E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Chokolade madeleines

20. april 2016 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

Processed with VSCOcam with f2 preset

Fine franske madeleine kager er en af mine favoritkager til en god kop kaffe. Og jeg dypper dem gerne hurtigt i kaffen, inden jeg tager en bid. Det gjorde jeg også med disse chokolade madeleines, som jeg bagte i går eftermiddags. De skal spises helt nybagte – og kan også dyppes i chokolade!

Chokolade madeleines
12 stk

80 g smør + lidt ekstra til formen
90 g mørk chokolade, hakket, Guanaja 70% fra Valrhona
2 æg
80 g sukker
80 g mel
½ tsk bagepulver

Smelt smørret i en lille gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt chokoladen. Rør rundt til chokoladen er helt smeltet. Køl lidt af. Pisk i mellemtiden æg godt sammen med sukker, mel og bagepulver i en skål. Rør chokolade-smørblandingen i lidt ad gangen. Fordel kagedejen i madeleineformene som er smurt med smør. Bag i 4 minutter ved 220 grader varmluft og skru derefter ned for varmen til 190 grader og bag i yderligere 5-6 minutter. Køl kagerne lidt af, inden de vendes ud af formen. Drys evt. med lidt flormelis ved servering.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Indlægget indeholder affiliate links.

Skrevet i: Kager Tags: chokolade, chokolademadeleines, kage, madeleines, små kager, valrhona

Previous Post: « Hvid chokoladekage med lakrids og mandler
Next Post: Jordbæris trøfler med hvid chokolade og ristet havre »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marie skriver

    21. april 2016 kl. 14:18

    Ih, hvor er de fine! Og det er din “nye” blog også!

  2. Anne au Chocolat skriver

    22. april 2016 kl. 11:08

    Kære Marie,
    Mange tak for din hilsen. Ja, den trængte til en “make-over” 🙂
    God bededagsferie!
    Kh Anne

  3. maj skriver

    29. maj 2016 kl. 08:19

    Hej Anne.
    Hvor er de fine.
    Hvor langt skal man skrue ovnen ned efter de fire minutter?

    Maj

  4. Anne au Chocolat skriver

    29. maj 2016 kl. 14:11

    Kære Maj,
    Tusind tak! De er ret så lækre og perfekt til en kop kaffe 🙂
    Hov det har jeg da helt glemt at skrive. Har lige rettet det, tak. Det er 190 grader, man skruer ned på.
    Kh Anne

  5. Lea skriver

    16. juni 2016 kl. 21:56

    Hej Anne,

    jeg ville blot høre hvor lang tid de kan holde sig?

    Mvh Lea

  6. Anne au Chocolat skriver

    18. juni 2016 kl. 11:20

    Kære Lea,
    De skal helst spises sammen dag eller dagen efter 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap