E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Chokoladekage med chokoladetopping og bær

27. maj 2016 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

Chokoladekage med chokoladetopping og bær

Chokoladekage af den bedste slags + solmodne kirsebær + årets første danske jordbær = Ren nydelse.
Lyder det ikke også som en fantastisk forening af chokolade og sommerbær? Jeg er i hvert fald solgt! Opskriften får I nedenunder dette chokokage close-up:

Chokoladekage med chokoladetopping og bær

Chokoladekage med chokoladetopping og bær
8 personer

Chokoladekage:
160 g smør
160 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona
200 g sukker
4 æg, let sammenpisket
1 spsk mel

Chokoladetopping:
60 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona
15 g smør

Pynt:
Kirsebær, jordbær og evt. lidt frysetørret hindbær og rosenblade

Chokoladekage:
Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.
Bag chokoladekage i en rund form (20 cm) foret med bagepapir i ca. 20 min ved 180 grader varmluft.
Kagen skal føles lidt ubagt. Den sætter sig, da den skal bages en dag i forvejen. Opbevar den på køl.

Chokoladetopping:
Smelt chokolade og smør sammen i en skål ved lav effekt i mikrobølgeovnen med korte intervaller eller over et vandbad.

Fordel chokoladetoppingen på kagen inden servering og pynt med kirsebær og jordbær.

Chokoladekage med chokoladetopping og bær

Indlægget indeholder affiliate links.

Skrevet i: Kager Tags: chokolade, Chokoladekage, Jordbær, kage, kirsebær, valrhona

Previous Post: « Semifreddo med citron, makroner og bagte nektariner
Next Post: Bagte abrikoser med jordbær og flødeskum »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Lykke skriver

    21. februar 2017 kl. 23:57

    Hej,
    jeg ville bare gerne høre dig ad. Din anden chokoladekage, som i øvrigt er et kæmpe hit herhjemme den der “melt in your mouth” der også er meget nem, og minder meget i ingrediensforholdene om denne her….mit spørgsmål er om de også er meget ens, eller hvordan er kagerne forskellige? Håber ikke at det lyder dumt :-/

    PS. I “melt in your mouth” kagen bruger vi glutenfrit mel, blå finax, og det fungerer så fint 🙂

    Håber at høre fra dig.

    Kærlig hilsen Lykke

  2. Anne au Chocolat skriver

    22. februar 2017 kl. 09:39

    Kære Lykke,
    Tak for din søde hilsen!
    Den slags chokoladekager kan bare kun hitte, hvis man er chokoladefan 🙂
    Det er nærmeste den samme kage, jeg har bare reduceret lidt i mængden for at for den til at passe til en mindre bageform.
    Kh Anne
    Ps. Så smart med det glutenfrie mel!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap