
Fine franske madeleine kager er en af mine favoritkager til en god kop kaffe. Og jeg dypper dem gerne hurtigt i kaffen, inden jeg tager en bid. Det gjorde jeg også med disse chokolade madeleines, som jeg bagte i går eftermiddags. De skal spises helt nybagte – og kan også dyppes i chokolade!
Chokolade madeleines
12 stk
80 g smør + lidt ekstra til formen
90 g mørk chokolade, hakket, Guanaja 70% fra Valrhona
2 æg
80 g sukker
80 g mel
½ tsk bagepulver
Smelt smørret i en lille gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt chokoladen. Rør rundt til chokoladen er helt smeltet. Køl lidt af. Pisk i mellemtiden æg godt sammen med sukker, mel og bagepulver i en skål. Rør chokolade-smørblandingen i lidt ad gangen. Fordel kagedejen i madeleineformene som er smurt med smør. Bag i 4 minutter ved 220 grader varmluft og skru derefter ned for varmen til 190 grader og bag i yderligere 5-6 minutter. Køl kagerne lidt af, inden de vendes ud af formen. Drys evt. med lidt flormelis ved servering.
Indlægget indeholder affiliate links.

