Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Farvefin hindbærmousse med knas

15. september 2017 af Anne au Chocolat 15 kommentarer


Weekenden er på trapperne, og jeg synes, at den skal smage af hindbærmousse. Denne her! Forkæl jer selv, familien og vennerne med denne stjernesimple, vanvittigt lækre og ditto farvefine hindbærmousse med vaniljeprikker og et tvist af citron. Jeg har pyntet mousserne med friske hindbær, figner, crumbleknas, marengs og lidt hindbærkompot. Men man kan også sagtens “nøjes” med lidt hakket chokolade eller bare en god håndfuld friske hindbær for at holde det h e l t simpelt.

Farvefin hindbærmousse med knas
4 personer

Hindbærmousse:
225 g hindbær, friske eller frosne
80 g sukker
1/2 stang vanilje
Reven skal af 1 øko citron
1,5 blad husblas
2 dl piskefløde

Pynt:
Friske hindbær
Friske figner
Evt. lidt hindbærkompot
Marengs
Crumbleknas (jeg havde lidt dej til overs fra brombærsnitterne og bagte det på en bageplade beklædt med bagepapir i 8-10 minutter ved 200 grader varmluft)

Hindbærmousse:
Kom hindbær, sukker, vaniljekorn og -stang samt citronskal i en gryde og bring i kog. Lad hindbærrene småsimre i 5 minutter. Udblød i mellemtiden husblas i koldt vand. Hæld hindbærrene i en sigte over en skål og si saften fra. Vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme hindbærsaft. Lad saften køle af til håndvarm. I mellemtiden pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad 3 omgange. Fordel hindbærmoussen i fire portionsglas og stil på køl i 3-4 timer.

Inden servering pynt med friske bær, figner i både, marengs og crumbleknas og evt. lidt hindbærkompot.

Skrevet i: Desserter

Previous Post: « Brombærsnitter med crumbletop
Next Post: Gulerodskage i lag »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Ida skriver

    18. september 2017 kl. 19:24

    Yes! Dem vil jeg lave på min fødselsdag! Kan moussen mon laves dagen inden og stå på køl uden at falde sammen osv.? ?

  2. Anne au Chocolat skriver

    18. september 2017 kl. 21:17

    Kære Ida,
    Det lyder som en god idé 🙂 Ja, det kan den godt. Min mand spiste de to sidste dage efter og var lige så begejstret som på førstedagen.
    Kh Anne

  3. Ida skriver

    20. september 2017 kl. 09:45

    Yes! Sådan! Tak for verdens bedste kage mv. blog ???

  4. Anne au Chocolat skriver

    21. september 2017 kl. 14:16

    Kære Ida,
    TAK fordi du følger med 🙂

  5. Grethe Marie Jensen skriver

    29. september 2017 kl. 14:03

    Hvordan skal konsistensen være på hindbærmoussen.
    Jeg synes ikke det er helt nok med 1 1/2husblas.

  6. Anne au Chocolat skriver

    30. september 2017 kl. 13:39

    Kære Grethe,
    Den skal være fast men let og blød i konsistensen, og så skal den nydes fra køleskabet, når den har sat sig. Hvis den skulle på en kage, ville jeg også tilsætte 1/2-1 blad husblas mere. Det kan du også gøre i glas, hvis du synes, at den skal være endnu mere fast.
    Kh Anne

  7. sanne skriver

    5. november 2017 kl. 17:12

    De ser lækre ud.
    Kan man undlade husblas? eller bruge agar agar i stedet?
    Jeg er vegetar 🙂

  8. Anne au Chocolat skriver

    6. november 2017 kl. 10:17

    Kære Sanne,
    Ja det tror jeg sagtens, at du kan – altså bruge agar agar i stedet!
    Kh Anne

  9. Sanne skriver

    15. marts 2018 kl. 21:14

    Halløj … hvor er de fine dessertglas fra, du bruger her?

  10. Sanne k skriver

    15. marts 2018 kl. 21:17

    Halløj .. hvor er de fine dessertglas fra, du bruger her? Tænker jeg vil lave deisse til min 50 års føsda, som er lige om lidt ?

    Hilsen sanne

  11. Anne au Chocolat skriver

    15. marts 2018 kl. 21:54

    Kære Sanne,
    Jeg har købt dem i Søstrene Grene 🙂

  12. Marianne skriver

    9. maj 2018 kl. 14:50

    Fantastisk lækker, flot dessert og nem at lave ?
    Skal have gæster i morgen og jeg laver selvfølgelig den dessert igen, da den var et hit første gang.
    Sommerhilsen Marianne

  13. Anne au Chocolat skriver

    9. maj 2018 kl. 18:23

    Kære Marianne,
    Hvor dejlig at høre 🙂
    Kh Anne

  14. Sara skriver

    19. juni 2018 kl. 10:19

    Ville man kunne sætte moussen i små dutter på en tal-lagkage?
    Eller ville du anbefale mere husblas så?

  15. Anne au Chocolat skriver

    19. juni 2018 kl. 13:35

    Kære Sara,
    Ja det tror jeg godt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap