E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Små tærter med hindbær og hvid chokolade ganache

2. marts 2017 af Anne au Chocolat 14 kommentarer


I går eftermiddags kom min søde mor på besøg, og jeg serverede disse små tærter med hindbær og hvid chokolade ganache for hende.
Tærterne er super simple i smagsudtrykket, og det er det ekstra imponerende ved dem. I hver bid smager man tydeligt den smørsprøde tærtebund, det syrligt søde hindbærfyld med vanilje og ikke mindst den silkebløde hvide chokolade ganache. Vi var begge meget begejstrede!

Opskriften på hindbærfyld og hvid chokolade ganache passer til 5 små tærteforme (6 cm i diameter i bunden af formen og 7,5 cm i toppen), men jeg har med vilje lavet end større portion mørdej, end hvad der er brug for. Resten af den udrullede dej kan nemlig snildt fryses, så den straks er klar til brug efter kort optøning, når tærtelysten melder sig.

Små tærter med hindbær og hvid chokolade ganache
5 tærter

Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Hindbærfyld:
75 g hindbær, friske eller frosne
30 g hjemmelavet vaniljesukker (eller 30 g sukker blandet med korn fra 1/4 vaniljestang)

Hvid chokolade ganache:
150 g god hvid chokolade
75 ml piskefløde
10 g glukose sirup

Pynt:
Spåner af god hvid chokolade
Hvide chokoladeperler fra Valrhona
Frysetørret hindbærpulver

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i tynde skiver og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner “revet parmesan”. Saml hurtigt dejen med æggeblommen. Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul den ud mellem to stykker bagepapir og beklæd de små tærteforme med dejen. Blindbag* tærtebundene i 10 minutter ved 170 grader varmluft. Fjern derefter bagepapir og ris og bag tærtebundene i yderligere 5-7 minutter, til de er fint gyldne og sprøde.

*Beklæd de mørdejsklædte tærteforme med bagepapir og fyld dem derefter med ris eller tørrede linser.

Hindbærfyld:
Bring hindbær, sukker og vanilje i kog i en gryde, og lad det simre i 2-3 minutter. Hæld hindbærrene i en skål til afkøling.

Hvid chokolade ganache:
Hak den hvide chokolade helt fint, og kom den i en skål. Varm fløden op til kogepunktet med glukosesirup og hæld over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter og rør derefter i cirkulære bevægelser fra midten med en dejskraber, indtil ganachen er homogen. Stavblend ganachen.

Fordel hindbærfyldet i tærtebundene og hæld forsigtigt ganachen over. Stil på køl i tre timer.
Pynt med hvide chokolade spåner, hvide chokoladeperler og hindbærpulver og server straks.

Tip: Du kan sagtens afpynte kagerne i forvejen og opbevare dem på køl i en lufttæt beholder, til de skal nydes.


Skrevet i: Kager

Previous Post: « Gluten-free banana buns with cinnamon
Next Post: Silkebløde trøfler med hvid chokolade og hindbærpulver »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mathilde skriver

    4. marts 2017 kl. 17:21

    Hej Anne

    Hvor ser de lækre ud som sædvanligt!
    Jeg kunne rigtig godt tænke mig at prøve at lave dem, men ligger ikke lige inde med forme i den størrelse. Hvor er dine formene købt henne?

    Tak for en masse skønne indlæg og opskrifter, som jeg trofast følger med i!
    Mathilde

  2. Anne au Chocolat skriver

    5. marts 2017 kl. 08:36

    Kære Mathilde,
    TAK for din søde-søde kommentar. Det er så dejligt, at du følger med her på bloggen 🙂
    Disse små tærteforme mener jeg at have købt i Frankrig, men jeg er ret sikker på, at Kunst og Køkkentøj (enten den fysiske butik eller online) kan hjælpe dig med nogle tilsvarende. Husk at se efter tærteforme med løs bund, det er nemmest!
    Kh Anne

  3. Mie skriver

    13. marts 2017 kl. 13:08

    Hej Anne
    Det lyder super lækkert. Tror du, jeg kan bruge en tærteform på Ø26 cm?

    Mvh. Mie

  4. Anne au Chocolat skriver

    13. marts 2017 kl. 13:14

    Kære Mie,
    Ja – og så lave én stor tærte i stedet? Det tror jeg godt, at du kan!
    Kh Anne

  5. Mie skriver

    15. marts 2017 kl. 14:39

    Skal der så ændres i opskriften? Evt. noget med bagetid? 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    16. marts 2017 kl. 07:33

    Kære Mie,
    Det tror jeg ikke! 🙂

  7. Ina skriver

    17. marts 2017 kl. 11:11

    Hej

    Elsker dig blog og opskrifterne og vil inden jeg kaster min ud i vilde eksperimenter der kunne ødelægge kagerne, så vil jeg høre om du har prøvet at fryse dem?

    Venlig hilsen Ina

  8. Anne au Chocolat skriver

    17. marts 2017 kl. 22:14

    Hej Ina,
    Tak skal du have 🙂
    Hmm.. umiddelbart kan man jo godt fryse både ganache og tærtebund – men jeg ved ikke om lidt af silkeblødheden går af ganachen, når den fryses. Jeg synes bestemt, at du skal prøve!
    Kh Anne

  9. Laura skriver

    13. april 2017 kl. 20:34

    Hej Anne, kan man lave dejen dagen i forvejen?
    – Laura

  10. Anne au Chocolat skriver

    14. april 2017 kl. 10:54

    Kære Laura,
    Ja det kan du tro 🙂

  11. Birgit Fredgaard skriver

    20. september 2018 kl. 16:44

    Hej
    Da jeg søgte på hvid gamache kom din opskrift frem. Jeg skal bruge det til en bryllupsdagen. Er ganachen så flydende, at jeg kan hælden over kagen og derved få en glat kage?
    Vh. Birgit

  12. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2018 kl. 20:33

    Kære Birgit,
    Ja det kan du godt bruge den til (ikke som en glaze der dækker kanten også dog)
    Kh Anne

Trackbacks

  1. Silkebløde trøfler med hvid chokolade og hindbærpulver - Anne au Chocolat siger:
    5. marts 2017 kl. 08:27

    […] trøfler med hvid chokolade og hindbærpulver. De kom til verden, da jeg havde lavet for meget hvid chokolade ganache til de små smørsprøde tærter med hindbærfyld forleden. Jeg fik justeret opskriften til tærterne og hældte resten af ganachen i en lille […]

  2. Pirukad vaarikate ja valge šokolaadiga | Cook the day away! siger:
    2. marts 2018 kl. 20:25

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap