E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Rocky Roads med Dulcey – til søde tænder og barnlige sjæle!

2. august 2013 af Anne au Chocolat 6 kommentarer


rocky1

Knasende sprøde og chewy på én gang. Disse Rocky Roads med Dulcey, puffede ris og skumfiduser er barnlige bidder af chokolykke!

Valrhonas blonde Dulcey chokolades karamelliserede smag med noter af smørbagte småkager samt en fin snært af salt i eftersmagen gør sig helt perfekt sammen med de chokopuffede ris og de seje og søde skumfiduser.

Jeg havde dem med på kontoret forleden, og de vakte glæde! Men vi er også store fans af den blonde chokolade 😉

rocky2

Rocky Roads med Dulcey

20 stk.

75 g Dulcey, hakket
50 g skumfiduser, skåret i mindre stykker
30 g Choco Krispies

Fór en firkantet form (ca. 10 cm x 15 cm og mindst 4 cm dyb) med husholdningsfilm. Smelt den blonde chokolade over vandbad. Bland skumfiduser og Choco Krispies sammen i en skål. Tilsæt chokoladen, bland rundt og hæld massen i formen. Pres massen godt sammen og køl den ned i 10 minutter, inden den stilles på køl i et par timer – gerne natten over – til massen er helt sat. Skær derefter ud i 20 stk og nyd direkte fra køl!

rocky

rocky3

 

Skrevet i: Chokolade og små søde sager Tags: blond chokolade, choco krispies, Dulcey, kellogg's, marshmallows, rocky roads, skumfiduser, valrhona

Previous Post: « Vinderen af Iittala konkurrencen
Next Post: Hindbær, banan, pære, chokolade og saltede mandler »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Piskeriset skriver

    2. august 2013 kl. 08:29

    Det lyder som en variant, jeg må prøve på et tidspunkt! Så kan jeg også få prøvesmagt Dulcey, som jeg desværre ikke har smagt endnu.

  2. Anders Damm Gastromand skriver

    2. august 2013 kl. 12:30

    FFS det ser lækkert Anne!

    Men smelter de ikke i varmen? 🙂

  3. Anne au Chocolat skriver

    2. august 2013 kl. 12:50

    Kære Piske
    Det lyder som en god idé, altså at lave disse og så få smagt Dulcey ‘laden 🙂

    kh Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    2. august 2013 kl. 12:51

    De er så gode, Anders!
    Jo, de skal helst nydes direkte fra køl. Det skriver jeg lige på 🙂
    Ses vi snart? kh A

  5. Tina Lund skriver

    10. august 2013 kl. 19:10

    Hej Anne. De ser virkelig lækre ud, så jeg MÅTTE bare prøve dem 😉 men ku desværre ikk finde den Dulcey chokolade nogle steder, så det blev et total flop 🙁 såååå, hvor køber du den lækre chokolade henne?

    Venlig hilsen Tina

  6. Fernanda skriver

    4. september 2014 kl. 01:11

    Mums, Det er jo helt fantastisk. Saa beevhor man ikke den varme kakao at putte dem i.. men rigtig nok hvad Peter siger lidt skummelt med navnet catfiber..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap