E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Silkebløde trøfler med hvid chokolade og hindbærpulver

5. marts 2017 af Anne au Chocolat 14 kommentarer

Glædelig søndag morgen!

I dag tipper jeg om disse lækre, silkebløde trøfler med hvid chokolade og hindbærpulver. De kom til verden, da jeg havde lavet for meget hvid chokolade ganache til de små smørsprøde tærter med hindbærfyld forleden. Jeg fik justeret opskriften til tærterne og hældte resten af ganachen i en lille lufttæt beholder. Dagen efter trillede jeg hurtigt ganachen til trøffelkugler mellem hænderne og rullede dem derefter i hindbærpulver. Man kunne også snildt forestille sig at dyppe kuglerne i smeltet chokolade eller at bruge den stadig flydende, nylavede ganache som fyld i støbte chokolader. Det her er lidt den dovne, hurtige version – og jeg elsker den.

Trøflernes konsistens er som skrevet smukt silkeblød og kombinationen af vaniljet hvid chokolade ganache og det syrligt søde forfriskende hindbærpulver er helt genial og yderst velsmagende. Verdens simpleste snack som smelter så sødt og skønt på tungen.

Jeg opbevarer tit mine trøfler i fryseren, og det samme har jeg gjort denne gang. Lidt af den umiddelbare silkeblødhed forsvinder, når man hapser trøflerne direkte fra fryseren. Til gengæld får man foræret en iskold og chewy smagsoplevelse, som er ret så uimodståelig. Prøv det!

Skrevet i: Chokolade og små søde sager

Previous Post: « Små tærter med hindbær og hvid chokolade ganache
Next Post: Chokoladekage med chokoladetopping og blåbær til Ellas fødselsdag »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marie Lundholm skriver

    5. marts 2017 kl. 21:00

    Mums, de ser lækre ud.
    Men jeg er nu ekstra interesserede i din fine skål. Jeg er på jagt efter fint porcelæn, og det er svært at finde det tilpas rå og det tilpas fine 😉

  2. Marie Lundholm skriver

    5. marts 2017 kl. 21:00

    Mums, de ser lækre ud.
    Men jeg er nu ekstra interesserede i din fine skål. Jeg er på jagt efter fint porcelæn, og det er svært at finde det tilpas rå og det tilpas fine 😉

  3. Anne au Chocolat skriver

    6. marts 2017 kl. 08:15

    Kære Marie,
    Tak skal du have 🙂
    Skålen har Gurli Elbækgaard lavet! Hun har butik i Thorshavnsgade på Islands Brygge og laver så meget fint!

  4. Marie Lundholm skriver

    6. marts 2017 kl. 16:28

    Tak for svar Anne 🙂
    jeg er vild med din stil – både at lave mad på, men også at sætte det hele op på 🙂

  5. Anne au Chocolat skriver

    8. marts 2017 kl. 09:05

    Kære Marie,
    Det er jeg SÅ glad for at høre 🙂

  6. Mette skriver

    24. oktober 2017 kl. 21:28

    Hej Anne. Hvilken chokolade bruger du til trøflerne? Jeg har prøvet at lave dem og ganachen blev alt for blød til jeg kunne trille kugler. Jeg tænker om det kan skyldes, at chokoladen ikke har været af ordentlig kvalitet?
    Tusind tak for en dejlig og inspirerende blog.

    Mette

  7. Anne au Chocolat skriver

    27. oktober 2017 kl. 15:02

    Kære Mette,
    Jeg bruger altid Ivoire 35% fra Valrhona og så sørger jeg for at ganachen er så kold som mulig.
    Jeg er glad for at du følger med og håber, at du har mod på at prøve igen. Måske ganachen skal på frys i 30 minutter inden du triller.
    Kh Anne

  8. Lene skriver

    17. december 2017 kl. 17:20

    Hvor er ooskriften på hindbær kuglerne og hvor køber jeg hindbærpulver??

  9. Stine skriver

    13. maj 2018 kl. 16:04

    Hej Anne,

    Hvis nu man godt kunne tænke sig trøfler med mørk chokolade istedet for hvid, og man gerne vil undgå “ekstra smage” som karamel, appelsin, pebermynte etc. Kan man da erstatte den hvide chokolade i den her opskrift med en hvilken som helst anden chokolade, uden at ændre i opskriften?

  10. Line skriver

    10. december 2018 kl. 11:33

    Hej Anne
    Er det bare helt samme opskrift, som du linker til længere oppe i beskrivelsen? 🙂

  11. Anne au Chocolat skriver

    10. december 2018 kl. 13:04

    Kære Line,
    Ja lige præcis 🙂

  12. Line skriver

    20. december 2018 kl. 14:38

    Har lige et spørgsmål til 🙂 Hvis de skal bruges 2 dage efter de er lavet, hvordan opbevares de så bedst?

  13. Anne au Chocolat skriver

    20. december 2018 kl. 17:46

    Kære Line
    På køl 🙂 Og jeg vil dyppe dem i hvid chokolade og lade dem størkne, inden de trilles i hindbærpulveret 🙂

  14. Helle skriver

    4. december 2019 kl. 00:04

    Wauw wauw wauw, der må fluks købes fløde og trylles 😍 tak for du deler 😘

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap