E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Konfektkage med Inspiration Passion

3. december 2018 af Anne au Chocolat 7 kommentarer

Jeg er kæmpe fan af Valrhonas Inspiration Passion chokolade, som jeg blandt andet har skrevet om før lige her. Den har den lækreste intense smag af passionsfrugt og masser af syrlig sødme, som også kommer smukt til udtryk i denne glutenfri konfektagtige kage, som helst skal bages dagen før servering eller i hvert fald i så god tid, at den når på køl i en håndfuld timer, så den kan sætte sig. Jeg har pyntet med flormelis, marengskys, crumbleknas, chokoladeperler og skovsyre, som er fint for øjet og byder på knasende modspil i flere former. Kagen holder sig saftig og dejlig i mange dage, men hvis den skal serveres for gæster ad flere omgange, vil jeg anbefale at pynte med nye marengs og crumbleknas lige inden servering for at bevare den knasende sprødhed. Jeg har næsten altid små marengs og crumbleknas stående i små bokse til at pynte kager med.

Man kunne også pynte kagen med en chokoladeganache.

Inspiration Passion er i øvrigt genial til fyldte chokolader her i juletiden – og jeg glæder mig til at lege med den i konfektkreationer også. Jeg tænker, at den vil sikre eksta mange “wow”, “ih” og “åh” af begejstring, når man ser den fine gule farve og ikke mindst sætter tænderne i den.

Konfektkage med Inspiration Passion 

200 g smør
200 g Inspiration Passion (reklamelink)
4 æg
160 g sukker
200 g mandelmel
1 nip salt

Pynt:
Flormelis
Små marengs
Crumbleknas
Chokoladeperler (reklamelink)
Rød skovsyre

Passionskagebund:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Smelt smør i en gryde. Finthak Inspiration Passion chokoladen. Tag gryden af varmen, og tilsæt den hakkede chokolade. Rør godt rundt, så chokoladen smelter helt sammen med smørret. Køl chokoladeblandingen af. Pisk æg, sukker og salt til let og luftig konsistens i en skål. Tilsæt blandingen af chokolade og smør til den luftige æggeblanding lidt ad gangen under omrøring. Vend mandelmel i. Hæld dejen i en rund springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir, og bag kagen i ovnen i ca. 50-60 minutter. Dæk springformen med sølvpapir de sidste 30 minutter for at undgå, at kagen bliver for mørk. Køl kagen helt af.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Bountybarer med saltet karamel
Next Post: Knasende sprøde julesmåkager med hvid chokolade, pistacier og appelsinskal »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. solveig skriver

    5. december 2018 kl. 09:31

    Åh det ser bare fantastisk ut. Og takk for linket til chokoladen, jeg løber og køber!

  2. Anne au Chocolat skriver

    5. december 2018 kl. 21:31

    Kære Solveig
    tak 🙂

  3. Karl skriver

    8. december 2018 kl. 13:43

    Looks delicious

  4. Michael Madsen skriver

    9. januar 2019 kl. 01:52

    Hvad er størrelsen på springformen .

  5. Anne au Chocolat skriver

    21. januar 2019 kl. 10:04

    Kære Michael,
    Jeg beklager det sene svar. Det står i opskriften allerede 🙂

  6. Michael skriver

    27. februar 2019 kl. 18:06

    Mandelmel,, kan man selv ave det af mandler?

  7. Anne au Chocolat skriver

    1. marts 2019 kl. 15:46

    Kære Michael
    Ja det kan du tro!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap