E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Knasende sprøde julesmåkager med hvid chokolade, pistacier og appelsinskal

7. december 2018 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

Disse knasende sprøde småkager er helt fantastisk lækre og smager skønt af pistacier, bagt hvid chokolade, aromatisk appelsinskal og det perfekte tvist af salt. Og så er noget af det hyggeligste da en kagedåse fuld af julesmåkager. Jeg har kommet halvdelen af dejen i fryseren, så vi kan bage en frisk portion af disse julesmåkager lige inden jul. Det er et godt jule-hack, synes jeg.

Den fine Würtz tallerken har jeg modtaget i en tidlig julegave fra H. Skjalm P. 

Ha’ en fin fredag og dejlig juleweekend. Står den på småkagebagning og konfektkreationer hos jer, monstro? ♥

Julesmåkager med hvid chokolade, pistacier og appelsinskal 
ca. 45 stk

190 g mel
150 g smør, blødt
70 g sukker
1/2 tsk bagepulver
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko appelsin
100 g usaltede pistacier
200 g god hvid chokolade, gerne Ivoire 45% fra Valrhona (reklamelink)

Kom mel, smør, sukker, bagepulver og salt i en røremaskine og rør det sammen hurtigt. Tilsæt appelsinskal og finthakkede pistacier og hvid chokolade og rør sammen. Del småkagedejen i to og form to stænger af 4 cm tykkelse. Film stængerne med husholdningsfilm og læg dem på køl i en håndfuld timer eller gerne natten over. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Skær småkagerullerne ud i 4 mm skiver, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ca. 10 minutter, til de er fint gyldne. Lad de bløde kager afkøle på en bagerist, og læg dem i en dåse, når de er blevet kolde og sprøde.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Konfektkage med Inspiration Passion
Next Post: Konfektstykker med marcipan, ingefær, nougat og ristede hasselnødder »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Joy skriver

    7. december 2018 kl. 15:08

    Har du et alternativ til melet – så disse lækre sager kan blive glutenfri..? :0)

  2. Anne au Chocolat skriver

    7. december 2018 kl. 15:16

    Kære Joy,
    Jeg har ingen erfaring med glutenfri småkager desværre, men hvis du selv har en glutenfri melfavorit, så vil jeg anbefale at prøve den 🙂

  3. Mette-Mari Jensen skriver

    15. december 2018 kl. 10:34

    Hej Anne
    Skal den hvide chokolade bages fòrst. Pà forhànd tak.
    Mvh
    Mette-Mari

  4. Mette-Mari Jensen skriver

    17. december 2018 kl. 15:50

    Hej Anne
    Vil bage smaekagerne, men lige et spòrgsmàl fòrst. Skal den hvide chokolade bages fòr den kommer i dejen? ? Tak pà forhànd.
    Mvh
    Mette-Mari

  5. Anne au Chocolat skriver

    20. december 2018 kl. 17:47

    Kære Mette-Mari
    Jeg er ked af det sene svar. Nej den skal ikke bages først 🙂
    Kh Anne

  6. Christina Strynø skriver

    11. januar 2019 kl. 22:27

    Hej Anne. Hvor lang tid vil du tro, at dejen kan holde sig i fryseren? Mvh. Christina

  7. Anne au Chocolat skriver

    21. januar 2019 kl. 10:09

    Kære Christina,
    Jeg er ked af det sene svar. I 3-4 mdr sagtens i hvert fald 🙂

  8. Christina skriver

    15. februar 2020 kl. 13:07

    Hej Anne. Du skriver, at du kommer halvdelen af dejen i fryseren. Hvor længe skal dejen tø op, før man kan skære dejen i skiver? Og skal dejen tø op i køleskab?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap