E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Chokoladekage med chokoladetopping og blåbær til Ellas fødselsdag

6. marts 2017 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

I weekenden holdt en af vores naboers søde datter Ella 10 års fødselsdagsfest for en håndfuld veninder. Ella havde et par uger forinden banket på døren sammen med sin far og lillebror for at spørge, om jeg kunne hyres til at lave fyldte chokolader sammen med pigerne til fødselsdagen. Sådan en lækker og hyggelig tjans ville jeg hellere end gerne have, men jeg var desværre optaget den dag, festen skulle holdes. Til gengæld lavede jeg denne chokoladerige kage med chokoladetopping og blåbær samt Dulcey perler og spåner af hvid chokolade til Ella og pigerne. Og de fik selv kreeret en masse fyldte chokolader til fødselsdagen. Ellas far sendte mig et billede af pigernes super flotte chokoladelækkerier samme aften. De havde blandt andet lavet mine peanut bounty barer og disse lyserøde kokoskugler.

Chokoladekagen vakte i øvrigt glæde hos pigerne <3

Chokoladekage med chokoladetopping og blåbær
8-10 personer

Chokoladekage:
160 g smør
160 g god mørk chokolade
200 g sukker
4 æg, let sammenpisket
1 spsk mel

Chokoladetopping:
80 g god mælkechokolade
15 g smør

Pynt:
Blåbær
Dulcey chokoladeperler
Spåner af hvid chokolade

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Chokoladekage:
Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.
Bag chokoladekage i en rund kageform (20 cm) foret med bagepapir i ca. 25-30 min ved 180 grader varmluft.
Kagen skal føles lidt ubagt. Den sætter sig, da den skal bages en dag i forvejen. Opbevar den på køl.

Chokoladetopping:
Smelt mælkechokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved lav effekt (rør undervejs). Tilsæt smør og rør rundt, så det smelter sammen med mælkechokoladen. Fordel toppingen på chokoladekagen og pynt med blåbær, chokoladeperler og hvide chokolade spåner. Server straks eller sæt den på køl igen, hvis den skal serveres senere.


Skrevet i: Kager

Previous Post: « Silkebløde trøfler med hvid chokolade og hindbærpulver
Next Post: Chocolate cake with milk chocolate topping, blueberries and Dulcey pearls »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mette skriver

    6. maj 2017 kl. 09:20

    Kan kagen nedfryses?

  2. Anne au Chocolat skriver

    8. maj 2017 kl. 08:40

    Hej Mette,
    Ja uden chokoladetopping kan kagen godt fryses.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk på en tirsdag rimer på hverdagsmagi ☺️
Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i år - de er så velsmagende, og det vrimler med dem 👏🏻💕 Ps. altid nybagte weekendboller ☺️
Roulade er så skøn en kage og perfekt til efterm Roulade er så skøn en kage og perfekt til eftermiddagskaffen 💕 
Her kommer opskriften på en meget dejlig hindbærroulade fra mig til jer🏷

Hindbærroulade 

Rouladedej:
3 mellemstore æg
125 g sukker
100 g hvedemel (man kan også bruge 75 g hvedemel og 25 g mandelmel)
1/2 tsk. bagepulver

Fyld:
Ca. 220 g god hindbærmarmelade (gerne hjemmelavet) 

sigtet flormelis til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk æg og sukker luftigt i en skål i 2-3 minutter. Sigt mel og bagepulver ned i æggeblandingen og vend dejen forsigtigt sammen. 
Fordel dejen ud på bagepapir på en bageplade i en firkant (ca. 28 x 35 cm). Bag den i 8-10 minutter, til den er fint gylden. Drys imellem tiden sukker på et nyt stykke bagepapir. Læg den varme rouladebund på det sukkerdryssede bagepapir med oversiden nedad. Fjern forsigtigt det første stykke bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen på rouladen og rul nænsomt rouladen sammen på den smalle led, mens den er lun. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over inden servering. 
Pynt med lidt flormelis inden servering.
Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Sel Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Selvom den af og til er lidt for travl, holder jeg meget af hverdagen og gør mit for, at den også er pakket med nydelse, ro og nærvær☺️
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap