E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Farvefin hindbærmousse med knas

15. september 2017 af Anne au Chocolat 15 kommentarer


Weekenden er på trapperne, og jeg synes, at den skal smage af hindbærmousse. Denne her! Forkæl jer selv, familien og vennerne med denne stjernesimple, vanvittigt lækre og ditto farvefine hindbærmousse med vaniljeprikker og et tvist af citron. Jeg har pyntet mousserne med friske hindbær, figner, crumbleknas, marengs og lidt hindbærkompot. Men man kan også sagtens “nøjes” med lidt hakket chokolade eller bare en god håndfuld friske hindbær for at holde det h e l t simpelt.

Farvefin hindbærmousse med knas
4 personer

Hindbærmousse:
225 g hindbær, friske eller frosne
80 g sukker
1/2 stang vanilje
Reven skal af 1 øko citron
1,5 blad husblas
2 dl piskefløde

Pynt:
Friske hindbær
Friske figner
Evt. lidt hindbærkompot
Marengs
Crumbleknas (jeg havde lidt dej til overs fra brombærsnitterne og bagte det på en bageplade beklædt med bagepapir i 8-10 minutter ved 200 grader varmluft)

Hindbærmousse:
Kom hindbær, sukker, vaniljekorn og -stang samt citronskal i en gryde og bring i kog. Lad hindbærrene småsimre i 5 minutter. Udblød i mellemtiden husblas i koldt vand. Hæld hindbærrene i en sigte over en skål og si saften fra. Vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme hindbærsaft. Lad saften køle af til håndvarm. I mellemtiden pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad 3 omgange. Fordel hindbærmoussen i fire portionsglas og stil på køl i 3-4 timer.

Inden servering pynt med friske bær, figner i både, marengs og crumbleknas og evt. lidt hindbærkompot.

Skrevet i: Desserter

Previous Post: « Brombærsnitter med crumbletop
Next Post: Gulerodskage i lag »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Ida skriver

    18. september 2017 kl. 19:24

    Yes! Dem vil jeg lave på min fødselsdag! Kan moussen mon laves dagen inden og stå på køl uden at falde sammen osv.? ?

  2. Anne au Chocolat skriver

    18. september 2017 kl. 21:17

    Kære Ida,
    Det lyder som en god idé 🙂 Ja, det kan den godt. Min mand spiste de to sidste dage efter og var lige så begejstret som på førstedagen.
    Kh Anne

  3. Ida skriver

    20. september 2017 kl. 09:45

    Yes! Sådan! Tak for verdens bedste kage mv. blog ???

  4. Anne au Chocolat skriver

    21. september 2017 kl. 14:16

    Kære Ida,
    TAK fordi du følger med 🙂

  5. Grethe Marie Jensen skriver

    29. september 2017 kl. 14:03

    Hvordan skal konsistensen være på hindbærmoussen.
    Jeg synes ikke det er helt nok med 1 1/2husblas.

  6. Anne au Chocolat skriver

    30. september 2017 kl. 13:39

    Kære Grethe,
    Den skal være fast men let og blød i konsistensen, og så skal den nydes fra køleskabet, når den har sat sig. Hvis den skulle på en kage, ville jeg også tilsætte 1/2-1 blad husblas mere. Det kan du også gøre i glas, hvis du synes, at den skal være endnu mere fast.
    Kh Anne

  7. sanne skriver

    5. november 2017 kl. 17:12

    De ser lækre ud.
    Kan man undlade husblas? eller bruge agar agar i stedet?
    Jeg er vegetar 🙂

  8. Anne au Chocolat skriver

    6. november 2017 kl. 10:17

    Kære Sanne,
    Ja det tror jeg sagtens, at du kan – altså bruge agar agar i stedet!
    Kh Anne

  9. Sanne skriver

    15. marts 2018 kl. 21:14

    Halløj … hvor er de fine dessertglas fra, du bruger her?

  10. Sanne k skriver

    15. marts 2018 kl. 21:17

    Halløj .. hvor er de fine dessertglas fra, du bruger her? Tænker jeg vil lave deisse til min 50 års føsda, som er lige om lidt ?

    Hilsen sanne

  11. Anne au Chocolat skriver

    15. marts 2018 kl. 21:54

    Kære Sanne,
    Jeg har købt dem i Søstrene Grene 🙂

  12. Marianne skriver

    9. maj 2018 kl. 14:50

    Fantastisk lækker, flot dessert og nem at lave ?
    Skal have gæster i morgen og jeg laver selvfølgelig den dessert igen, da den var et hit første gang.
    Sommerhilsen Marianne

  13. Anne au Chocolat skriver

    9. maj 2018 kl. 18:23

    Kære Marianne,
    Hvor dejlig at høre 🙂
    Kh Anne

  14. Sara skriver

    19. juni 2018 kl. 10:19

    Ville man kunne sætte moussen i små dutter på en tal-lagkage?
    Eller ville du anbefale mere husblas så?

  15. Anne au Chocolat skriver

    19. juni 2018 kl. 13:35

    Kære Sara,
    Ja det tror jeg godt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap