E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Chokoladekage med chokoladetopping og bær

27. maj 2016 af Anne au Chocolat 9 kommentarer

Processed with VSCOcam with f2 preset

Chokoladekage af den bedste slags + solmodne kirsebær + årets første danske jordbær = Ren nydelse.
Lyder det ikke også som en fantastisk forening af chokolade og sommerbær? Jeg er i hvert fald solgt! Opskriften får I nedenunder dette chokokage close-up:

Processed with VSCOcam with f2 preset

Chokoladekage med chokoladetopping og bær
8 personer

Chokoladekage:
160 g smør
160 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona
200 g sukker
4 æg, let sammenpisket
1 spsk mel

Chokoladetopping:
60 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona
15 g smør

Pynt:
Kirsebær, jordbær og evt. lidt frysetørret hindbær og rosenblade

Chokoladekage:
Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.
Bag chokoladekage i en rund form (20 cm) foret med bagepapir i ca. 20 min ved 180 grader varmluft.
Kagen skal føles lidt ubagt. Den sætter sig, da den skal bages en dag i forvejen. Opbevar den på køl.

Chokoladetopping:
Smelt chokolade og smør sammen i en skål ved lav effekt i mikrobølgeovnen med korte intervaller eller over et vandbad.

Fordel chokoladetoppingen på kagen inden servering og pynt med kirsebær og jordbær.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Indlægget indeholder affiliate links.

Skrevet i: Kager Tags: chokolade, Chokoladekage, Jordbær, kage, kirsebær, valrhona

Previous Post: « Semifreddo med citron, makroner og bagte nektariner
Next Post: Bagte abrikoser med jordbær og flødeskum »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Maiken skriver

    3. juni 2016 kl. 08:17

    Nøj, den er lækker 🙂 🙂 Den er kommet på to-bake-listen … God fredag/weekend 🙂 Kh, Maiken

  2. Anne au Chocolat skriver

    4. juni 2016 kl. 11:13

    Det er jeg så glad for at høre 🙂

  3. Mette skriver

    21. juni 2016 kl. 21:29

    Hej Anne
    Er det muligt man kan bruge mindre sukker? Kunne vildt godt tænke mig at lave den (den ser jo vildt lækker og nem ud) men er bange for at den bliver for sød for mig.

  4. Anne au Chocolat skriver

    21. juni 2016 kl. 22:00

    Kære Mette,
    Ja du vil godt kunne nøjes med 160 g sukker! 🙂

  5. Mathilde skriver

    2. juli 2016 kl. 13:09

    Vanvittig lækker kage! Lidt salt og valnødder i kagen var et hit.

  6. Anne au Chocolat skriver

    2. juli 2016 kl. 23:18

    Kære Mathilde,
    Det lyder intet mindre end FANTASTISK 🙂
    Kh Anne

  7. Johanne skriver

    11. juli 2016 kl. 10:58

    Den vil jeg bage til min tvillingesøsters og min fødselsdag på fredag. Tror, jeg prøver med mørk chokolade med frysetørrede hindbær i og så friske danske hindbær som pynt – evt. også med lidt pekannødder i. Mmmmhh, jeg glæder mig til fredag 🙂

  8. Anne au Chocolat skriver

    11. juli 2016 kl. 22:18

    Kære Johanne,
    Det lyder vel nok lækkert 🙂
    Rigtig god fødselsdag. Min tvillingebror og jeg har også fødselsdag på fredag 🙂
    Kh Anne

Trackbacks

  1. Sådan kan du pynte din chokoladekage - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 10:58

    […] gengæld vil jeg lige tippe jer om min favorit topping til chokoladekage med cookieknas, søde sommerjordbær, frisk mynte og Dulcey perler. En vinder-kombination af […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Nybagte weekendboller, aftenbadetur, citronmelisse Nybagte weekendboller, aftenbadetur, citronmelisse i fuld flor, snack i haven og chokoladegaver fra min mand ❤️

God pinse 🌞
En skål morgenmadslykke og et solskinsglimt af vo En skål morgenmadslykke og et solskinsglimt af vores jordbærblomster🍓 Græsk yoghurt med vaniljebagte rabarber fra haven, syltetøj af jordbær, solbær og rabarber (også fra haven via fryseren) og en lille portion musli lavet, mens ovnen alligevel var varm fra rabarberne. + banan og mynte fra haven🌿

Når morgenmad smager som dessert 😍
Rabarbersnitter med crumbletop er en af mine yndli Rabarbersnitter med crumbletop er en af mine yndlingskager, når rabarberne er i sæson - i haven og på hylderne i supermarkedet 🌿💕
Find opskriften under mine reels 😋🫶🏻
Hjemmearbejdsdagens lille brunch til frokost under Hjemmearbejdsdagens lille brunch til frokost under markisen på terrassen - som at have et ekstra rum i huset 🥰.. og mad smager bare bedre i det fri 🌱
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap