E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Konfektstykker med marcipan, ingefær, nougat og ristede hasselnødder

12. december 2018 af Anne au Chocolat 5 kommentarer

Marcipan og nougat udgør vist det mest klassiske konfektmakkerpar her i juletiden. Duoen holder også i hånd i disse konfektstykker, men har dog fået selskab af aromatisk ingefær, knasende ristede hasselnødder og masser af mørk chokolade. Åh det er sandt julekræs – og mængden af syltet ingefær er justeret, så selv børnene kan være med. Ingefær intens uden at være stærk!

Lav dem og nyd dem ♥

Konfektstykker med marcipan, ingefær, nougat og ristede hasselnødder
ca. 24 stk

Marcipanlag:
35 g syltet ingefær (jeg bruger den i sukkersirup fra Go-tan)
300 g marcipan fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)

Nougatlag:
200 g hasselnøddenougat fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)
75 g mørk chokolade, gerne Peru 70% fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)
1 nip salt
35 g ristede hasselnødder

Overtræk og pynt
150 g mørk chokolade, gerne Peru 70% fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)
15 g ristede hasselnødder
15 g mørke chokoladeperler

Marcipanlag:
Finthak den syltede ingefær og ælt den sammen med marcipanen. Rul ingefær-marcipanen ud og kom den i form (ca. 13 x 21 cm) beklædt med bagepapir.

Nougatlag:
Smelt nougat og chokolade sammen i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen og rør salt og finthakkede ristede hasselnødder i. Fordel på ingefær-marcipanen og stil på køl i 1 time.

Chokoladeovertræk:
Smelt (og temperer gerne) den mørke chokolade over vandbad eller i en mikrobølgeovn ved medium effekt. Pensl halvdelen af chokoladen på den kolde nougatoverflade. Den størkner hurtigt, og kan vendes ud på et skærebræt beklædt med bagepapir med chokolade nedad. Fordel resten af chokoladen på marcipanoverfladen og pynt med hakkede ristede hasselnødder og chokoladeperler. Når chokoladen har sat sig, skæres den ud i passende stykker.

Skrevet i: Chokolade og små søde sager

Previous Post: « Knasende sprøde julesmåkager med hvid chokolade, pistacier og appelsinskal
Next Post: Glædelig jul og lidt nytårslækkerier »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Rikke skriver

    13. december 2018 kl. 07:15

    Mums. Hvor længe kan de holde sig?
    Vh Rikke

  2. Anne au Chocolat skriver

    13. december 2018 kl. 19:24

    Kære Rikke,
    Hvis du laver dem nu, kan de i hvert fald sagtens til jul 🙂

  3. Tanja skriver

    29. december 2018 kl. 01:19

    Rigtig rigtig lækre og blev rost juleaften, hvor jeg havde dem med. Udseendet spillede dog ikke helt for mig, da chokoladen størknede hurtigere, end jeg troede, og jeg derfor ikke nåede at pynte i tide til, at nødderne sad fast. Desuden revnede chokoladen, da jeg skar dem ud. Ved du, hvordan jeg kan forhindre det næste gang? For trods udseendet skal de helt sikkert laves igen 😊 Tak for en dejlig opskrift. Håber du har (haft) en god juleferie.

  4. Anne au Chocolat skriver

    4. januar 2019 kl. 14:46

    Kære Tanja,
    Jeg beklager det sene svar! Godt nytår 🙂
    Ja, man skal have pynten klar med det samme og drysse på. Og så vil jeg anbefale at skære stykkerne ud næste med det samme også, så de ikke når at knække.
    🙂

Trackbacks

  1. Martsipani-nugatikommid šokolaadi ja pähklitega | Cook the day away! siger:
    2. marts 2019 kl. 21:31

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap