E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Lys chokolademousse med jordbær og karamelliserede græskarkerner

7. august 2013 af Anne au Chocolat 16 kommentarer

chokolademousse                                                                                                                                                     Foto: Line Thit Klein

I foråret var jeg i studiet med en håndfuld af mine sommerdesserter hos den superdygtige og meget søde Line Thit Klein. Line knipsede nogle smukke billeder af mine kreationer, som er blevet bragt sammen med opskrifterne på den søde side i ALT for damerne i disse uger.

I bladet fylder billedet hele siden, og opskriften er skrevet ovenpå. Derfor den store fine mængde lyserødt i toppen 🙂

Opskrifterne kommer løbende her på bloggen, og jeg glæder mig til at dele dem med jer. Vi starter i dag med denne chokolademousse, som er lys og luftig og legende let at lave. Få ingredienser er i spil, og derfor kræver det en særligt god mælkechokolade. Jeg vil til hver en tid anbefale Jivara 40 % fra Valrhona, som er min favorit mælkechokolade til køkkenbrug. Moussen serveres her med knasendesprøde, karamelliserede græskarkerner og saftige, syrligt søde danske sommerjordbær, som også kan byttes ud med hindbær eksempelvis.

Chokolademousse (4 pers)

100 g mælkchokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona
3 æg, delt i blommer og hvider (jeg bruger alm. æg, men I sagtens bruge past. æg)
1 knivspids salt

75 g sukker
75 g græskarkerner

1 bakke jordbær, rengjorte og skåret i mindre stykker

Hak chokoladen groft. Smelt den i en skål over vandbad. Pisk æggeblommer grundigt sammen i en skål. Pisk æggehviderne stive i en anden skål. Rør chokoladen ud i æggeblommerne. Tilsæt salt. Vend til sidst forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i chokoladecremen. Fordel moussen i fire portionsglas eller kopper. Lad den hvile på køl i mindst 4 timer.

Smelt sukker til karamel på en pande. Tilsæt græskarkerner. Rør rundt, så karamellen fordeler sig. Lad græskarkernerne ”poppe” færdigt, inden de hældes til afkøling på et stykke bagepapir.

Anret chokolademoussen med karamelliserede græskarkerner og jordbær.

Skrevet i: Desserter Tags: ALT for damerne, chokolademousse, Jordbær, line thit klein, lys chokolade

Previous Post: « Hindbær, banan, pære, chokolade og saltede mandler
Next Post: Morgengrød med tre chokolader »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Pernille Tørnqvist skriver

    7. august 2013 kl. 07:35

    Hej,
    Lækker opskrift. Dog lige et spørgsmål – Skal chokoladen være afkølet inden, at det kommer i æggeblommerne?

  2. Sabrina skriver

    7. august 2013 kl. 08:21

    Virkelig smukt billede og hvor lyder det bare lækkert og nemt ikke mindst 🙂

  3. Maria Silje skriver

    7. august 2013 kl. 09:16

    mums hvor ser det godt ud!

  4. Madling skriver

    7. august 2013 kl. 09:21

    Det er et virkelig fint foto. Sød idé at bruge en kop til chokolademoussen 🙂
    Bruger du almindelig og ikke pasteuriserede æg i din chokolademousse?

    Jeg lavede chokolademousse i weekenden, men i en noget mere klassisk version med sukker, fløde og revet appelsinskal. Pyntet med bær og hjemmelavet chokolade-pynt. Opskriften kan evt. ses her, hvis du har lyst:
    http://www.madling.dk/chokolademousse/

    Jeg ledte faktisk efter en eller anden form for pynt til chokolademoussen, og jeg var lidt ude i noget karamelliserede appelsinskal. Næste gang vil jeg helt sikkert prøve med karamelliserede nødder. Måske mandler 🙂

  5. fattig-bloggeren skriver

    7. august 2013 kl. 09:24

    Lækkert 🙂 Det med karameliseret græskarkerner er godt nok nyt for mig, men jeg er helt vild med begge ting, så hvorfor ikke 😉
    Hilsen fattig-bloggeren

  6. Anne au Chocolat skriver

    7. august 2013 kl. 17:48

    Kære Pernille
    Ja lidt, men det er faktisk ikke rigtig nødvendigt, sålænge du gør det i ovennævnte rækkefølge, for så når chokoladen også at køle lidt af, mens du pisker æggene.
    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    7. august 2013 kl. 17:48

    Kære Sabrina
    Mange tusind tak 🙂
    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    7. august 2013 kl. 17:49

    Kære Maria Silje
    Det var SÅ godt 🙂
    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    7. august 2013 kl. 17:51

    Kære Madling,
    Ja karamelliserede mandler er også lækre 🙂
    Jeg bruger næsten aldrig past. æg… kun hvis jeg serverer søde sager for store mængder af mennesker, jeg ikke kender.
    Jeg spiser også tartar med rå æggeblommer, så jeg er ikke så sart med de rå æg, men det er jo helt op til den enkelte, og jeg kunne ikke finde på at servere en mousse på rå æg for nogle, som ikke bryder sig om det.

    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    7. august 2013 kl. 17:52

    Kære fattig-bloggeren
    PRØV dem – de er så lækre 🙂

    Kh Anne

  11. Louise skriver

    7. august 2013 kl. 20:11

    Hej Anne.
    Er der nogen chance for at opskriften på din sommer blondie kommer på bloggeninden tirsdag i næste uge?

  12. Anne au Chocolat skriver

    7. august 2013 kl. 21:35

    Kære Louise,
    Det når den ikke, men jeg sender den lige til dig så 🙂
    Kh Anne

  13. Charlotte Brodersen skriver

    14. august 2013 kl. 20:45

    Hej Anne
    Det er første gang jeg er inde på din blog, og vil bare fortælle at jeg synes den er rigtig god, lærerig og flot du har fået nogle af dine opskrifter i Alt for Damerne. Håber selv én dag at kunne opnå det samme.

    Kh/ Charlotte

  14. Anne au Chocolat skriver

    15. august 2013 kl. 19:21

    Kære Charlotte
    Tusind tak for din søde hilsen 🙂

    Kh Anne

  15. camilla skriver

    2. september 2013 kl. 17:23

    nu har jeg så fulgt din opskrift til punkt og prikke… og synes bestemt ikke det blev en succes. den delte sig ved køl, og det første af moussen var som mousse, resten som en æggesnaps og hang slet ikke sammen.. synes også det var underligt at det kun bestod af hvid chokolade og æg? er det mig? eller også så var det da en lidt bestemt mousse….

    ?

  16. Anne au Chocolat skriver

    2. september 2013 kl. 17:26

    Kære Camilla
    Det er jeg ked af at høre. Har du brugt mælkechokolade, som der står i opskriften eller hvid chokolade, som du skriver i din kommentar?

    Venligst
    Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap