E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Frozen yogurt ispinde med hindbær

10. maj 2016 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

Processed with VSCOcam with f2 preset

Vores søn Kaj på 16 måneder er lidt af et A-menneske for tiden. Det tidlige morgenstunder inden vuggestue og arbejde er nu slet ikke så værst endda, og vi hygger gevaldigt med musik og morgenmad. I morges blev Kaj ganske godt underholdt, da jeg klokken 6.45 stod og dyppede disse frozen yogurt ispinde med hindbær i hvid chokolade, som var resultat af mandags aftenhygge med min elskede ismaskine fra Musso. Han fik naturligvis også lov til at smage – han havde allerede slugt sin skål morgenmad – og så var lykken gjort.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Portionen her giver 6 store ispinde og en boks med is til at scoope – se det nederste billede. Man kan snildt halvere opskriften, men den store portion giver dobbelt op på islykke, så hvorfor nøjes <3

Frozen yogurt ispinde med hindbær
6 ispinde og 1 boks med is

Is:
2 dl piskefløde
160 g sukker
1 vaniljestang, korn af
800 g græsk yoghurt

Hindbærfyld:
220 g hindbær, friske eller frosne
100 g sukker

150 g smeltet hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona
Frysetørret hindbær

Is:
Bring fløden i kog med sukker og vaniljekorn i en gryde. Tag gryden af varmen, tilsæt græsk yoghurt og pisk det til en homogen massen ved hjælp af et piskeris. Køl cremen helt af og frys den på ismaskinen.

Hindbærfyld:
Lav gerne hindbærfyldet, mens cremen køler af. Kom hindbær og sukker i gryde og bring det forsigtigt i kog og lad det boble i et par minutter. Køl helt af.

Ispinde: Kom et par små teskefulde hindbærfyld i ispindeformene, fyld derefter iscremen i og stik små træpinde i. Sæt ispindene i fryseren natten over. Hæld den smeltede hvide hokolade i et lille glas og dyp ispinde ned i chokoladen. Drys straks med frysetørret hindbær og spis ispindene med det samme eller opbevar dem i en boks i fryseren til senere nydelse.

Is i boks:
Kom hindbærfyld i bunden af en lille fryseregnet lufttæt boks, og fordel derefter resten af iscremen i. Slut til sidst af med lidt ekstra hindbærfyld. Opbevar isen i fryseren, til den skal nydes.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Indlægget indeholder affiliate links

Skrevet i: Is Tags: bær, is, ispinde, ivoire, pindeis, valrhona, yogurtis

Previous Post: « Rabarberkage med mandler og vaniljeflødeskum
Next Post: Semifreddo med citron, makroner og bagte nektariner »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Maggie skriver

    11. maj 2016 kl. 15:48

    Kan den lages uten ismaskin

  2. Anne au Chocolat skriver

    11. maj 2016 kl. 17:37

    Kære Maggie,
    Jeg vil anbefale, at man bruger ismaskine, men prøv gerne uden!

  3. Jeannette Andersen skriver

    12. maj 2016 kl. 20:06

    Hej
    Jeg har et barn som ikke tåler laktose. Kan jeg evt bruge skyr i stedet fir græsk yoghurt ?

    Jeannette

  4. Anne au Chocolat skriver

    13. maj 2016 kl. 17:22

    Kære Jeannette,
    Det kan du sagtens gøre. Det er faktisk oprindeligt en opskrift, jeg har lavet med skyr, men så prøvede jeg med græsk yoghurt denne gang for lidt forandring. Men den er også super god med skyr!
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap