Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Semifreddo med citron, makroner og bagte nektariner

17. maj 2016 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

semifreddo_1024

Foto: Line Thit Klein

Semifreddo er en halv-frossen isdessert og en af mine isfavoritter, hvor kun fantasien sætter grænser for, hvad man kan smage den til med og drysse på af knas. Og så er den tilmed vanvittig enkel at trylle frem. Denne semifreddo lavede jeg til ALT for damerne for et par år siden som en sommerdessert, og nu deler jeg den med jer (i håb om at hidkalde det lune sommervejr igen). Den har fine vanilleprikker og en syrlig kant fra citronskallen, som giver det helt perfekte modspil til de aromatiske makroner. De bagte nektariner er stjerneflotte i deres farve og smager skønt sammen med semifreddo’en.

Semifreddo med citron og makroner samt bagte nektariner
6 personer

Semifreddo:
250 ml piskefløde
3 æggeblommer
85 g sukker
1 vanillestang, korn af
3 æggehvider
1 øko citron, revet skal af
60 g makroner, groft knust

Bagte nektariner:
3 nektariner
3 spsk lyst rørsukker

Semifreddo:
Pisk fløden til en blød flødeskum. Pisk æggeblommerne lyse og luftige med halvdelen af sukkeret samt vanillekorn. Pisk derefter æggehviderne til marengs med det resterende sukker. Vend forsigtigt marengsen i æggeblommerne og dernæst flødeskummet. Tilsæt til sidst citronskal og makroner og hæld cremen i en passende beholder og frys den i minimum 4 timer.

Bagte nektariner:
Skær nektarinerne i både. Put dem i et ildfast fad og drys med rørsukker. Bag nektarinerne ved 190 grader varmluft i ca. 20 minutter. Køl dem af og nyd dem sammen med semifreddo’en.

Skrevet i: Is Tags: dessert, is, isdesser, makroner, nektariner, semifreddo

Previous Post: « Frozen yogurt ispinde med hindbær
Next Post: Chokoladekage med chokoladetopping og bær »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Julie skriver

    16. juni 2017 kl. 09:44

    Hej. Skal nektarinerne bages lige inden servering, så de er varme til serveringen, eller servers de kolde med den kolde is? 🙂

  2. Anne au Chocolat skriver

    16. juni 2017 kl. 10:28

    Kære Julie,
    Du kan gøre begge dele:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap