Denne lækre gulerodskage i lag delte jeg opskriften på i BT for et par weekender siden. Og nu får I den her! Den er svampet uden sidestykke og byder på en fantastisk krydret smag samt en super silkeblød flødeostecreme med et kærligt spark af citron. Sukker og lys sirup kan også skiftes ud med brun farin, hvis man ikke har sirup i skabet. Som man næsten kan se og tænke sig til direkte ud fra billedet, holder kagen sig frisk og saftig i flere dage på køl. Hvis den ikke er spist inden… <3
Gulerodskage i lag
8-10 personer
Gulerodskage:
200 g gulerødder, groftrevet
1 dl smagsneutral olie, fx solsikkeolie
2 æg
150 g sukker
150 g lys sirup
140 g mel
1 tsk bagepulver
1,5 tsk stødt kanel
1,5 tsk stødt ingefær
1/3 tsk salt
Lidt smør og mel til formen
Flødeostecreme:
300 g flødeost, fx Philadelphia
110 g smør, blødt
110 g flormelis
Fintrevet skal af 1 øko citron
3 spsk citronsaft
Evt. til pynt:
Mandler
Tørrede rosenblade
Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)
Gulerodskage:
Rør alle ingredienser sammen i en skål. Hæld kagedejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Sæt kagen i en kold ovn, tænd for ovnen og bag den i ca. 60 minutter ved 180 grader varmluft. Tjek med en strikkepind eller kniv, om kagen er færdigbagt. Køl gulerodskagen helt af i formen.
Flødeostecreme:
Pisk flødeost og smør godt sammen i et minuts tid. Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk sammen til en ensartet creme.
Samling af kagen:
Del gulerodskagen i to lige tykke bunde og placer den nederste bund på et kagefad. Fordel halvdelen af flødeostecremen på bunden og kom den øverste kagebund oven på. Fordel resten af flødeostecremen oven på og drys med hakkede mandler og lidt rosenblade. Valnødder eller pistacier er også godt på toppen.

