E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Konfektstykker med marcipan, ingefær, nougat og ristede hasselnødder

12. december 2018 af Anne au Chocolat 5 kommentarer

Marcipan og nougat udgør vist det mest klassiske konfektmakkerpar her i juletiden. Duoen holder også i hånd i disse konfektstykker, men har dog fået selskab af aromatisk ingefær, knasende ristede hasselnødder og masser af mørk chokolade. Åh det er sandt julekræs – og mængden af syltet ingefær er justeret, så selv børnene kan være med. Ingefær intens uden at være stærk!

Lav dem og nyd dem ♥

Konfektstykker med marcipan, ingefær, nougat og ristede hasselnødder
ca. 24 stk

Marcipanlag:
35 g syltet ingefær (jeg bruger den i sukkersirup fra Go-tan)
300 g marcipan

Nougatlag:
200 g blød nougat
75 g mørk chokolade
1 nip salt
35 g ristede hasselnødder

Overtræk og pynt
150 g mørk chokolade
15 g ristede hasselnødder
15 g mørke chokoladeperler

Marcipanlag:
Finthak den syltede ingefær og ælt den sammen med marcipanen. Rul ingefær-marcipanen ud og kom den i form (ca. 13 x 21 cm) beklædt med bagepapir.

Nougatlag:
Smelt nougat og chokolade sammen i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen og rør salt og finthakkede ristede hasselnødder i. Fordel på ingefær-marcipanen og stil på køl i 1 time.

Chokoladeovertræk:
Smelt (og temperer gerne) den mørke chokolade over vandbad eller i en mikrobølgeovn ved medium effekt. Pensl halvdelen af chokoladen på den kolde nougatoverflade. Den størkner hurtigt, og kan vendes ud på et skærebræt beklædt med bagepapir med chokolade nedad. Fordel resten af chokoladen på marcipanoverfladen og pynt med hakkede ristede hasselnødder og chokoladeperler. Når chokoladen har sat sig, skæres den ud i passende stykker.

Skrevet i: Chokolade og små søde sager

Previous Post: « Knasende sprøde julesmåkager med hvid chokolade, pistacier og appelsinskal
Next Post: Glædelig jul og lidt nytårslækkerier »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Rikke skriver

    13. december 2018 kl. 07:15

    Mums. Hvor længe kan de holde sig?
    Vh Rikke

  2. Anne au Chocolat skriver

    13. december 2018 kl. 19:24

    Kære Rikke,
    Hvis du laver dem nu, kan de i hvert fald sagtens til jul 🙂

  3. Tanja skriver

    29. december 2018 kl. 01:19

    Rigtig rigtig lækre og blev rost juleaften, hvor jeg havde dem med. Udseendet spillede dog ikke helt for mig, da chokoladen størknede hurtigere, end jeg troede, og jeg derfor ikke nåede at pynte i tide til, at nødderne sad fast. Desuden revnede chokoladen, da jeg skar dem ud. Ved du, hvordan jeg kan forhindre det næste gang? For trods udseendet skal de helt sikkert laves igen 😊 Tak for en dejlig opskrift. Håber du har (haft) en god juleferie.

  4. Anne au Chocolat skriver

    4. januar 2019 kl. 14:46

    Kære Tanja,
    Jeg beklager det sene svar! Godt nytår 🙂
    Ja, man skal have pynten klar med det samme og drysse på. Og så vil jeg anbefale at skære stykkerne ud næste med det samme også, så de ikke når at knække.
    🙂

Trackbacks

  1. Martsipani-nugatikommid šokolaadi ja pähklitega | Cook the day away! siger:
    2. marts 2019 kl. 21:31

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap