Marcipan og nougat udgør vist det mest klassiske konfektmakkerpar her i juletiden. Duoen holder også i hånd i disse konfektstykker, men har dog fået selskab af aromatisk ingefær, knasende ristede hasselnødder og masser af mørk chokolade. Åh det er sandt julekræs – og mængden af syltet ingefær er justeret, så selv børnene kan være med. Ingefær intens uden at være stærk!
Lav dem og nyd dem ♥
Konfektstykker med marcipan, ingefær, nougat og ristede hasselnødder
ca. 24 stk
Marcipanlag:
35 g syltet ingefær (jeg bruger den i sukkersirup fra Go-tan)
300 g marcipan
Nougatlag:
200 g blød nougat
75 g mørk chokolade
1 nip salt
35 g ristede hasselnødder
Overtræk og pynt
150 g mørk chokolade
15 g ristede hasselnødder
15 g mørke chokoladeperler
Marcipanlag:
Finthak den syltede ingefær og ælt den sammen med marcipanen. Rul ingefær-marcipanen ud og kom den i form (ca. 13 x 21 cm) beklædt med bagepapir.
Nougatlag:
Smelt nougat og chokolade sammen i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen og rør salt og finthakkede ristede hasselnødder i. Fordel på ingefær-marcipanen og stil på køl i 1 time.
Chokoladeovertræk:
Smelt (og temperer gerne) den mørke chokolade over vandbad eller i en mikrobølgeovn ved medium effekt. Pensl halvdelen af chokoladen på den kolde nougatoverflade. Den størkner hurtigt, og kan vendes ud på et skærebræt beklædt med bagepapir med chokolade nedad. Fordel resten af chokoladen på marcipanoverfladen og pynt med hakkede ristede hasselnødder og chokoladeperler. Når chokoladen har sat sig, skæres den ud i passende stykker.
Rikke skriver
Mums. Hvor længe kan de holde sig?
Vh Rikke
Anne au Chocolat skriver
Kære Rikke,
Hvis du laver dem nu, kan de i hvert fald sagtens til jul 🙂
Tanja skriver
Rigtig rigtig lækre og blev rost juleaften, hvor jeg havde dem med. Udseendet spillede dog ikke helt for mig, da chokoladen størknede hurtigere, end jeg troede, og jeg derfor ikke nåede at pynte i tide til, at nødderne sad fast. Desuden revnede chokoladen, da jeg skar dem ud. Ved du, hvordan jeg kan forhindre det næste gang? For trods udseendet skal de helt sikkert laves igen 😊 Tak for en dejlig opskrift. Håber du har (haft) en god juleferie.
Anne au Chocolat skriver
Kære Tanja,
Jeg beklager det sene svar! Godt nytår 🙂
Ja, man skal have pynten klar med det samme og drysse på. Og så vil jeg anbefale at skære stykkerne ud næste med det samme også, så de ikke når at knække.
🙂