Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Chokoladekage med chokoladetopping og blåbær til Ellas fødselsdag

6. marts 2017 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

I weekenden holdt en af vores naboers søde datter Ella 10 års fødselsdagsfest for en håndfuld veninder. Ella havde et par uger forinden banket på døren sammen med sin far og lillebror for at spørge, om jeg kunne hyres til at lave fyldte chokolader sammen med pigerne til fødselsdagen. Sådan en lækker og hyggelig tjans ville jeg hellere end gerne have, men jeg var desværre optaget den dag, festen skulle holdes. Til gengæld lavede jeg denne chokoladerige kage med chokoladetopping og blåbær samt Dulcey perler og spåner af hvid chokolade til Ella og pigerne. Og de fik selv kreeret en masse fyldte chokolader til fødselsdagen. Ellas far sendte mig et billede af pigernes super flotte chokoladelækkerier samme aften. De havde blandt andet lavet mine peanut bounty barer og disse lyserøde kokoskugler.

Chokoladekagen vakte i øvrigt glæde hos pigerne <3

Chokoladekage med chokoladetopping og blåbær
8-10 personer

Chokoladekage:
160 g smør
160 g god mørk chokolade
200 g sukker
4 æg, let sammenpisket
1 spsk mel

Chokoladetopping:
80 g god mælkechokolade
15 g smør

Pynt:
Blåbær
Dulcey chokoladeperler
Spåner af hvid chokolade

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Chokoladekage:
Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.
Bag chokoladekage i en rund kageform (20 cm) foret med bagepapir i ca. 25-30 min ved 180 grader varmluft.
Kagen skal føles lidt ubagt. Den sætter sig, da den skal bages en dag i forvejen. Opbevar den på køl.

Chokoladetopping:
Smelt mælkechokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved lav effekt (rør undervejs). Tilsæt smør og rør rundt, så det smelter sammen med mælkechokoladen. Fordel toppingen på chokoladekagen og pynt med blåbær, chokoladeperler og hvide chokolade spåner. Server straks eller sæt den på køl igen, hvis den skal serveres senere.


Skrevet i: Kager

Previous Post: « Silkebløde trøfler med hvid chokolade og hindbærpulver
Next Post: Chocolate cake with milk chocolate topping, blueberries and Dulcey pearls »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mette skriver

    6. maj 2017 kl. 09:20

    Kan kagen nedfryses?

  2. Anne au Chocolat skriver

    8. maj 2017 kl. 08:40

    Hej Mette,
    Ja uden chokoladetopping kan kagen godt fryses.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap