E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Hindbær, banan, pære, chokolade og saltede mandler

4. august 2013 af Anne au Chocolat 5 kommentarer

hindbær

Syrligt søde sommerhindbær fra Rokkedyssegård, skiver af banan og pære, lidt hakket Guanaja 70% chokolade fra Valrhona og et par saltede spanske mandler. En super simpel snack, frokost eller dessert her i sommervarmen. Den tager ikke mange sekunder at lave, og så er sådan en tallerken fuld af sommersød frugt en ren fryd for øjet.

hindbær3

Jeg lever rimelig meget af bær denne sommer, og det kribler i fingrene og banker i madhjertet, når jeg går forbi en bakke danske sommerbær.

hindbær1

Hvad er jeres favorit sommerbær? Mit er hindbær!

hindbær2

Skrevet i: Uncategorized Tags: banan, chokolade, dessert, frokost, guanaja, hindbær, pære, Rokkedyssegård, snack, valrhona

Previous Post: « Rocky Roads med Dulcey – til søde tænder og barnlige sjæle!
Next Post: Lys chokolademousse med jordbær og karamelliserede græskarkerner »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Lilli skriver

    4. august 2013 kl. 16:23

    Hej Anne
    Jeg er klar over det ikke er det emne du har lagt op, men jeg har lige et hurtigt spørgsmål. Jeg har bestemt mig for at købe lidt chokolade og da du nu er valrhona eksperten ville jeg lige liste mig til et godt råd. Det skal være to 3 kg poser (som jeg deler med min mor) vi overvejer nyangbo 68%, otucan 69%og caraibe 66%. Jeg har set du bruger sidst nævnte ret ofte, men har du noget spændene at sige om de to andre??
    Choko chok Lilli

  2. fattig-bloggeren skriver

    4. august 2013 kl. 19:53

    Mmmm… simpelt og lækkert 😀 Altså blåbær er helt sikkert mit yndlingsbær, især med chokolade! Er dog blevet lidt skuffet over at de sælger “falske” blåbær, uden at oplyse forbrugerne om det!
    Har skrevet om det her:
    http://fattig-studerende.dk/fattig-bloggen/2013/7/25/guld-og-falske-blbr
    Anyways… så er de stadig gode 😉
    Hilsen fattig-bloggeren

  3. Anne au Chocolat skriver

    5. august 2013 kl. 16:55

    Kære Lilli
    Jeg vil helt klart anbefale Caraïbe ja 🙂
    Hvis I har mulighed for at vælge en anden, ville jeg klart tage Guanaja 70%! Begge chokolader er rigtig gode all-round chokolader!
    Kh Anne

    Ps. Hvor køber I chokoladen?

  4. Anne au Chocolat skriver

    5. august 2013 kl. 16:56

    Kære fattig-bloggeren
    Jeg har det præcist på samme måde med blåbær som dig. Elsker dem, men hader når man får fat i de falske af slagsen.

    kh Anne

  5. Lilli skriver

    5. august 2013 kl. 17:50

    Hej Anne
    Jeg har prøvet Guanaja 70%, så jeg sys jeg ville prøve noget andet. Jeg køber på en tysk side som har en fjollet lav kg pris (ca 165 kr ink fragt) i forhold til danmark(338 kr), den hedder theobroma-cacao.de. De har et stort udvalg af valrhona produkter man ikke finder i danmark. Generelt er det vildt billigt at købe sine lidt mere ekstravagante råvare fra england og tyskland, de har også et meget bedre udvalg.
    Men pas på man kan let blive meget fristet!
    /.Lilli

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er h Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er høstet i haven, mens bollerne blev bagt i ovnen. Hindbær, solbær og blåbær er på vej inden længe. Drengene synes klart, at trampolinen er det bedste ved haven - jeg er på TeamBær ❤️🌞
Denne sommer er det 16 år siden, at jeg købte mi Denne sommer er det 16 år siden, at jeg købte min Musso Mini ismaskine, og den er still going strong, selv når jeg udfordrer den max på varme sommerdage som i dag🌞 Jeg ELSKER den ismaskine 🍦🤗. Ps. Der er hindbærsorbet i videoen, og Mussoen har også kørt vaniljeis og jordbæris (med jordbærrene fra haven) i dag 🥳 @gelatieremusso
Havens sommersøde jordbær modnes i massevis i di Havens sommersøde jordbær modnes i massevis i disse dage, og jeg har lige plukket 750 g jordbær i eftermiddag, som skal bruges til jordbæris i morgen 🍧🍦🍓 Ahmen altså det gør mig så glad med den slags havegodter på egen matrikel 🤗
Som lovet kommer opskriften på min jordbærtærte Som lovet kommer opskriften på min jordbærtærte 🍓Gem den gerne 🏷Kagecreme:
200 ml sødmælk
Korn af 1 vaniljestang
2 æggeblommer
15 g maizena
50 g sukkerMørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 nip salt
70 g smør, koldt
1 æggeblommeFrangipane:
80 g smør, blødt
80 g sukker
80 g mandelmel (eller fintblendede mandler)
1 æg
20 g mandelflager
50 g god mørk chokolade1 dl piskefløde
Danske jordbær  Kagecreme
Bring sødmælk i kog i en gryde sammen med vaniljestangen tømt for korn. Pisk æggeblommer godt sammen med sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena i en skål. Fjern vaniljestangen. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld straks cremen over i en skål og køl den af. Dæk skålen med film og opbevar den på køl natten over. Mørdej
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med æggeblommen i røremaskinen til en kugle (man kan også lave mørdejen med hænderne i en skål). Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskabet i 30 min. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Udstik mørdejsbunden med en rund, perforeret tærtering på 20,5 cm og kom den over på den perforerede bageplade og beklæd derefter kanterne (ringen) med mørdejen også. Stil den på køl, imens frangipanecremen laves. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.Frangipane
Pisk smør og sukker godt sammen i en skål, vend mandelmel i, tilsæt ægget og rør sammen til en ensartet creme. Fordel frangipanecremen på mørdejsbunden og drys med mandelflager. Bag tærten i ca. 20-25 minutter. Hold øje undervejs i bagningen. Køl tærten helt af.Samling af tærten
Smelt den mørke chokolade i vandbad i en gryde eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør i chokoladen undervejs. Fordel chokoladen på den afkølede tærte, og lad den størkne. Pisk fløden til skum og pisk kagecremen op med en elpisker, så den bliver dejligt cremet og silkeblød igen. Vend forsigtigt fløden i kagecremen og kom den i en sprøjtepose med en stor tyl. Pynt tærten og fordel jordbær. Server straks eller stil den gerne på køl i et par timer.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap