, havregrød, hvid chokolade, ivoire, jivara, mælkechokolade, morgenmad, mørk chokolade, valrhona

Previous Post: « Lys chokolademousse med jordbær og karamelliserede græskarkerner
Next Post: Semifreddo med After Eight og sommerbær »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Madling skriver

    10. august 2013 kl. 11:00

    Nej, chokolade er i min verden til dessert. Bortset lige fra Nutella ved særlige lejligheder. Men vi har også to børn, og de skal ikke have chokolade til morgenmad… og det synes jeg nu heller ikke at vi skal 😉

    Den ser lækker ud din grød, og jeg ville bestemt gerne servere den som dessert. Til morgenmad der nøjes vi med frugt på grøden 🙂

    God weekend.

  2. Mia skriver

    10. august 2013 kl. 16:11

    Hvorfor spørgsmålet “er I blevet bedre til at putte chokolade på jeres morgenmad?”
    Jeg undgår musli osv indholdende chokolade, da jeg ikke synes det er noget jeg skal spise hver dag 🙂

  3. Jesper skriver

    10. august 2013 kl. 21:37

    Hos mig står den enten på æg (på mange måder) og bacon med grøntsagsjuice eller en god omgang grovmusli fra Kornkammeret tilsat friske bær, nødder og hakket mørk chokolade.
    Der går sjældent en dag, uden der ryger lidt chokolade indenbords på den ene eller anden måde 🙂

  4. fattig-bloggeren skriver

    10. august 2013 kl. 22:34

    Haha hvor er du vild 🙂 Nogle gange fortjener man altså også bare alt den forkælelse det kan trække 😉 Mums det ser godt ud!
    Feriehilsener fra fattig-bloggeren

  5. Anne au Chocolat skriver

    11. august 2013 kl. 09:20

    Kære Madling,

    Jeg putter også primært kun chokolade på min morgenmad de dage, hvor jeg ved, at jeg ikke skal spise en masse kage og så videre 🙂

    Men jeg synes, at det er rart med chokoladet livsnydelse lige fra morgenene. Og der skal faktisk ikke mere end 3 gram chokolade til min morgengrød (her brugte jeg lidt mere for synets skyld)

    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    11. august 2013 kl. 09:22

    Kære Mia,

    Jeg kan sagtens følge dig, og jeg følte mig også en anelse fræk, da jeg stillede spørgsmålet 🙂
    Jeg spiser jo chokolade hver dag – men ikke særligt mange gram – og så synes jeg bare, at det er en rar måde at peppe morgengrøden lidt op på. Bare 3-4 g chokolade er nok til at gøre det 🙂

    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    11. august 2013 kl. 09:23

    Kære Jesper

    Det lyder dejligt 🙂 Jeg elsker også æg og bacon! Haps!

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    11. august 2013 kl. 09:23

    Kære fattig-bloggeren

    Ja, det er nemlig lige det med at forkælelse sig selv, der er alfa omega 🙂

    Kh Anne

  9. Lilly skriver

    11. august 2013 kl. 18:34

    Du er herlig:)

  10. Anne au Chocolat skriver

    11. august 2013 kl. 20:53

    Kære Lilly
    Mange tak altså 🙂

    Kh Anne

  11. Rebecca skriver

    17. august 2013 kl. 08:04

    Hej søde Anne. Har observeret, at du tit spiser grød om morgenen, så jeg tænkte, at jeg lige ville dele min egen absolut BEDSTE morgengrød. Den er selvfølgelig super sund – men sød og perfekt med lidt chokolade på toppen. Der er egentlig ikke noget hokus pokus over den. Grøden koger jeg af havregryn, kokosmel (det grove), 2-4 tørrede dadler skåret i stykker, lidt salt, vand og evt. hørfrø.
    Den smager SÅ godt og syndigt, og er aldeles perfekt toppet med ristede hasselnødder, morbær, pære og chokolade. Prøv også samme fremgangsmåde med tørrede abrikoser istedet for dadler – så lækkert.

    Kh en ung chokolade fellow

  12. Anne au Chocolat skriver

    18. august 2013 kl. 08:59

    Kære søde Rebecca,
    Mange tak for et godt tip til lækker morgengrød. Det må jeg prøve snart! 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap