E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Hvid chokoladekage med lakrids og mandler

19. april 2016 af Anne au Chocolat 12 kommentarer

Processed with VSCOcam with f2 preset

Denne kage er stærkt vanedannende! Jeg lavede opskriften til Chokolade Compagniet for et stykke tid siden, men jeg vil også dele den her på bloggen, da kagen fortjener al den opmærksomhed. Den byder på hvid chokolade, mandler og det helt perfekte strejf af lakrids. Jeg har brugt den nye økologiske Waina 35% hvide chokolade fra Valrhona til kagen og har pyntet min mine favoritbær.

Hvid chokoladekage med lakrids og mandler

10 personer

150 g mandler
150 g smør
200 g hvid chokolade, Waina 35% fra Valrhona
3 æg
120 g sukker
1 ½ spsk lakridspulver fra Lakritsfabriken

Pynt:
Flormelis
Friske bær

Hak mandlerne helt fint i en minihakker. Smelt smørret i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt den hvide chokolade. Rør rundt til chokoladen er smeltet. Lad chokoladeblandingen køle lidt af. I en skål pisk æg sammen med sukker og lakridspulver til en let og luftig konsistens. Tilsæt chokoladeblandingen til den luftige æggeblanding lidt ad gangen under omrøring. Vend til sidst de finthakkede mandler i. Hæld dejen i en rund form (ca. 22 cm i diameter) foret med bagepapir og bag kagen midterst i ovnen i ca. 35 minutter ved 180 grader. Køl kagen af i formen og lad den hvile tildækket i køleskabet natten over eller mindst 5 timer.
Ved servering: Drys kagen med flormelis og pynt med friske bær.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Gulerodskage med hvid chokolade cream cheese topping
Next Post: Chokolade madeleines »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Isabella skriver

    13. maj 2016 kl. 10:33

    Vil man kunne bruge mandel mel i stedet for?

  2. Anne au Chocolat skriver

    13. maj 2016 kl. 17:21

    Kære Isabella,
    Det kan du tro, at man kan 🙂
    Kh Anne

  3. Astrid skriver

    21. juni 2016 kl. 14:27

    Hvor længe vil du tro at kagen kan holde sig på køl?

  4. Anne au Chocolat skriver

    21. juni 2016 kl. 17:27

    Kære Astrid,
    Snildt 4 dage – måske også en uge!

  5. Sofie skriver

    25. august 2016 kl. 16:01

    Hvis man vil bruge rå lakridspulver fra Johan Bülow, er det så samme mængde?

  6. Anne au Chocolat skriver

    27. august 2016 kl. 11:02

    Kære Sofie,
    Ja det kan du tro 🙂

  7. Jannie green skriver

    30. marts 2017 kl. 19:47

    Kagen smager fuldstændig fantastisk – serverede den med vanilleis og ingefærmarinerede brombær. Der vat ikke et øje tørt ?

  8. Anne au Chocolat skriver

    1. april 2017 kl. 08:00

    Kære Jannie,
    Det lyder som en himmelsk kombination 🙂

  9. Anne skriver

    5. maj 2017 kl. 07:32

    Kan den laves i en bredepande? 🙂

  10. Anne au Chocolat skriver

    5. maj 2017 kl. 11:43

    Kære Anne,
    Ja det kan den godt. Men så vil jeg reducere bagetiden lidt, da jeg forventer, at kagen vil lavere i det.
    Kh Anne

  11. julie kann skriver

    8. marts 2019 kl. 14:29

    Hej.
    Vi har bagt den 2 gange nu, og hver gang så går den fra hinanden eller bliver ikke ordentlig bagt.
    Jeg følger din opskrift til punkt og prikke.
    Den virker ikke helt optimalt, har fået denne kage med ved min søster mange gange og den opfører sig altså ikke sådan her.

    mvh. en frustreret Julie.

Trackbacks

  1. White Chocolate Cake | InspirationHolic siger:
    28. maj 2016 kl. 19:08

    […] ráadásul ha vége lesz az eperszezonnak, málnával és áfonyával is isteni lesz. A receptet itt találjátok. Kicsit variáltam rajta, kevesebb cukrot tettem bele (így is nagyon édes lett), […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap