E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Hindbær, banan, pære, chokolade og saltede mandler

4. august 2013 af Anne au Chocolat 5 kommentarer

hindbær

Syrligt søde sommerhindbær fra Rokkedyssegård, skiver af banan og pære, lidt hakket Guanaja 70% chokolade fra Valrhona og et par saltede spanske mandler. En super simpel snack, frokost eller dessert her i sommervarmen. Den tager ikke mange sekunder at lave, og så er sådan en tallerken fuld af sommersød frugt en ren fryd for øjet.

hindbær3

Jeg lever rimelig meget af bær denne sommer, og det kribler i fingrene og banker i madhjertet, når jeg går forbi en bakke danske sommerbær.

hindbær1

Hvad er jeres favorit sommerbær? Mit er hindbær!

hindbær2

Skrevet i: Uncategorized Tags: banan, chokolade, dessert, frokost, guanaja, hindbær, pære, Rokkedyssegård, snack, valrhona

Previous Post: « Rocky Roads med Dulcey – til søde tænder og barnlige sjæle!
Next Post: Lys chokolademousse med jordbær og karamelliserede græskarkerner »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Lilli skriver

    4. august 2013 kl. 16:23

    Hej Anne
    Jeg er klar over det ikke er det emne du har lagt op, men jeg har lige et hurtigt spørgsmål. Jeg har bestemt mig for at købe lidt chokolade og da du nu er valrhona eksperten ville jeg lige liste mig til et godt råd. Det skal være to 3 kg poser (som jeg deler med min mor) vi overvejer nyangbo 68%, otucan 69%og caraibe 66%. Jeg har set du bruger sidst nævnte ret ofte, men har du noget spændene at sige om de to andre??
    Choko chok Lilli

  2. fattig-bloggeren skriver

    4. august 2013 kl. 19:53

    Mmmm… simpelt og lækkert 😀 Altså blåbær er helt sikkert mit yndlingsbær, især med chokolade! Er dog blevet lidt skuffet over at de sælger “falske” blåbær, uden at oplyse forbrugerne om det!
    Har skrevet om det her:
    http://fattig-studerende.dk/fattig-bloggen/2013/7/25/guld-og-falske-blbr
    Anyways… så er de stadig gode 😉
    Hilsen fattig-bloggeren

  3. Anne au Chocolat skriver

    5. august 2013 kl. 16:55

    Kære Lilli
    Jeg vil helt klart anbefale Caraïbe ja 🙂
    Hvis I har mulighed for at vælge en anden, ville jeg klart tage Guanaja 70%! Begge chokolader er rigtig gode all-round chokolader!
    Kh Anne

    Ps. Hvor køber I chokoladen?

  4. Anne au Chocolat skriver

    5. august 2013 kl. 16:56

    Kære fattig-bloggeren
    Jeg har det præcist på samme måde med blåbær som dig. Elsker dem, men hader når man får fat i de falske af slagsen.

    kh Anne

  5. Lilli skriver

    5. august 2013 kl. 17:50

    Hej Anne
    Jeg har prøvet Guanaja 70%, så jeg sys jeg ville prøve noget andet. Jeg køber på en tysk side som har en fjollet lav kg pris (ca 165 kr ink fragt) i forhold til danmark(338 kr), den hedder theobroma-cacao.de. De har et stort udvalg af valrhona produkter man ikke finder i danmark. Generelt er det vildt billigt at købe sine lidt mere ekstravagante råvare fra england og tyskland, de har også et meget bedre udvalg.
    Men pas på man kan let blive meget fristet!
    /.Lilli

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap