
I weekenden besøgte vi vores søde venner Anne og Casper og deres dejlige tvillinger i deres fine nye hus. Vi havde taget en flaske champagne med som indflytningsgave og også denne påskekage. Jeg ved godt, at jeg er lidt tidligt på den, men jeg bliver nødt til at servere den for jer her på bloggen i lidt god tid, så I kan servere den for jeres kære i påsken. Og det skal I, for nøj den er god ♥ Den var i hvert fald et kæmpe hit hos alle – både store og små – i søndags.
Den byder på en konfektagtig bund med masser af mælkechokoladesmag, citronfriskhed, et nip salt og lidt at tygge i fra hasselnødderne. Og så den lækreste syrligt søde passionsfrugtmousse med fine vaniljeprikker. Den er luftig og silkeblød på samme tid, og den smager så fint og tydeligt af både passionsfrugt og vanilje. Den er pyntet med hasselnødder, pistacier og farvefine chokoladepåskeæg samt ristede sukkercoatede mandler farvet i en poleret metallic bordeaux, som jeg har fået tilsendt i en gave fra Special Moment.
Men kun påskefantasien sætter grænserne, når det kommer til pynt på kagen.
Påskekage med passionsfrugt,vanilje og mælkechokolade
10-12 personer
Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g god mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona (reklamelink)
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager, eller fint hakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron
Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde
Pynt:
Chokoladepåskeæg
Hasselnøddeflager, eller finthakkede hasselnødder
Pistacier
Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)
Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør rundt indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.
Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5-10 minutter). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og lad den køle af til håndvarm. I mellemtiden pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.
Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Drys med hasselnøddeflager, hakkede pistacienødder og pynt med påskeæg (pynt gerne hele vejen rundt, hvis du har lyst). Server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.



