Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Hvid chokoladekage med lakrids og mandler

19. april 2016 af Anne au Chocolat 12 kommentarer

Processed with VSCOcam with f2 preset

Denne kage er stærkt vanedannende! Jeg lavede opskriften til Chokolade Compagniet for et stykke tid siden, men jeg vil også dele den her på bloggen, da kagen fortjener al den opmærksomhed. Den byder på hvid chokolade, mandler og det helt perfekte strejf af lakrids. Jeg har brugt den nye økologiske Waina 35% hvide chokolade fra Valrhona til kagen og har pyntet min mine favoritbær.

Hvid chokoladekage med lakrids og mandler

10 personer

150 g mandler
150 g smør
200 g hvid chokolade, Waina 35% fra Valrhona
3 æg
120 g sukker
1 ½ spsk lakridspulver fra Lakritsfabriken

Pynt:
Flormelis
Friske bær

Hak mandlerne helt fint i en minihakker. Smelt smørret i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt den hvide chokolade. Rør rundt til chokoladen er smeltet. Lad chokoladeblandingen køle lidt af. I en skål pisk æg sammen med sukker og lakridspulver til en let og luftig konsistens. Tilsæt chokoladeblandingen til den luftige æggeblanding lidt ad gangen under omrøring. Vend til sidst de finthakkede mandler i. Hæld dejen i en rund form (ca. 22 cm i diameter) foret med bagepapir og bag kagen midterst i ovnen i ca. 35 minutter ved 180 grader. Køl kagen af i formen og lad den hvile tildækket i køleskabet natten over eller mindst 5 timer.
Ved servering: Drys kagen med flormelis og pynt med friske bær.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Gulerodskage med hvid chokolade cream cheese topping
Next Post: Chokolade madeleines »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Isabella skriver

    13. maj 2016 kl. 10:33

    Vil man kunne bruge mandel mel i stedet for?

  2. Anne au Chocolat skriver

    13. maj 2016 kl. 17:21

    Kære Isabella,
    Det kan du tro, at man kan 🙂
    Kh Anne

  3. Astrid skriver

    21. juni 2016 kl. 14:27

    Hvor længe vil du tro at kagen kan holde sig på køl?

  4. Anne au Chocolat skriver

    21. juni 2016 kl. 17:27

    Kære Astrid,
    Snildt 4 dage – måske også en uge!

  5. Sofie skriver

    25. august 2016 kl. 16:01

    Hvis man vil bruge rå lakridspulver fra Johan Bülow, er det så samme mængde?

  6. Anne au Chocolat skriver

    27. august 2016 kl. 11:02

    Kære Sofie,
    Ja det kan du tro 🙂

  7. Jannie green skriver

    30. marts 2017 kl. 19:47

    Kagen smager fuldstændig fantastisk – serverede den med vanilleis og ingefærmarinerede brombær. Der vat ikke et øje tørt ?

  8. Anne au Chocolat skriver

    1. april 2017 kl. 08:00

    Kære Jannie,
    Det lyder som en himmelsk kombination 🙂

  9. Anne skriver

    5. maj 2017 kl. 07:32

    Kan den laves i en bredepande? 🙂

  10. Anne au Chocolat skriver

    5. maj 2017 kl. 11:43

    Kære Anne,
    Ja det kan den godt. Men så vil jeg reducere bagetiden lidt, da jeg forventer, at kagen vil lavere i det.
    Kh Anne

  11. julie kann skriver

    8. marts 2019 kl. 14:29

    Hej.
    Vi har bagt den 2 gange nu, og hver gang så går den fra hinanden eller bliver ikke ordentlig bagt.
    Jeg følger din opskrift til punkt og prikke.
    Den virker ikke helt optimalt, har fået denne kage med ved min søster mange gange og den opfører sig altså ikke sådan her.

    mvh. en frustreret Julie.

Trackbacks

  1. White Chocolate Cake | InspirationHolic siger:
    28. maj 2016 kl. 19:08

    […] ráadásul ha vége lesz az eperszezonnak, málnával és áfonyával is isteni lesz. A receptet itt találjátok. Kicsit variáltam rajta, kevesebb cukrot tettem bele (így is nagyon édes lett), […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap