Jeg har lavet denne dejlige saftige mandelkage med et fint tvist af citron og en fortryllende topping af silkeblød Jivara mælkechokolade ganache og hindbær til mit arbejde Chokolade Compagniet i anledning af Valentins Dag i morgen.
Kagen er en sand kærlighedserklæring og vil med garanti begejstre!
Valentins mandelkage med mælkechokolade ganache
8 pers
Mandelkage:
200 g mandler, smuttede (eller med skal)
170 g smør, blødt
1 knivspids salt
4 æg
200 g sukker
1 øko citron, revet skal af
Lidt ekstra smør til formen
Mælkechokolade ganache:
200 g Jivara 40% mælkechokolade fra Valrhona
1 dl piskefløde
10 g glukosesirup
Til pynt:
1 bakke hindbær
Mandelkage:
Hak mandlerne helt fint i en minihakker eller foodprocessor. Kom de helt finthakkede mandler i en skål, tilsæt smør, salt og citronskal og rør rundt, til det er godt blandet. Del æggene i blommer og hvider. Pisk blommerne lyse og luftige sammen med 150 g sukker. Vend æggeblommerne i mandelblandingen. Pisk æggehviderne stive sammen med de 50 g sukker. Vend forsigtigt 1/3 af æggehviderne i mandeldejen og derefter resten. Hæld mandeldejen i en hjerteformet form eller rund form (ca. 22 cm i diameter) smurt med smør eller foret med bagepapir. Bag kagen i ca. 40 minutter ved 180 grader varmluft. Lad kagen køle af i formen, inden den vendes ud.
Mælkechokolade ganache:
Hak mælkechokoladen fint, og kom den i en skål. Varm piskefløde og glukosesirup op til kogepunktet i en lille gryde. Hæld den varme fløde over chokoladen. Lad det stå i to minutter og rør derefter med en gummidejskraber i midten af skålen med cirkelrunde bevægelser, indtil der dannes en sammenhængende kerne. Rør, til al fløde er blandet med chokoladen. Stavblend gerne ganachen til sidst. Lad ganachen sætte sig på køl i ca. 45 minutter, inden den fordeles på kagen.
Pynt med hindbær og server gerne kagen sammen med en god kop kaffe!
jeg har set i – UD OG SE – fra februar2016 – en opskrift med figner og havregryn – den opskrift vil jeg rigtig gerne prøve – tror det er morgenmad
Man bliver da helt forelsket. Eller får lyst til at blive det.
Kan man lave ganachen uden glukosesirup? 🙂
Kære Camilla,
Ja det kan du sagtens. Du kan lave den med alm. sukker i stedet 🙂
Skal citronskallen i mandeldejen, og i så fald hvornår?
Vh Julie
Hej Anne. Hvor meget sukker skal man så bruge hvis man bruger det i stedet for glukosesirup?
Kan den laves om aftenen og sættes på køl til næste formiddag? Eller evt bare lave kagen om aftenen og chokoladen på dagen?
Kære Christina,
Jeg ville bruge samme mængde 🙂
Kh Anne
Kære Julie,
Jeg beklager det sene svar, og fejlen i opskriften. Jeg har nu tilføjet, at skallen skal i sammen med smørret 🙂
Øv nu glemte jeg at putte citron skallen i fordi der ikke står hvornår den skal i!
Kære Maria,
Jeg er sikker på, at den blev super lækker alligevel. Jeg har rettet fejlen nu 🙂