E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Blodappelsinkage med marcipan

26. februar 2018 af Anne au Chocolat 4 kommentarer


I dag serverer jeg en kage på bloggen, som står i stor kontrast til den mere avancerede sag fra i fredags, men som i al sin enkelhed er den slags kage, jeg holder mest af og derfor laver flest af.
En stjernesimpel og tidsvenlig kage, som ikke er spor kringlet men byder på masser af velsmag. Det er aromatisk, saftig uden sidestykke og proppet med frisk blodappelsinsmag i både kagedej og den syrligt søde glasur. Den emmer langt væk af lykkelig hygge og er perfekt til både en kop kaffe eller te. Helt klart en ny favorit herhjemme.

Jeg er sikker på, at den også vil hitte stort hos jer. Og den holder sig dejligt frisk i mange dage, hvis den altså ikke bliver spist med det samme:)

Blodappelsinkage med marcipan

200 g sukker
200 g marcipan, revet
200 g blødt smør
4 æg
Fintrevet skal af 2 øko blodappelsiner
100 g mel

Glasur:
150 g flormelis
ca. saft af 1 blodappelsin

Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål, og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter blodappelsinskal og mel i. Hæld dejen i en brødform (ca. 1,5 liter) beklædt med bagepapir. Bag kagen ved 175 grader varmluft i ca. 70 minutter. Kontroller om den er færdigbagt med en strikkepind. Køl kagen af og vend den derefter ud af formen og over på et fad. Rør glasur sammen af flormelis og blodappelsinsaft og fordel den på kagen. Pynt evt. med friske skiver af blodappelsin.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Chokoladekage med hindbærmousse og cremeux
Next Post: Den lækreste rødbedekage med mælkechokolade cremeux »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Maria skriver

    26. februar 2018 kl. 16:43

    Tror du at man kan lave den med almindelige appelsiner? Jeg kunne desværre ikke støve blodappelsiner op nogen steder.
    Jeg har ikke en brødform, men en almindelig form. Mon så ikke jeg skal reducere bagetiden noget?

  2. Anne au Chocolat skriver

    26. februar 2018 kl. 21:06

    Kære Maria
    Hej Maria,
    Min mand fandt de økologiske blodappelsiner i SuperBrugsen – der bliver de kaldt røde appelsiner – måske noget en reklameperson har fundet på for at gøre det mere appetitligt?  
    Men ellers kan du sagtens bruge almindelig appelsiner. Så bliver glasuren ikke så fin lyserød dog.
    Jeg ville nok kigge til kagen efter 40 minutter, hvis du bager den i fad. Men måske den skal have længere. Kontroller med en kniv, strikkepinde eller kødnål, om den er færdigbagt 🙂

  3. Louise skriver

    2. marts 2018 kl. 10:56

    Irma har også “røde appelsiner”, blot til info ?

Trackbacks

  1. Veriapelsini keeks martsipaniga | Cook the day away! siger:
    14. marts 2018 kl. 12:31

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap