Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Knasende sprøde julesmåkager med hvid chokolade, pistacier og appelsinskal

7. december 2018 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

Disse knasende sprøde småkager er helt fantastisk lækre og smager skønt af pistacier, bagt hvid chokolade, aromatisk appelsinskal og det perfekte tvist af salt. Og så er noget af det hyggeligste da en kagedåse fuld af julesmåkager. Jeg har kommet halvdelen af dejen i fryseren, så vi kan bage en frisk portion af disse julesmåkager lige inden jul. Det er et godt jule-hack, synes jeg.

Den fine Würtz tallerken har jeg modtaget i en tidlig julegave fra H. Skjalm P. 

Ha’ en fin fredag og dejlig juleweekend. Står den på småkagebagning og konfektkreationer hos jer, monstro? ♥

Julesmåkager med hvid chokolade, pistacier og appelsinskal 
ca. 45 stk

190 g mel
150 g smør, blødt
70 g sukker
1/2 tsk bagepulver
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko appelsin
100 g usaltede pistacier
200 g god hvid chokolade, gerne Ivoire 45% fra Valrhona (reklamelink)

Kom mel, smør, sukker, bagepulver og salt i en røremaskine og rør det sammen hurtigt. Tilsæt appelsinskal og finthakkede pistacier og hvid chokolade og rør sammen. Del småkagedejen i to og form to stænger af 4 cm tykkelse. Film stængerne med husholdningsfilm og læg dem på køl i en håndfuld timer eller gerne natten over. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Skær småkagerullerne ud i 4 mm skiver, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ca. 10 minutter, til de er fint gyldne. Lad de bløde kager afkøle på en bagerist, og læg dem i en dåse, når de er blevet kolde og sprøde.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Konfektkage med Inspiration Passion
Next Post: Konfektstykker med marcipan, ingefær, nougat og ristede hasselnødder »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Joy skriver

    7. december 2018 kl. 15:08

    Har du et alternativ til melet – så disse lækre sager kan blive glutenfri..? :0)

  2. Anne au Chocolat skriver

    7. december 2018 kl. 15:16

    Kære Joy,
    Jeg har ingen erfaring med glutenfri småkager desværre, men hvis du selv har en glutenfri melfavorit, så vil jeg anbefale at prøve den 🙂

  3. Mette-Mari Jensen skriver

    15. december 2018 kl. 10:34

    Hej Anne
    Skal den hvide chokolade bages fòrst. Pà forhànd tak.
    Mvh
    Mette-Mari

  4. Mette-Mari Jensen skriver

    17. december 2018 kl. 15:50

    Hej Anne
    Vil bage smaekagerne, men lige et spòrgsmàl fòrst. Skal den hvide chokolade bages fòr den kommer i dejen? ? Tak pà forhànd.
    Mvh
    Mette-Mari

  5. Anne au Chocolat skriver

    20. december 2018 kl. 17:47

    Kære Mette-Mari
    Jeg er ked af det sene svar. Nej den skal ikke bages først 🙂
    Kh Anne

  6. Christina Strynø skriver

    11. januar 2019 kl. 22:27

    Hej Anne. Hvor lang tid vil du tro, at dejen kan holde sig i fryseren? Mvh. Christina

  7. Anne au Chocolat skriver

    21. januar 2019 kl. 10:09

    Kære Christina,
    Jeg er ked af det sene svar. I 3-4 mdr sagtens i hvert fald 🙂

  8. Christina skriver

    15. februar 2020 kl. 13:07

    Hej Anne. Du skriver, at du kommer halvdelen af dejen i fryseren. Hvor længe skal dejen tø op, før man kan skære dejen i skiver? Og skal dejen tø op i køleskab?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap