E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Semifreddo med citron, makroner og bagte nektariner

17. maj 2016 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

semifreddo_1024

Foto: Line Thit Klein

Semifreddo er en halv-frossen isdessert og en af mine isfavoritter, hvor kun fantasien sætter grænser for, hvad man kan smage den til med og drysse på af knas. Og så er den tilmed vanvittig enkel at trylle frem. Denne semifreddo lavede jeg til ALT for damerne for et par år siden som en sommerdessert, og nu deler jeg den med jer (i håb om at hidkalde det lune sommervejr igen). Den har fine vanilleprikker og en syrlig kant fra citronskallen, som giver det helt perfekte modspil til de aromatiske makroner. De bagte nektariner er stjerneflotte i deres farve og smager skønt sammen med semifreddo’en.

Semifreddo med citron og makroner samt bagte nektariner
6 personer

Semifreddo:
250 ml piskefløde
3 æggeblommer
85 g sukker
1 vanillestang, korn af
3 æggehvider
1 øko citron, revet skal af
60 g makroner, groft knust

Bagte nektariner:
3 nektariner
3 spsk lyst rørsukker

Semifreddo:
Pisk fløden til en blød flødeskum. Pisk æggeblommerne lyse og luftige med halvdelen af sukkeret samt vanillekorn. Pisk derefter æggehviderne til marengs med det resterende sukker. Vend forsigtigt marengsen i æggeblommerne og dernæst flødeskummet. Tilsæt til sidst citronskal og makroner og hæld cremen i en passende beholder og frys den i minimum 4 timer.

Bagte nektariner:
Skær nektarinerne i både. Put dem i et ildfast fad og drys med rørsukker. Bag nektarinerne ved 190 grader varmluft i ca. 20 minutter. Køl dem af og nyd dem sammen med semifreddo’en.

Skrevet i: Is Tags: dessert, is, isdesser, makroner, nektariner, semifreddo

Previous Post: « Frozen yogurt ispinde med hindbær
Next Post: Chokoladekage med chokoladetopping og bær »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Julie skriver

    16. juni 2017 kl. 09:44

    Hej. Skal nektarinerne bages lige inden servering, så de er varme til serveringen, eller servers de kolde med den kolde is? 🙂

  2. Anne au Chocolat skriver

    16. juni 2017 kl. 10:28

    Kære Julie,
    Du kan gøre begge dele:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Har I også et helt særligt forhold til risalaman Har I også et helt særligt forhold til risalamande, og hvordan den skal være i smag og konsistens? Det har jeg! 😄 
@aamanns.dk laver en virkelig dejlig en af slagsen, som vi nød til vores lille julefrokost i går på Aamanns 1921 🍒 En anelse mere fast i det, end jeg selv laver den, men det kunne også noget - og smagen sad lige i skabet🫶🏻
Vi spiste desuden helleflynder og and, og det hele var virkelig julelækkert. Og hvor er det bare hyggeligt med al den sne, og jeg har fundet min bamsejakke frem igen ❄️☃️ Glædelig 1. søndag i advent ✨
En december lørdag morgen med nybagte boller, jul En december lørdag morgen med nybagte boller, julekalender, Alene Hjemme og varm kaffe på programmet ❄️☃️✨☕️🫶🏻🍫 God weekend!
1. december på arbejdet med risalamande cheesecak 1. december på arbejdet med risalamande cheesecakes, julemusik og Roskilde i sneklæder ❄️☃️🧁🍒
Vanilje-jule-parfait-is med marcipan, brændte man Vanilje-jule-parfait-is med marcipan, brændte mandler og amarena kirsebær 🍨🍒. Den laves uden ismaskine og er en drøm af en juledessert ✨ 
Desuden et alletiders alternativ til risalamanden, hvis man nu ikke er til den slags ☺️
Her kommer opskriften, som er til 6 personer 🥰

🍒🍨

3 æggehvider (pasteuriserede, evt)
85 g sukker
250 ml piskefløde
3 æggeblommer (pasteuriserede, evt)
Korn af 1 vaniljestang
70 g marcipan
100 g brændte mandler
70 g amarena kirsebær

Pisk æggehviderne til marengs med halvdelen af sukkeret i en skål. Pisk derefter fløden til en blød flødeskum en anden skål. Pisk til sidst æggeblommerne lyse og luftige med resten af bagesukkeret samt vaniljekorn i en tredje skål. Vend forsigtigt marengs i æggeblommerne og dernæst flødeskummet. Skær marcipan i mindre stykker, hak de brændte mandler, halvér amarena kirsebær og vend alle tre dele forsigtigt i iscremen og hæld den i en lille brødform beklædt med bagepapir. Frys isen i mindst 4 timer og gerne natten over.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap