E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Sød kartoffelkage med citron ganache

9. marts 2018 af Anne au Chocolat 6 kommentarer


Så blev det endelig fredag, og jeg ser frem til en weekend næsten uden planer og masser af afslapning og leg i børnehøjde, dog med et hyggelig besøg af søde venner på søndag. Jeg er allerede begyndt at spekulere på, hvilken kage jeg skal servere for dem ♥

Vi bagte store søde kartofler til aftensmaden i går, og da der var rester, tænkte jeg, at jeg ville trylle dem om til en svampet og saftig sød kartoffelkage. Jeg halverede de kæmpestore søde kartofler og bagte dem i ovnen ved 200 grader, til de var møre og kunne moses med gaffel. Til mosen til kagen, fjernede jeg den bagte overflade, inden jeg vejede mosen af.

Så den garvede læser nok kan se, er kagen her en variant af min gulerodskage, som efterhånden også er blevet lavet med butternut squash, hokkaido græskar, rødbede og som lagkage.  Jeg elsker den grundopskrift og holder meget af at tviste den på nye faconer. Her med sød kartoffel og hasselnødder samt en fantastisk syrligt sød citron ganache med hvid chokolade og lidt crumble knas. Den sprøde crumble gør virkelig også noget dejligt for kagen, men er ikke lige så afgørende for smagsoplevelsen som citron ganachen, hvis du spørger mig.

Da jeg ikke havde mere brun farin i huset i morges, brugte jeg lys sirup og sukker. Det var et hit. Men 300 g brun farin kan også bruges.

Kagen holder sig frisk, lækker og saftig i mange dage. Dog ville jeg vente med at drysse crumblen på til lige før servering for sprødhedens skyld.

God bagelyst og ditto weekend!

Sød kartoffelkage med citron ganache
10 personer

Sød kartoffelkage:
2 æg
1 dl smagsneutral olie
150 g lys sirup
150 g sukker
70 g mel
70 g blendede hasselnødder, eller ultrafinthakkede
200 g sød kartoffel, bagt og moset til pure med en gaffel
1 tsk bagepulver
1,5 tsk kanel
1,5 tsk stødt ingefær
1/3 tsk salt

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Hvid chokolade ganache med citron:
150 g god hvid chokolade
50 g piskefløde
25 g citronsaft
10 g glukose sirup

Crumble:
30 g havregryn
30 g hasselnødder, ultrafinthakkede
100 g hvedemel
1 nip salt
30 g sukker
20 g lys sirup/brun farin
75 g smør

Pynt:
Salade de Fleurs fra Mill&Mortar
Crispy kugler i rosa sølv fra Special Moment

Sød kartoffel kage:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Rør alle ingredienserne sammen i en skål/røremaskine, og hæld dejen i en rund springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i ca. 50 minutter. Kontroller om kagen er færdigbagt med en strikkepind. Køl helt af i formen

Hvid chokolade ganache:
Hak den hvide chokolade ultrafint, og kom den i en skål. Varm fløden og citronsaft op til kogepunktet med glukosesirup og hæld over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter og rør derefter i cirkulære bevægelser fra midten med en dejskraber, indtil ganachen er homogen. Stavblend ganachen og stil den på køl i 15-30 minutter, til den har sat sig lidt.

Crumble:
Kom alle ingredienser i en røremaskine og rør det sammen til en ensartet smuldret dej. Stil på køl i 15 minutter. Smuldr dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag ved 175 grader i ca. 10 minutter, til fint gylden. Køl helt af. Opbevar i en lufttæt beholder for at bevare sprødheden.

Fordel ganachen på kagen og drys med crumble og øvrigt pynt.



Skrevet i: Kager

Previous Post: « Årets påskekage 2018 med passionsfrugt, vanilje og mælkechokolade
Next Post: Den allerlækreste morgengrød »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Birgit Mathiesen skriver

    9. marts 2018 kl. 19:34

    Lyder rigtig lækkert og ret enkelt.. og så ser den bare super flot ud ? Tak fordi du deler dine skønne opskrifter med alle os ??

  2. Anne au Chocolat skriver

    9. marts 2018 kl. 21:10

    Kære Birgit,
    Den er nemlig både lækker og enkel, som jeg bedst kan lide det!
    Tak fordi du følger med 🙂
    Kh Anne

  3. Kristina K. skriver

    10. marts 2018 kl. 14:40

    Nøj, den ser lækker ud. Den skal smages, og tak for opskriften 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    11. marts 2018 kl. 21:04

    Kære Kristina,
    God fornøjelse 🙂

  5. Gitte Solgård Larsen skriver

    6. februar 2020 kl. 10:41

    Hej Anne.
    Hvor mange grader bagte du crumlen på???
    Dejen hviler lige nu, så jeg hÅber på hurtigt respons. 😍😍
    Jeg skal lave din brombærmousse den ser så lækker ud!!

  6. Anne au Chocolat skriver

    7. februar 2020 kl. 11:15

    Kære Gitte,
    Jeg håber, at det lykkedes ok!
    kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap