E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Jordbæris trøfler med hvid chokolade og ristet havre

30. april 2016 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

Processed with VSCOcam with f2 preset

Når man savner sommer og sol, og tilfældigvis støder på de fineste og sødeste økologiske jordbær i supermarkedet, er denne jordbæris en rimelig god erstatning. Spis isen som den er direkte fra ismaskinen eller tryl den om til istrøfler dyppet i hvid chokolade og knasende sprøde ristede havregryn. Denne jordbæris er et hit både for store og små. Herhjemme i hvert fald. Fremgangsmåden til jordbærisen er inspireret af den søde og ekstremt seje Maja!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Jordbæris trøfler med hvid chokolade og ristet havre
4 personer

Jordbæris:
250 g jordbær, renset og skåret i mindre stykker
50 ml piskefløde
50 g creme fraiche 38%*
130 ml mælk
100 g sukker
smag evt. til med lidt limesaft

200 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona

Ristet havre:
30 g smør
60 g havregryn
30 g sukker

Jordbæris:
Kom alle ingredienserne til isen i en blender (jeg brugte en stavblender) og blend sammen til en ensartet jordbærcreme uden knasende sukkerkorn. Smag evt. til med lidt limesaft. Kør isen på ismaskinen, hæld den i en beholder og opbevar den i fryseren, til den er helt frossen. Scoop 4 iskugler, stil dem på en tallerken og sæt dem tilbage i fryseren.

Ristet havre:
Smelt smørret på en pande, og tilsæt havregryn og sukker. Steg havregrynene fint gyldne ved middelvarme i 12-15 minutter. Rør lidt undervejs. Afkøl dem på et stykke bagepapir. Når de køler helt af, bliver de knasende sprøde.

Ved servering:
Smelt den hvide chokolade og hæld den i en lille skål. Kom en iskugle på en gaffel og dyp gaflen og bunden af iskuglen i den hvide chokolade. Overhæld straks resten af iskuglen med hvid chokolade med en ske og drys med den sprøde havre. Gentag med resten af iskuglerne. Stil dem på frost med det samme, så de ikke smelter.

*Du kan også bruge 100 ml piskefløde i stedet og undlade creme fraiche.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Kaj nød jordbærisen, som den var!

 Indlægget indeholder affiliate links

Skrevet i: Is Tags: hvid chokolade, istrøffel, istrøfler, ivoire, jordbæris, sprød havre, valrhona

Previous Post: « Chokolade madeleines
Next Post: Rabarberkage med mandler og vaniljeflødeskum »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mette skriver

    7. august 2016 kl. 08:08

    Hej

    Kan man lave denne uden en ismaskine?

  2. Anne au Chocolat skriver

    9. august 2016 kl. 09:10

    Kære Mette,
    Jeg anbefaler altid ismaskine, men jeg synes, at du skal prøve 🙂 Så bare sørg for at røre lidt i iscremen under isfrysningen. Ca. en gang hver halve time.
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap