Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Den allerlækreste morgengrød

12. marts 2018 af Anne au Chocolat


Hver eneste morgen når jeg vågner (læs: bliver vækket af Kaj eller Emil), så glæder jeg mig til at spise morgenmad. Morgenmad er uden tvivl mit favoritmåltid, og jeg kan slet ikke fungere, hvis jeg ikke får lagt en solid bund fra morgenstunden. Og den skal naturligvis være velsmagende. Og gerne med en kop kaffekærlighed til. Under morgenmåltidet vækkes mine sanser og min kreativitet, og så jeg er klar til at angribe en ny dag.

Det er ikke altid, tiden tillader, at jeg kæler sådan for detaljerne som i denne servering, men oftest prøver jeg at gøre lidt ekstra ud af morgenmaden. For det er bare lækrest sådan. Kaj og Emil får også grød for tiden og gerne som risengrød med lidt kanelsukker og en stor smørklat. De morgener Kaj beder om pandekager, tryller jeg bananpandekager frem til ham. Gerne lavet til dinosaur pandekager. Så er lykken gjort – og Emil spiser dem også.

Min egen grød kan jeg godt lide knaser en anelse, så derfor tilsætter jeg hørfrø, mandler og hasselnødder. Jeg smager grøden til med lidt salt og et strejf kanel (det kunne også være kardemomme eller vanilje). Og så er der alle de dejlige toppings, der skal på. De friske hindbær ryger ofte lige en tur i fryseren om aftenen, så de er iskolde, når de kommer på grøden. Kombinationen af varm grød og de frosne hindbær, som tør op løbende, er jeg ellevild med.

Lad mig høre, hvordan I laver jeres havregrød? Og hvad I topper den med?

God mandag derude ♥

Havregrød med knas
1 person

1 dl havregryn
2 dl mælk
1 nip salt
lidt kanel
1 spsk hørfrø
1 spsk hakkede hasselnødder/hasselnøddeflager
1 spsk hakkede mandler/mandelflager

Forslag til toppings:
peanutbutter
mørk chokolade
pistacienødder
bananer
hindbær

Kog alle ingredienserne til en dejlig grød og fyr den af med toppings!

Skrevet i: Morgenmad

Previous Post: « Sød kartoffelkage med citron ganache
Next Post: Saftig mandelkage med hindbær, hvid chokolade og citron »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap