E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Den lækreste rødbedekage med mælkechokolade cremeux

28. februar 2018 af Anne au Chocolat Skriv kommentar

Når man erstatter gulerødderne i gulerodskagen med rødbeder, får man en svampet rødbedekage, som byder på den fineste farve og frækkeste smag.

Jeg har pyntet den med silkeblød mælkechokolade cremeux til overs fra denne kage. Den resterende cremeux forblev i sprøjteposen med tyllen og kom i fryseren i en lufttæt beholder. Jeg lod den optø på køl natten over og pyntede kagen med den i går formiddags. Så smart! Kagen fik også farvefint og knasende friske selskab af røde granatæblekerner, usaltede pistacier, lidt chokoladeperler og frysetørrede hindbær.

Jeg serverede den for min dejlige mand i anledningen af vores tre års bryllupsdag i går. Han kvitterede med blomster og sushi ♥ Begge drenge faldt i søvn inden kl.19, så vi kunne nyde lidt voksentid og spise sushien bare os to. Så hyggeligt.

Vores søde næsten-naboer Anne-Kristine og Anders og deres tre skønne unger fik også en del af kagen. Den vakte glæde allevegne. A-K sendte et billede af sin yngste Dagmar på lige knap to år med en bid kage i munden sammen med ordene “Dagmar er kæmpe fan“. Virkelig sødt!

Hvis man hellere vil forkæle rødbedekagen med en flødeostecreme, kan man bruge denne her eller denne her flødeostecreme med hvid chokolade.

Den super simple kage kan snildt bages dagen før servering og holder sig frisk længe. Opbevar den ved stuetemperatur, indtil den har fået topping på .

Rødbedekage med mælkechokolade cremeux
10 personer

200 g rødbede, skrællet og groftrevet
1 dl smagsneutral olie, fx solsikkeolie
2 æg
300 g brun farin (yes det er den korrekte mængde)
140 g mel
1 tsk bagepulver
1,5 tsk stødt kanel
1,5 tsk stødt ingefær
1/3 tsk salt

Mælkechokolade cremeux find opskriften her

Pynt:
Granatæblekerner
Pistacienødder
Chokoladeperler
Frysetørret hindbær

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Rør alle ingredienser sammen i en skål. Hæld kagedejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i 45-50 minutter. Kontroller om kagen er færdigbagt med en strikkepind eller kniv, om kagen er færdigbagt. Køl kagen helt af i formen.

Fordel mælkechokolade cremeuxen på kagen med en stjernetylle eller smør den ud på kagen. Fordel pynten på. Server straks eller sæt på køl til servering.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Blodappelsinkage med marcipan
Next Post: Årets påskekage 2018 med passionsfrugt, vanilje og mælkechokolade »

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap