Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Valentins mandelkage med mælkechokoladeganache og hindbær

13. februar 2016 af Anne au Chocolat

Processed with VSCOcam with f2 preset
Jeg har lavet denne dejlige saftige mandelkage med et fint tvist af citron og en fortryllende topping af silkeblød Jivara mælkechokolade ganache og hindbær til mit arbejde Chokolade Compagniet i anledning af Valentins Dag i morgen.
Kagen er en sand kærlighedserklæring og vil med garanti begejstre!   

Valentins mandelkage med mælkechokolade ganache
8 pers

Mandelkage:
200 g mandler, smuttede (eller med skal)
170 g smør, blødt
1 knivspids salt
4 æg
200 g sukker
1 øko citron, revet skal af
Lidt ekstra smør til formen

Mælkechokolade ganache:
200 g Jivara 40% mælkechokolade fra Valrhona
1 dl piskefløde
10 g glukosesirup

Til pynt:
1 bakke hindbær

Mandelkage:
Hak mandlerne helt fint i en minihakker eller foodprocessor. Kom de helt finthakkede mandler i en skål, tilsæt smør, salt og citronskal og rør rundt, til det er godt blandet. Del æggene i blommer og hvider. Pisk blommerne lyse og luftige sammen med 150 g sukker. Vend æggeblommerne i mandelblandingen. Pisk æggehviderne stive sammen med de 50 g sukker. Vend forsigtigt 1/3 af æggehviderne i mandeldejen og derefter resten. Hæld mandeldejen i en hjerteformet form eller rund form (ca. 22 cm i diameter) smurt med smør eller foret med bagepapir. Bag kagen i ca. 40 minutter ved 180 grader varmluft. Lad kagen køle af i formen, inden den vendes ud.

Mælkechokolade ganache:
Hak mælkechokoladen fint, og kom den i en skål. Varm piskefløde og glukosesirup op til kogepunktet i en lille gryde. Hæld den varme fløde over chokoladen. Lad det stå i to minutter og rør derefter med en gummidejskraber i midten af skålen med cirkelrunde bevægelser, indtil der dannes en sammenhængende kerne. Rør, til al fløde er blandet med chokoladen. Stavblend gerne ganachen til sidst. Lad ganachen sætte sig på køl i ca. 45 minutter, inden den fordeles på kagen.

Pynt med hindbær og server gerne kagen sammen med en god kop kaffe!

Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset
Indlægget indeholder affiliate links.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Hjemmelavede doughnuts og opskrift
Next Post: Gulerodskage med hvid chokolade cream cheese topping »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap