Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Gulerodskage med hvid chokolade cream cheese topping

29. marts 2016 af Anne au Chocolat

Processed with VSCOcam with f2 preset

Forårssolen titter fint frem for tiden og gør mig ekstra glad i låget sammen med de længere lyse dage, årstiden beriger os med. Gulerodskagen her gør mig også forårsglad! Den er en videreudvikling af denne legendariske gulerodskage . Kagen er blevet lidt mindre men til gengæld har den fået den lækreste cremede, vaniljeprikkede cream cheese topping fyldt med hvid chokolade og et fint strejf af citron.

Gulerodskage med hvid chokolade cream cheese topping
8-10 personer

Gulerodskage:
2 æg
1 dl smagsneutral olie
300 g brun farin
140 g mel
200 g gulerødder, groftrevet
1 tsk bagepulver
1,5 tsk kanel
1,5 tsk stødt nellike
1/3 tsk salt
(75 g valnødder, hakkede – kan undlades)
(1 dl rosiner – kan undlades)

Topping:
150 g flødeost (Philadelphia)
50 g blødt smør
20 g flormelis
1 vaniljestang, korn af
1/2 øko citron, skal af
50 g Ivoire 35% hvid chokolade fra Valrhona, smeltet og afkølet

Gulerodskage:
Rør alt sammen i en skål. Hæld dejen i en rund form (ca. 22 cm i diameter) foret med bagepapir. Sæt kagen i en kold ovn og bag i 40 minutter ved 180 graders varmluft. Tjek med en strikkepind eller tandstik, om kagen er færdigbagt. Køl af i formen.

Topping:
Pisk alle ingredienserne sammen og vend til sidst den hvide chokolade i. Fordel på kagen og riv lidt ekstra fin citronskal ud på kagen til pynt.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Indlægget indeholder affiliate links.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Valentins mandelkage med mælkechokoladeganache og hindbær
Next Post: Hvid chokoladekage med lakrids og mandler »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap