E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Frozen yogurt ispinde med hindbær

10. maj 2016 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

Processed with VSCOcam with f2 preset

Vores søn Kaj på 16 måneder er lidt af et A-menneske for tiden. Det tidlige morgenstunder inden vuggestue og arbejde er nu slet ikke så værst endda, og vi hygger gevaldigt med musik og morgenmad. I morges blev Kaj ganske godt underholdt, da jeg klokken 6.45 stod og dyppede disse frozen yogurt ispinde med hindbær i hvid chokolade, som var resultat af mandags aftenhygge med min elskede ismaskine fra Musso. Han fik naturligvis også lov til at smage – han havde allerede slugt sin skål morgenmad – og så var lykken gjort.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Portionen her giver 6 store ispinde og en boks med is til at scoope – se det nederste billede. Man kan snildt halvere opskriften, men den store portion giver dobbelt op på islykke, så hvorfor nøjes <3

Frozen yogurt ispinde med hindbær
6 ispinde og 1 boks med is

Is:
2 dl piskefløde
160 g sukker
1 vaniljestang, korn af
800 g græsk yoghurt

Hindbærfyld:
220 g hindbær, friske eller frosne
100 g sukker

150 g smeltet hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona
Frysetørret hindbær

Is:
Bring fløden i kog med sukker og vaniljekorn i en gryde. Tag gryden af varmen, tilsæt græsk yoghurt og pisk det til en homogen massen ved hjælp af et piskeris. Køl cremen helt af og frys den på ismaskinen.

Hindbærfyld:
Lav gerne hindbærfyldet, mens cremen køler af. Kom hindbær og sukker i gryde og bring det forsigtigt i kog og lad det boble i et par minutter. Køl helt af.

Ispinde: Kom et par små teskefulde hindbærfyld i ispindeformene, fyld derefter iscremen i og stik små træpinde i. Sæt ispindene i fryseren natten over. Hæld den smeltede hvide hokolade i et lille glas og dyp ispinde ned i chokoladen. Drys straks med frysetørret hindbær og spis ispindene med det samme eller opbevar dem i en boks i fryseren til senere nydelse.

Is i boks:
Kom hindbærfyld i bunden af en lille fryseregnet lufttæt boks, og fordel derefter resten af iscremen i. Slut til sidst af med lidt ekstra hindbærfyld. Opbevar isen i fryseren, til den skal nydes.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Indlægget indeholder affiliate links

Skrevet i: Is Tags: bær, is, ispinde, ivoire, pindeis, valrhona, yogurtis

Previous Post: « Rabarberkage med mandler og vaniljeflødeskum
Next Post: Semifreddo med citron, makroner og bagte nektariner »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Maggie skriver

    11. maj 2016 kl. 15:48

    Kan den lages uten ismaskin

  2. Anne au Chocolat skriver

    11. maj 2016 kl. 17:37

    Kære Maggie,
    Jeg vil anbefale, at man bruger ismaskine, men prøv gerne uden!

  3. Jeannette Andersen skriver

    12. maj 2016 kl. 20:06

    Hej
    Jeg har et barn som ikke tåler laktose. Kan jeg evt bruge skyr i stedet fir græsk yoghurt ?

    Jeannette

  4. Anne au Chocolat skriver

    13. maj 2016 kl. 17:22

    Kære Jeannette,
    Det kan du sagtens gøre. Det er faktisk oprindeligt en opskrift, jeg har lavet med skyr, men så prøvede jeg med græsk yoghurt denne gang for lidt forandring. Men den er også super god med skyr!
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk på en tirsdag rimer på hverdagsmagi ☺️
Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i år - de er så velsmagende, og det vrimler med dem 👏🏻💕 Ps. altid nybagte weekendboller ☺️
Roulade er så skøn en kage og perfekt til efterm Roulade er så skøn en kage og perfekt til eftermiddagskaffen 💕 
Her kommer opskriften på en meget dejlig hindbærroulade fra mig til jer🏷

Hindbærroulade 

Rouladedej:
3 mellemstore æg
125 g sukker
100 g hvedemel (man kan også bruge 75 g hvedemel og 25 g mandelmel)
1/2 tsk. bagepulver

Fyld:
Ca. 220 g god hindbærmarmelade (gerne hjemmelavet) 

sigtet flormelis til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk æg og sukker luftigt i en skål i 2-3 minutter. Sigt mel og bagepulver ned i æggeblandingen og vend dejen forsigtigt sammen. 
Fordel dejen ud på bagepapir på en bageplade i en firkant (ca. 28 x 35 cm). Bag den i 8-10 minutter, til den er fint gylden. Drys imellem tiden sukker på et nyt stykke bagepapir. Læg den varme rouladebund på det sukkerdryssede bagepapir med oversiden nedad. Fjern forsigtigt det første stykke bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen på rouladen og rul nænsomt rouladen sammen på den smalle led, mens den er lun. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over inden servering. 
Pynt med lidt flormelis inden servering.
Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Sel Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Selvom den af og til er lidt for travl, holder jeg meget af hverdagen og gør mit for, at den også er pakket med nydelse, ro og nærvær☺️
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap