E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • Mine chokoladeanbefalinger
  • E-bog Glad Morgenmad
  • English

Valentins mandelkage med mælkechokoladeganache og hindbær

13. februar 2016 af Anne au Chocolat 10 kommentarer

Processed with VSCOcam with f2 preset
Jeg har lavet denne dejlige saftige mandelkage med et fint tvist af citron og en fortryllende topping af silkeblød Jivara mælkechokolade ganache og hindbær til mit arbejde Chokolade Compagniet i anledning af Valentins Dag i morgen.
Kagen er en sand kærlighedserklæring og vil med garanti begejstre!   

Valentins mandelkage med mælkechokolade ganache
8 pers

Mandelkage:
200 g mandler, smuttede (eller med skal)
170 g smør, blødt
1 knivspids salt
4 æg
200 g sukker
1 øko citron, revet skal af
Lidt ekstra smør til formen

Mælkechokolade ganache:
200 g Jivara 40% mælkechokolade fra Valrhona
1 dl piskefløde
10 g glukosesirup

Til pynt:
1 bakke hindbær

Mandelkage:
Hak mandlerne helt fint i en minihakker eller foodprocessor. Kom de helt finthakkede mandler i en skål, tilsæt smør, salt og citronskal og rør rundt, til det er godt blandet. Del æggene i blommer og hvider. Pisk blommerne lyse og luftige sammen med 150 g sukker. Vend æggeblommerne i mandelblandingen. Pisk æggehviderne stive sammen med de 50 g sukker. Vend forsigtigt 1/3 af æggehviderne i mandeldejen og derefter resten. Hæld mandeldejen i en hjerteformet form eller rund form (ca. 22 cm i diameter) smurt med smør eller foret med bagepapir. Bag kagen i ca. 40 minutter ved 180 grader varmluft. Lad kagen køle af i formen, inden den vendes ud.

Mælkechokolade ganache:
Hak mælkechokoladen fint, og kom den i en skål. Varm piskefløde og glukosesirup op til kogepunktet i en lille gryde. Hæld den varme fløde over chokoladen. Lad det stå i to minutter og rør derefter med en gummidejskraber i midten af skålen med cirkelrunde bevægelser, indtil der dannes en sammenhængende kerne. Rør, til al fløde er blandet med chokoladen. Stavblend gerne ganachen til sidst. Lad ganachen sætte sig på køl i ca. 45 minutter, inden den fordeles på kagen.

Pynt med hindbær og server gerne kagen sammen med en god kop kaffe!

Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset
Indlægget indeholder affiliate links.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Hjemmelavede doughnuts og opskrift
Next Post: Gulerodskage med hvid chokolade cream cheese topping »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. britta willumsen skriver

    3. marts 2016 kl. 17:34

    jeg har set i – UD OG SE – fra februar2016 – en opskrift med figner og havregryn – den opskrift vil jeg rigtig gerne prøve – tror det er morgenmad

  2. Anne skriver

    8. marts 2016 kl. 16:46

    Man bliver da helt forelsket. Eller får lyst til at blive det.

  3. Camilla skriver

    15. marts 2016 kl. 11:27

    Kan man lave ganachen uden glukosesirup? 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    15. marts 2016 kl. 12:24

    Kære Camilla,
    Ja det kan du sagtens. Du kan lave den med alm. sukker i stedet 🙂

  5. Julie skriver

    17. marts 2016 kl. 14:38

    Skal citronskallen i mandeldejen, og i så fald hvornår?
    Vh Julie

  6. Christina skriver

    28. marts 2016 kl. 14:59

    Hej Anne. Hvor meget sukker skal man så bruge hvis man bruger det i stedet for glukosesirup?
    Kan den laves om aftenen og sættes på køl til næste formiddag? Eller evt bare lave kagen om aftenen og chokoladen på dagen?

  7. Anne au Chocolat skriver

    29. marts 2016 kl. 20:08

    Kære Christina,
    Jeg ville bruge samme mængde 🙂
    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    29. marts 2016 kl. 20:13

    Kære Julie,
    Jeg beklager det sene svar, og fejlen i opskriften. Jeg har nu tilføjet, at skallen skal i sammen med smørret 🙂

  9. Maria K skriver

    29. marts 2016 kl. 21:06

    Øv nu glemte jeg at putte citron skallen i fordi der ikke står hvornår den skal i!

  10. Anne au Chocolat skriver

    30. marts 2016 kl. 10:15

    Kære Maria,
    Jeg er sikker på, at den blev super lækker alligevel. Jeg har rettet fejlen nu 🙂

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Jeg er brand-ambassadør for Elmelund Chocolatier Organic .

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Følg mig på Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Footer

Profil

Velkommen til mit søde univers, som byder på skønne kager, vidunderlige chokoladesager og livsnydende lækkerier. En perfekt blanding af søde opskrifter og gode oplevelser!
Læs mere…

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Følg mig på de sociale medier

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram

Copyright © 2021 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap