E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Financiers – endnu engang!

24. juli 2010 af Anne au Chocolat 7 kommentarer

DSC_2351

Jeg tror, dette er fjerde eller femte indlæg på bloggen, hvori de franske financiers spiller en rolle. Og her atter hovedrollen! Det passer mig meget godt – og sikkert også de små kager!
Financier’ne fungerede fint i går aftes som sød afslutning på en skøn tapas-inspireret grillmiddag under åben himmel; en let dessert sammen med danske sommerbær – heriblandt skønne røde ribs fra Din Baghave – serveret med en god kaffe lavet på bønner fra The Coffee Collective.
Jeg fulgte min normale opskrift men undlod at riste mandlerne, da jeg brugte noget af mit spanske mandelmel. Desuden droppede jeg også honningen og tilføjede i stedet en anelse mere sukker. Men det hele var lidt på slump, da jeg arbejdede i et køkken uden en køkkenvægt.

Dette var endnu en lille opfordring til at kaste jer ud i at lave disse små franske himmerigsmundfulde! 🙂

DSC_2365

Skrevet i: Uncategorized Tags: Din Baghave, Financiers, mandelmel, Ribs

Previous Post: « Rabarberdessert på Café Alma
Next Post: Den skønneste jordbær fra Din Baghave »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Newyorkerbyheart skriver

    24. juli 2010 kl. 21:34

    Hmm, jeg må prøve at lave dem, de ser lækre ud 🙂
    Nu har jeg prøvet at bage madeleine og cannelés, nu må det være tid til disse……

    Mange hilsner
    Birthe

  2. Anne au Chocolat skriver

    24. juli 2010 kl. 23:30

    Kære Birthe,
    Jeg glæder mig til at høre hvad du synes!

    Alt godt,
    Anne

    Ps. Jeg ELSKER cannelés 🙂

  3. Newyorkerbyheart skriver

    26. juli 2010 kl. 20:47

    Ja, Cannelés er noget af det bedste der findes – jeg må vist snart igang med at lave nogle igen, nu jeg tænker på dem 😉

    Jeg sætter dig på min blogroll, håber at det er ok?

    Mange hilsner
    Birthe

  4. Marie Melchior skriver

    30. juli 2010 kl. 11:46

    Glæder mig til at bage disse superb kager 😉 Er vild med “petit” efter middag….
    KH
    Marie

  5. Anne au Chocolat skriver

    30. juli 2010 kl. 12:25

    Kære Marie,
    Ja, du kan godt glæde dig 😉
    Alt godt,
    Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    30. juli 2010 kl. 12:26

    Kære Birthe,
    Jeg vil også snart lave cannelés – jeg har formene derhjemme, er bare aldrig gået i gang 🙂
    Kh Anne

Trackbacks

  1. Rabarberkage med mandler og vaniljeflødeskum - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:00

    […] her er en slags stor financier med en chantilly creme (vaniljet flødeskum) og bagte rabarber samt hvid chokolade på toppen […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap