Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Konfektkage med Inspiration Passion

3. december 2018 af Anne au Chocolat

Jeg er kæmpe fan af Valrhonas Inspiration Passion chokolade, som jeg blandt andet har skrevet om før lige her. Den har den lækreste intense smag af passionsfrugt og masser af syrlig sødme, som også kommer smukt til udtryk i denne glutenfri konfektagtige kage, som helst skal bages dagen før servering eller i hvert fald i så god tid, at den når på køl i en håndfuld timer, så den kan sætte sig. Jeg har pyntet med flormelis, marengskys, crumbleknas, chokoladeperler og skovsyre, som er fint for øjet og byder på knasende modspil i flere former. Kagen holder sig saftig og dejlig i mange dage, men hvis den skal serveres for gæster ad flere omgange, vil jeg anbefale at pynte med nye marengs og crumbleknas lige inden servering for at bevare den knasende sprødhed. Jeg har næsten altid små marengs og crumbleknas stående i små bokse til at pynte kager med.

Man kunne også pynte kagen med en chokoladeganache.

Inspiration Passion er i øvrigt genial til fyldte chokolader her i juletiden – og jeg glæder mig til at lege med den i konfektkreationer også. Jeg tænker, at den vil sikre eksta mange “wow”, “ih” og “åh” af begejstring, når man ser den fine gule farve og ikke mindst sætter tænderne i den.

Konfektkage med Inspiration Passion 

200 g smør
200 g Inspiration Passion (reklamelink)
4 æg
160 g sukker
200 g mandelmel
1 nip salt

Pynt:
Flormelis
Små marengs
Crumbleknas
Chokoladeperler (reklamelink)
Rød skovsyre

Passionskagebund:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Smelt smør i en gryde. Finthak Inspiration Passion chokoladen. Tag gryden af varmen, og tilsæt den hakkede chokolade. Rør godt rundt, så chokoladen smelter helt sammen med smørret. Køl chokoladeblandingen af. Pisk æg, sukker og salt til let og luftig konsistens i en skål. Tilsæt blandingen af chokolade og smør til den luftige æggeblanding lidt ad gangen under omrøring. Vend mandelmel i. Hæld dejen i en rund springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir, og bag kagen i ovnen i ca. 50-60 minutter. Dæk springformen med sølvpapir de sidste 30 minutter for at undgå, at kagen bliver for mørk. Køl kagen helt af.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Bountybarer med saltet karamel
Next Post: Knasende sprøde julesmåkager med hvid chokolade, pistacier og appelsinskal »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap