E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Gulerodskage i lag

19. september 2017 af Anne au Chocolat 23 kommentarer

Denne lækre gulerodskage i lag delte jeg opskriften på i BT for et par weekender siden. Og nu får I den her! Den er svampet uden sidestykke og byder på en fantastisk krydret smag samt en super silkeblød flødeostecreme med et kærligt spark af citron. Sukker og lys sirup kan også skiftes ud med brun farin, hvis man ikke har sirup i skabet. Som man næsten kan se og tænke sig til direkte ud fra billedet, holder kagen sig frisk og saftig i flere dage på køl. Hvis den ikke er spist inden… <3

Gulerodskage i lag
8-10 personer

Gulerodskage:
200 g gulerødder, groftrevet
1 dl smagsneutral olie, fx solsikkeolie
2 æg
150 g sukker
150 g lys sirup
140 g mel
1 tsk bagepulver
1,5 tsk stødt kanel
1,5 tsk stødt ingefær
1/3 tsk salt

Lidt smør og mel til formen

Flødeostecreme:
300 g flødeost, fx Philadelphia
110 g smør, blødt
110 g flormelis
Fintrevet skal af 1 øko citron
3 spsk citronsaft

Evt. til pynt:
Mandler
Tørrede rosenblade

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Gulerodskage:
Rør alle ingredienser sammen i en skål. Hæld kagedejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Sæt kagen i en kold ovn, tænd for ovnen og bag den i ca. 60 minutter ved 180 grader varmluft. Tjek med en strikkepind eller kniv, om kagen er færdigbagt. Køl gulerodskagen helt af i formen.

Flødeostecreme:
Pisk flødeost og smør godt sammen i et minuts tid. Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk sammen til en ensartet creme.

Samling af kagen:
Del gulerodskagen i to lige tykke bunde og placer den nederste bund på et kagefad. Fordel halvdelen af flødeostecremen på bunden og kom den øverste kagebund oven på. Fordel resten af flødeostecremen oven på og drys med hakkede mandler og lidt rosenblade. Valnødder eller pistacier er også godt på toppen.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Farvefin hindbærmousse med knas
Next Post: Medjool dadler med marcipan, chokolade og pistacie »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. La Cucina Nada skriver

    20. september 2017 kl. 10:48

    Frækt, Anne. Og mærkelig nok, aldrig set før.
    Den er da ellers helt oplagt at gøre til en lag-kage.

  2. Seyma skriver

    20. september 2017 kl. 10:52

    Hej Anne. Tror du man kan bruge honning fremfor lys sirup? Tænker da min ny slyngede honning ville være mega lækker i en kage 🙂

  3. Janni skriver

    20. september 2017 kl. 17:20

    Hej Anne

    Er det 300 g brun farin, du ville bruge i stedet for lys sirup og sukker?

    Vh
    Janni

  4. Kristina Krille skriver

    21. september 2017 kl. 11:10

    Nøj, sikke en lækker kage. Den må jeg lige prøve at lave en dag 😀

  5. Anne au Chocolat skriver

    21. september 2017 kl. 14:20

    Kære Nada,
    Ja det ser ret fint ud ik? 🙂 Og så kan man ikke gå galt i byen med ekstra frosting 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    21. september 2017 kl. 14:21

    Kære Seyma
    Det tror jeg sagtens at du kan! Fortæl mig gerne om resultatet 🙂

  7. Anne au Chocolat skriver

    21. september 2017 kl. 14:21

    Kære Janni,
    Yes lige præcis 🙂

  8. Anne au Chocolat skriver

    21. september 2017 kl. 14:22

    Kære Kristina,
    Juhuu det lyder godt 🙂

  9. Kristine skriver

    22. september 2017 kl. 16:34

    Jeg har lige lavet en tredobbelt portion af kagen og cremen og det hele blev så godt!
    Den skal hjælpe mig med at træde ind i 30’erne sammen med de kageglade gæster i morgen – tak for opskriften Anne 😀

  10. Maria skriver

    22. september 2017 kl. 18:41

    Har ikke altid været fan af gulerodskage, tror jeg bildte mig selv ind at jeg ikke kunne lide det. Dog efter der var en der lavede gulerodskage. Kunne jeg ikke lade være med selv at begive mig ud i at lave en. Nøj hvor var den god. Lavede den også med smagsneutral olie. Det gør virkelig underværker for at kagen bliver dejlig blød og luftig.

  11. Anne au Chocolat skriver

    23. september 2017 kl. 21:01

    Kære Kristine,
    Tillykke med fødselsdagen! Og juhuu, hvor lyder det dejligt 🙂

  12. Anne au Chocolat skriver

    23. september 2017 kl. 21:01

    Kære Maria,
    Hurra for kærlighed til gulerodskage <3 Dejligt, at den hittede!
    Kh Anne

  13. Dina skriver

    10. marts 2018 kl. 20:29

    Nøj, den ser lækker ud. Er den lige så god som den hemmelig gue,rodskage? er toppong fast nok til at komme i sprøjtepose?

  14. Anne au Chocolat skriver

    12. marts 2018 kl. 11:12

    Kære Dina,
    Ja det synes jeg 🙂 Men smager lidt anderledes (bedre, synes jeg), da der er ingefær i i stedet for nellike.
    Jeg tror godt, at den kan kommes i sprøjteposen 🙂

  15. Fadak skriver

    13. marts 2018 kl. 08:53

    Ser mega lækkert ud! Hvis jeg kun har en form på 16 cm og på 26 cm, hvilken synes du så, at jeg skal bruge? 🙂

  16. Anne au Chocolat skriver

    14. marts 2018 kl. 10:09

    Hej Fadak,
    TAK! Så ville jeg gange opskriften med 1,5 (altså 3 æg, 1,5 dl olie, 300 g gulerødder osv) og bage i den store form. Nok lige kortere tid 🙂

  17. Martin Pedersen skriver

    17. september 2018 kl. 14:14

    Hej Anne

    Har du evt. nogle forslag til, om man kan pynte kagen med andet end mandler og rosenblade? Ville nogle frugter eller andet også kunne passe på den?

    Hilsen
    Martin Pedersen

  18. Anne au Chocolat skriver

    18. september 2018 kl. 08:43

    Kære Martin,
    Usaltede pistacienødder er altid et hit, fintrevet citronskal er også dekorativt og lækkert.
    Kh Anne

  19. Simone skriver

    12. november 2018 kl. 17:03

    Hej Anne!

    Ser så lækker ud. Jeg har planer om at lave den til min søns barnedåb her om 14 dage. Dog vil jeg lave den i en bradepande, så jeg kan skære den ud til et “M”. Hvor mange portioner tror du jeg skal gange op med?

    Med venlig hilsen
    Simone

  20. Anne au Chocolat skriver

    13. november 2018 kl. 20:34

    Kære Simone,
    Det lyder så lækkert!! Jeg ville gange opskriften med 3 og så holde øje med bagetiden under og kontroller med en strikkepind eller lignende 🙂
    Kh Anne

  21. Malene skriver

    14. april 2019 kl. 08:55

    Hej. Kan man undlade ingefær helt? I såfald, ville du erstatte det med andet (ikke nelliker)
    Mvh Malene.

  22. Louise skriver

    16. januar 2020 kl. 09:52

    Kære Anne 😊

    Denne gulerodskage er den lækreste, mest svampet og smagsfulde kage. Jeg har været mange gulerodskager igennem, men ingen kan måle sig med din🙏 Jeg bager den 1-2 dage i forvejen, det bliver den kun bedre af. Tak for at have lavet denne perfekte opskrift og bare generelt deler dine gode bageevner 😊

  23. Anne au Chocolat skriver

    24. januar 2020 kl. 11:50

    Kære Louise,
    DU er så sød!!
    Dejligt at høre 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap