E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Årets påskekage 2018 med passionsfrugt, vanilje og mælkechokolade

6. marts 2018 af Anne au Chocolat 26 kommentarer

I weekenden besøgte vi vores søde venner Anne og Casper og deres dejlige tvillinger i deres fine nye hus. Vi havde taget en flaske champagne med som indflytningsgave og også denne påskekage. Jeg ved godt, at jeg er lidt tidligt på den, men jeg bliver nødt til at servere den for jer her på bloggen i lidt god tid, så I kan servere den for jeres kære i påsken. Og det skal I, for nøj den er god ♥ Den var i hvert fald et kæmpe hit hos alle – både store og små – i søndags.

Den byder på en konfektagtig bund med masser af mælkechokoladesmag, citronfriskhed, et nip salt og lidt at tygge i fra hasselnødderne. Og så den lækreste syrligt søde passionsfrugtmousse med fine vaniljeprikker. Den er luftig og silkeblød på samme tid, og den smager så fint og tydeligt af både passionsfrugt og vanilje. Den er pyntet med hasselnødder, pistacier og farvefine chokoladepåskeæg samt ristede sukkercoatede mandler farvet i en poleret metallic bordeaux, som jeg har fået tilsendt i en gave fra Special Moment.

Men kun påskefantasien sætter grænserne, når det kommer til pynt på kagen.

Påskekage med passionsfrugt,vanilje og mælkechokolade 

10-12 personer

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g god mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona (reklamelink)
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager, eller fint hakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Hasselnøddeflager, eller finthakkede hasselnødder
Pistacier

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør rundt indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5-10 minutter). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og lad den køle af til håndvarm. I mellemtiden pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Drys med hasselnøddeflager, hakkede pistacienødder og pynt med påskeæg (pynt gerne hele vejen rundt, hvis du har lyst). Server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.



Skrevet i: Kager

Previous Post: « Den lækreste rødbedekage med mælkechokolade cremeux
Next Post: Sød kartoffelkage med citron ganache »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Lisbet Pals Svendsen skriver

    6. marts 2018 kl. 20:36

    Jamen, nu er jeg jo totalt forvirret – hvad skal jeg nu vælge til påskefrokosten? Denne her med passionsfrugt eller den med hindbærmousse? For det går vel ikke at lave begge to??

    Og kan man mon lave selve kagebundene i forvejen og fryse dem, eller kan man nøjes med at pakke dem godt ind og lægge dem i køleskabet et par dage, før man laver mousserne og sætter i fryseren?

  2. Anne au Chocolat skriver

    7. marts 2018 kl. 12:41

    Kære Lisbet,
    Jeg stemmer for begge 😉 Ellers kan du altid gemme den anden til en anden dag, hvor der skal noget ekstra lækkert på menuen.
    Du kan sagtens bage bundene i forvejen og opbevare dem på køl. Jeg ville dog nok fryse dem, hvis de skal laves i god tid. Der skal jo alligevel være plads i fryseren, til når mousserne kommer på.
    God fornøjelse 🙂
    Kh Anne

  3. Maja skriver

    8. marts 2018 kl. 20:08

    Hvordan skal kagen være inden i når den er bagt. Synes den er meget rå inden i efter 20 min

  4. Anne au Chocolat skriver

    9. marts 2018 kl. 11:53

    Hej Maja,
    Den er lidt lige som en brownie og skal være konfektagtigt (og ikke gennembagt altså).
    Kh Anne

  5. MetteM skriver

    11. marts 2018 kl. 13:47

    Den lyder simpelthen lækker, den tror jeg vil lave til min fødselsdag. Den kan vil laves 2-3 dage før og så blive opbevaret i fryseren indtil selve dagen?

    Nu får jeg gæster som ikke kan tåle mælkechokolade og nødder, så jeg tænker jeg erstatter mælkechoklade med mørkchokolade, det kan vel gå fint an?
    Kommer der til at mangle lidt “fyld”, når jeg tager hasselnødderne ud? Skal jeg putte lidt mere mel i eller vil det gå fint med ikke at putte en form for erstatning i?

  6. Anita skriver

    11. marts 2018 kl. 13:59

    Når man som jeg ikke har særlig meget plads i en meget lille fryser, vil det så gå fint nok ved kun at lade den stå i køleskab natten over selvom der bruges kageplast? (Og det samme ift. chokoladekagen med hindbærmousse og cremeux)

  7. Anne au Chocolat skriver

    12. marts 2018 kl. 11:15

    Kære Mette,
    Ja du kan lave den i god tid og så bare opbevare den i fryseren 🙂
    Ja, det kan du sagtens! Du kan også lave denne bund her i stedet: https://anneauchocolat.dk/kager/chokoladekage-med-hindbaermousse-og-cremeux/ Så behøver du ikke komme mere mel i.
    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    12. marts 2018 kl. 11:16

    Kære Anita,
    Jo det kan du godt! Kanten bliver nok ikke helt lige så knivskarp at se på så, men det er jo også smagen der er vigtigst 🙂 Det gælder for begge kager!

  9. Mette skriver

    18. marts 2018 kl. 14:58

    Hej Anne,
    Den ser lækker ud! Kan jeg doble alle ingredienserne op og bage det i en større springform? Og kan melet undlades så den er glutenfri?

  10. Anne au Chocolat skriver

    19. marts 2018 kl. 09:43

    Kære Mette,
    Tak! Ja, det kan du sagtens 🙂
    Mht. mel – så ville jeg nok tilsætte mandelmel eller helt fintblendede hasselnødder i stedet for så.
    Kh Anne

  11. Susan skriver

    19. marts 2018 kl. 21:52

    Hej Anne
    Hvor har du fundet de smukke påskeæg, der pynter på den flotte kage?

  12. Anne au Chocolat skriver

    20. marts 2018 kl. 10:17

    Hej Susan,
    De er fra Odense Marcipan, og jeg købte mine i Meny men har også set dem i SuperBrugsen 🙂

  13. Mille skriver

    26. marts 2018 kl. 07:42

    Kan man glaze denne kage efter en tur i fryseren?

  14. Anne au Chocolat skriver

    26. marts 2018 kl. 10:16

    Kære Mille,
    Ja garanteret!

  15. Maria skriver

    26. marts 2018 kl. 17:00

    Kan det passe det kun er 15 g mel?

  16. Line skriver

    26. marts 2018 kl. 22:15

    Hej Anne

    Tror du den kan nå at sætte sig hvis den kun har været i fryseren i 5 timer og køleskabet 3 timer?

    Vh Line

  17. Anne au Chocolat skriver

    27. marts 2018 kl. 11:14

    Kære Maria,
    Ja det er korrekt 🙂

  18. Anne au Chocolat skriver

    27. marts 2018 kl. 11:15

    Kære Line,
    Ja det tror jeg godt kan lykkes 🙂
    Kh Anne

  19. Bodil skriver

    29. marts 2018 kl. 12:17

    Hej Anne
    Gør du noget ved æggene inden du hælder dem i? Skal de piskes?

  20. charlotte jessen skriver

    1. april 2018 kl. 16:23

    Tak for virkelig lækker opskrift. Jeg lavede kagen i går til min fødselsdag i dag og den smagte skønt!
    Kh Charlotte

  21. Anne au Chocolat skriver

    1. april 2018 kl. 19:35

    Kære Charlotte,
    Hvor er det dejligt at høre <3
    Kh Anne

  22. Anne au Chocolat skriver

    1. april 2018 kl. 19:45

    Hej Bodil,
    Jeg beklager det sene svar. Jeg sammenpisker dem lidt. Har netop opdateret opskriften men denne information 🙂
    Kh Anne

  23. Lis Prægel skriver

    5. april 2019 kl. 05:51

    Kære Anne
    Vi skal kun være 5. Hvis jeg halverer portionen, hvor lang tid skal bunden så bage?
    Hvor mange frugter skal jeg bruge. Har købt tre, men de er fine runde og skallen er ikke rynket, er de modne nok til at bruge.
    Kagen ser så fin ud at den må prøves.
    Hilsen Lis

  24. Anne au Chocolat skriver

    5. april 2019 kl. 14:24

    Kære Lis,
    Bagetiden kommer an på, hvilken form du har tænkt dig at bruge? Jeg tænker, at 3 passionsfrugter er fint ja!
    Glæder mig til at høre hvad du synes 🙂

  25. Celine skriver

    15. april 2019 kl. 07:53

    Hej Anne ☺️🐣
    Kan kagen også sagtens laves 5 dage i forvejen og tåle at stå i fryseren så længe?
    Kh Celine

  26. Simone skriver

    24. marts 2021 kl. 13:59

    Hej Anne

    Når der bare står 15 g mel i opskriften, kan det så være hvilken som helst mel f.eks. mandelmel, havremel mm eller skal det være hvedemel?

    Mvh Simone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap