E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Gulerodskage med hvid chokolade cream cheese topping

29. marts 2016 af Anne au Chocolat 33 kommentarer

Processed with VSCOcam with f2 preset

Forårssolen titter fint frem for tiden og gør mig ekstra glad i låget sammen med de længere lyse dage, årstiden beriger os med. Gulerodskagen her gør mig også forårsglad! Den er en videreudvikling af denne legendariske gulerodskage . Kagen er blevet lidt mindre men til gengæld har den fået den lækreste cremede, vaniljeprikkede cream cheese topping fyldt med hvid chokolade og et fint strejf af citron.

Gulerodskage med hvid chokolade cream cheese topping
8-10 personer

Gulerodskage:
2 æg
1 dl smagsneutral olie
300 g brun farin
140 g mel
200 g gulerødder, groftrevet
1 tsk bagepulver
1,5 tsk kanel
1,5 tsk stødt nellike
1/3 tsk salt
(75 g valnødder, hakkede – kan undlades)
(1 dl rosiner – kan undlades)

Topping:
150 g flødeost (Philadelphia)
50 g blødt smør
20 g flormelis
1 vaniljestang, korn af
1/2 øko citron, skal af
50 g Ivoire 35% hvid chokolade fra Valrhona, smeltet og afkølet

Gulerodskage:
Rør alt sammen i en skål. Hæld dejen i en rund form (ca. 22 cm i diameter) foret med bagepapir. Sæt kagen i en kold ovn og bag i 40 minutter ved 180 graders varmluft. Tjek med en strikkepind eller tandstik, om kagen er færdigbagt. Køl af i formen.

Topping:
Pisk alle ingredienserne sammen og vend til sidst den hvide chokolade i. Fordel på kagen og riv lidt ekstra fin citronskal ud på kagen til pynt.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Indlægget indeholder affiliate links.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Valentins mandelkage med mælkechokoladeganache og hindbær
Next Post: Hvid chokoladekage med lakrids og mandler »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anne skriver

    30. marts 2016 kl. 17:46

    Wauw, hvor ser den lækker ud! Og hvor er den bare fin med de små sorte vaniljekorn og revet citronskal på toppen 🙂 Den må jeg prøve at lave en dag.

  2. Anne au Chocolat skriver

    30. marts 2016 kl. 20:31

    Kære Anne
    Tusind tak for din kommentar. Den er ganske vanedannende den kage med den creme 😉

  3. Peter Jensen skriver

    9. april 2016 kl. 13:50

    Den smager godt

  4. June skriver

    18. april 2016 kl. 17:28

    Kære Anne. Jeg skal holde fødselsdag og planlægger at lave denne kage. Jeg er ikke så rutineret kagebager og når du skriver at den stilles i en kold ovn og så 180 grader og 40 minutter betyder det så at den skal sættes ind i den kolde ovn, tændes på 180 grader og så sætte en timer på 40 min. Eller skal den sættes ind i den kolde ovn, så tændes på de 180 grader og først når ovnen er varm sætter man de 40 min igang?

  5. Jonna skriver

    19. april 2016 kl. 16:32

    Den var let at lave og smagt rigtig dejlig. Så ikke sidste gang der bliver bagt.

  6. Anne au Chocolat skriver

    19. april 2016 kl. 20:58

    Kære Jonna,
    Det glæder mig at høre 🙂

  7. Anne au Chocolat skriver

    19. april 2016 kl. 21:00

    Kære June,
    Du sætter kagen ind i den kolde ovn og skruer op for temperaturen på 180 grader og sætter samtidig uret på 40 minutter. Husk at tjekke med en strikkepind/kødnål om kagen er færdigbagt efter den 40 minutter.
    Mange tak for dit spørgsmål og rigtig god fornøjelse 🙂

  8. Annette skriver

    24. april 2016 kl. 10:06

    Hej Anne!
    Jeg føler mig fuldstændig fjollet at jeg bliver nødt til at stille dette spørgsmål;
    – Skal det hele (til kagen) bare blandes? Ikke noget med at piske æg og sukker…osv?
    _Det lyder bare for nemt???

  9. Anne au Chocolat skriver

    25. april 2016 kl. 10:21

    Kære Annette,
    Så nem er opskriften lige præcis 🙂

    Kh Anne

  10. Loan skriver

    23. maj 2016 kl. 21:54

    Mon man ku skifte mel ud med mandelmel og lidt majsmel for at gøre det glutenfrit?
    Er der nogen som har bedre forslag? Jeg er lidt ny i glutenfri verden 🙂

  11. Camilla skriver

    24. maj 2016 kl. 17:45

    Hej Anne!

    Påtænker at bage kagen til mine kollegaer, og vil i den forbindelse høre, om cremen med den hvide chokolade kan laves på forhånd? Vil den stivne og blive vanskelig at putte på kagerne, så jeg i stedet skal toppe kagen med almindelig cream cheese frosting?

    Mvh Camilla

  12. Anne au Chocolat skriver

    27. maj 2016 kl. 08:58

    Kære Camilla,
    Jeg tror godt, at du kan lave cremen på forhånd!
    God fornøjelse 🙂
    Kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    27. maj 2016 kl. 08:59

    Kære Loan,
    Det tror jeg godt, at du kan! Jeg har ikke selv prøvet så jeg kan ikke garantere det helt.
    Kh Anne

  14. Kirstine skriver

    4. september 2016 kl. 20:18

    Hej Anne. Jeg har afprøvet sin opskrift, og det var simpelthen en succes! Kagen dufter og smager fantastisk, og hvor er den altså nem at lave. Anbefaling herfra!

  15. Cecilie skriver

    29. oktober 2016 kl. 07:08

    Hvordan kan det egentlig være, at man bruger olie i stedet for smør? Ville det ikke give en endnu bedre smag?

  16. Anne au Chocolat skriver

    29. oktober 2016 kl. 10:18

    Kære Cecilie,
    Mange gulerodskager bliver bagt med olie i stedet for smør – men du er velkommen til at prøve med smør i stedet 🙂

  17. Enigma skriver

    20. marts 2017 kl. 17:53

    YES.. tak Anne, det var lige præcis det jeg ledte efter. Du skuffer aldrig.

  18. Anne au Chocolat skriver

    22. marts 2017 kl. 11:13

    Det er jeg glad for at høre 🙂

  19. Mia skriver

    29. marts 2017 kl. 07:41

    Hej Anne.

    Det lyder som en rigtig dejlig opskrift! Jeg skal bage en hel del kager til mit arbejde og bliver nu lidt i tvivl omkring bagetid og den kolde ovn. Jeg skal bage 4 i streg, så de sidste 3 kan jo ikke komme ind i en kold ovn? Skal jeg nedkøle min ovn imellem hver bagning eller kan jeg godt bage de sidste 3 i en forvarmet ovn?

  20. Anne au Chocolat skriver

    30. marts 2017 kl. 09:20

    Kære Mia,
    Det lyder dejligt med kage på arbejde 🙂
    Har du mulighed for at bage alle fire på én gang? To på hver bageplade?
    Kh Anne

  21. Mia skriver

    30. marts 2017 kl. 14:36

    Desværre ikke. Jeg kan have 2 kager i ovnen på en gang, så det ender nok med at jeg må køle ovnen lidt ned mellem de to bagninger.

    Tak for dit svar Anne.

  22. Maria skriver

    19. oktober 2017 kl. 09:49

    Hej Anne

    Virkelig lækker kage som jeg vil bage til min søns barnedåb. Jeg vil gerne pynte kagen med roser af frosting, vil denne frosting kunne bruges til det?

    Vh Maria

  23. Anne au Chocolat skriver

    19. oktober 2017 kl. 10:46

    Kære Maria,
    Det lyder som en god idé 🙂 Jeg har dog ikke selv prøvet, så jeg er ikke 100% sikker.
    Kh Anne

  24. Anne au Chocolat skriver

    19. oktober 2017 kl. 10:46

    Kære Maria,
    Det lyder som en god idé 🙂 Jeg har dog ikke selv prøvet, så jeg er ikke 100% sikker.
    Kh Anne

  25. Maria skriver

    21. oktober 2017 kl. 21:34

    Hej Anne. Tak for dit svar.
    Jeg lavede en prøvekage i går. Puttede lidt mere smør og flormelis i frostingen. Det fungerede fint:-)
    Tror du kagen, altså uden frosting, vil kunne holde sig fra torsdag til lørdag ?

  26. Anne au Chocolat skriver

    22. oktober 2017 kl. 10:22

    Kære Maria,
    Yes det kan du tro 🙂

  27. Dorthe skriver

    31. maj 2018 kl. 08:27

    Hej Anne,
    Hvor lyder den lækker!

    Tror du en almindelig brødform (sandkageform) kan bruges i stedet for en cirkulær form?

    KH Dorthe 🙂

  28. Anne au Chocolat skriver

    31. maj 2018 kl. 10:31

    Kære Dorthe,
    Det kan du tro. Så skal bagetid nok forlænges en anelse 🙂
    Kh Anne

  29. Mette Bjerregaard skriver

    29. september 2018 kl. 19:27

    Er cremen så fast, så man kan sprøjte den ud i små toppe på kagen?

  30. Mette skriver

    3. november 2018 kl. 14:39

    Hej Anne
    Har igen besluttet mig for at lave en af dine skønne kager til min fødselsdag, så nu vil jeg prøve denne skønne gulerodskage.
    Dog har vi to der laktoseintolerante, så er det muligt at lave topping uden hvid chokolade?

  31. Anne au Chocolat skriver

    4. november 2018 kl. 12:56

    Kære Mette,
    Dejligt at høre 🙂
    Ja jeg ville lave en citronglasur i stedet så!
    Kh Anne

  32. Thea skriver

    22. marts 2019 kl. 20:07

    Den er nem og smager vidunderligt! Tak for opskriften 🙂

  33. Kirsten Nielsen skriver

    12. november 2019 kl. 10:43

    Hej Anne
    Jeg har med stor glæde lavet kagen et par gange og vil spørge, om man kunne lave den som cupcakes?
    Hvor meget varme og hvor lang bagetid vil du anbefale?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap