Forårssolen titter fint frem for tiden og gør mig ekstra glad i låget sammen med de længere lyse dage, årstiden beriger os med. Gulerodskagen her gør mig også forårsglad! Den er en videreudvikling af denne legendariske gulerodskage . Kagen er blevet lidt mindre men til gengæld har den fået den lækreste cremede, vaniljeprikkede cream cheese topping fyldt med hvid chokolade og et fint strejf af citron.
Gulerodskage med hvid chokolade cream cheese topping
8-10 personer
Gulerodskage:
2 æg
1 dl smagsneutral olie
300 g brun farin
140 g mel
200 g gulerødder, groftrevet
1 tsk bagepulver
1,5 tsk kanel
1,5 tsk stødt nellike
1/3 tsk salt
(75 g valnødder, hakkede – kan undlades)
(1 dl rosiner – kan undlades)
Topping:
150 g flødeost (Philadelphia)
50 g blødt smør
20 g flormelis
1 vaniljestang, korn af
1/2 øko citron, skal af
50 g Ivoire 35% hvid chokolade fra Valrhona, smeltet og afkølet
Gulerodskage:
Rør alt sammen i en skål. Hæld dejen i en rund form (ca. 22 cm i diameter) foret med bagepapir. Sæt kagen i en kold ovn og bag i 40 minutter ved 180 graders varmluft. Tjek med en strikkepind eller tandstik, om kagen er færdigbagt. Køl af i formen.
Topping:
Pisk alle ingredienserne sammen og vend til sidst den hvide chokolade i. Fordel på kagen og riv lidt ekstra fin citronskal ud på kagen til pynt.
Indlægget indeholder affiliate links.


