Chokoladekage af den bedste slags + solmodne kirsebær + årets første danske jordbær = Ren nydelse.
Lyder det ikke også som en fantastisk forening af chokolade og sommerbær? Jeg er i hvert fald solgt! Opskriften får I nedenunder dette chokokage close-up:
Chokoladekage med chokoladetopping og bær
8 personer
Chokoladekage:
160 g smør
160 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona
200 g sukker
4 æg, let sammenpisket
1 spsk mel
Chokoladetopping:
60 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona
15 g smør
Pynt:
Kirsebær, jordbær og evt. lidt frysetørret hindbær og rosenblade
Chokoladekage:
Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.
Bag chokoladekage i en rund form (20 cm) foret med bagepapir i ca. 20 min ved 180 grader varmluft.
Kagen skal føles lidt ubagt. Den sætter sig, da den skal bages en dag i forvejen. Opbevar den på køl.
Chokoladetopping:
Smelt chokolade og smør sammen i en skål ved lav effekt i mikrobølgeovnen med korte intervaller eller over et vandbad.
Fordel chokoladetoppingen på kagen inden servering og pynt med kirsebær og jordbær.
Indlægget indeholder affiliate links.


