E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Rabarberkage med mandler og vaniljeflødeskum

8. maj 2016 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

Processed with VSCOcam with f2 preset

Rabarber, rabarber… jeg elsker jer! For mig emmer røde rabarberstængler langt væk af sommer og søde stunder, og denne rabarberkage var nærmest et forvarsel. Jeg bagte den i tirsdags, og to dage efter slog vejret om i sommer – og har i hvert fald budt på fire dages lun sommersol med bare tæer i græsset og hygge under blå himmel.

Rabarberkagen her er en slags stor financier med en chantilly creme (vaniljet flødeskum) og bagte rabarber samt hvid chokolade på toppen – super simple og vidunderligt velsmagende.

Rabarberkage med mandler og vaniljeflødeskum
4-6 personer

Mandelbund:
90 g smør
45 g mandelmel
25 g mel
75 g flormelis
2 æggehvider

Bagte rabarber:
130 g rabarberstængler, renset
1/2 dl vand
50 g sukker
1 spsk citronsaft

Vaniljeflødeskum:
1,5 dl piskefløde
1/4 vaniljestang, korn af
10 g flormelis

Hvid chokolade spåner, gerne Ivoire 35% fra Valrhona

Mandelbund:
Smelt smørret i en gryde og køl af. Bland mandelmel, mel og flormelis sammen i en skål. Tilsæt æggehvider og rør godt rundt. Rør derefter smør i. Hæld mandeldejen i en lille rund form (ca. 20 cm i diameter) foret med bagepapir eller smurt. Bag kagebunden i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter til den er fint gylden. Køl den af.

Bagte rabarber:
Skær rabarberstænglerne i stykker à 4-5 cm længde og kom dem i et ildfast fad. Drys med sukker og hæld vand og citronsaft over. Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter, til de er møre men ikke for bløde. Tag dem ud halvvejs og kom lidt af væsken over rabarberne med en ske. Når rabarberne er bagt, hæld da forsigtigt rabarberlagen over i en lille gryde og reducer lagen til en sirup (ikke alt for tyk) og hæld den tilbage over rabarberne. Køl rabarberne helt ned og opbevar dem evt. i køleskabet, hvis kagen ikke skal pyntes og nydes med det samme.

Vaniljeflødeskum:
Pisk fløden let og luftig sammen med vaniljekorn og flormelis.

Ved servering:
Fordel vaniljeflødeskum på mandelkagebunden og derefter de bagte rabarber. Slut af med at høvle hvid chokolade ud over hele herligheden.

God fornøjelse!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Indlægget indeholder affiliate links.

Skrevet i: Kager Tags: chantilly, flødeskum, hvid chokolade, mandelkage, rabarber, rabarberkage, valrhona, vanilje

Previous Post: « Jordbæris trøfler med hvid chokolade og ristet havre
Next Post: Frozen yogurt ispinde med hindbær »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. JM skriver

    16. maj 2016 kl. 16:44

    Kære Anne
    Kan du ikke skynde dig, og bage den igen? I mellemtiden er der en, der har bagt æbletærte og hidkaldt efteråret.

  2. Anne au Chocolat skriver

    16. maj 2016 kl. 17:52

    Kære Jenny,
    Jo så gerne! Hvis den kalder sommeren frem igen, tryller jeg den frem på nul komma fem.
    Æblekage lyder nu heller ikke tosset 🙂
    Kh Anne

  3. JM skriver

    17. maj 2016 kl. 17:13

    Hej Anne
    Jeg er også frisk på æblekage/tærte/any thing bare, oktober vejr bliver i oktober

  4. Anne au Chocolat skriver

    17. maj 2016 kl. 19:54

    Kære Jenny,
    Det er jeg helt helt enig i 🙂
    Kh Anne

  5. Ditte skriver

    8. oktober 2016 kl. 23:13

    Kan man erstatte hvedemelet med tilsvarende mandelmel, så kagen bliver glutenfri? Og kan man bruge frosne rabarber?

  6. Anne au Chocolat skriver

    9. oktober 2016 kl. 08:18

    Kære Ditte,
    Ja det tror jeg godt, at du kan! 🙂
    Du kan sagtens bruge rabarber fra fryseren.

  7. Tina Hesselager skriver

    28. april 2017 kl. 19:24

    Hej Anne:-) Jeg ELSKER også rabarber! Tror du denne kage kan bages dagen før, den skal bruges og lægges sammen på dagen? Mvh Tina

  8. Anne au Chocolat skriver

    30. april 2017 kl. 11:45

    Kære Tina,
    Det kan du tro, at den kan 🙂
    God fornøjelse!
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap