Jeg har lavet denne dejlige saftige mandelkage med et fint tvist af citron og en fortryllende topping af silkeblød Jivara mælkechokolade ganache og hindbær til mit arbejde Chokolade Compagniet i anledning af Valentins Dag i morgen.
Kagen er en sand kærlighedserklæring og vil med garanti begejstre!
Valentins mandelkage med mælkechokolade ganache
8 pers
Mandelkage:
200 g mandler, smuttede (eller med skal)
170 g smør, blødt
1 knivspids salt
4 æg
200 g sukker
1 øko citron, revet skal af
Lidt ekstra smør til formen
Mælkechokolade ganache:
200 g Jivara 40% mælkechokolade fra Valrhona
1 dl piskefløde
10 g glukosesirup
Til pynt:
1 bakke hindbær
Mandelkage:
Hak mandlerne helt fint i en minihakker eller foodprocessor. Kom de helt finthakkede mandler i en skål, tilsæt smør, salt og citronskal og rør rundt, til det er godt blandet. Del æggene i blommer og hvider. Pisk blommerne lyse og luftige sammen med 150 g sukker. Vend æggeblommerne i mandelblandingen. Pisk æggehviderne stive sammen med de 50 g sukker. Vend forsigtigt 1/3 af æggehviderne i mandeldejen og derefter resten. Hæld mandeldejen i en hjerteformet form eller rund form (ca. 22 cm i diameter) smurt med smør eller foret med bagepapir. Bag kagen i ca. 40 minutter ved 180 grader varmluft. Lad kagen køle af i formen, inden den vendes ud.
Mælkechokolade ganache:
Hak mælkechokoladen fint, og kom den i en skål. Varm piskefløde og glukosesirup op til kogepunktet i en lille gryde. Hæld den varme fløde over chokoladen. Lad det stå i to minutter og rør derefter med en gummidejskraber i midten af skålen med cirkelrunde bevægelser, indtil der dannes en sammenhængende kerne. Rør, til al fløde er blandet med chokoladen. Stavblend gerne ganachen til sidst. Lad ganachen sætte sig på køl i ca. 45 minutter, inden den fordeles på kagen.
Pynt med hindbær og server gerne kagen sammen med en god kop kaffe!
