E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Den allerlækreste morgengrød

12. marts 2018 af Anne au Chocolat 4 kommentarer


Hver eneste morgen når jeg vågner (læs: bliver vækket af Kaj eller Emil), så glæder jeg mig til at spise morgenmad. Morgenmad er uden tvivl mit favoritmåltid, og jeg kan slet ikke fungere, hvis jeg ikke får lagt en solid bund fra morgenstunden. Og den skal naturligvis være velsmagende. Og gerne med en kop kaffekærlighed til. Under morgenmåltidet vækkes mine sanser og min kreativitet, og så jeg er klar til at angribe en ny dag.

Det er ikke altid, tiden tillader, at jeg kæler sådan for detaljerne som i denne servering, men oftest prøver jeg at gøre lidt ekstra ud af morgenmaden. For det er bare lækrest sådan. Kaj og Emil får også grød for tiden og gerne som risengrød med lidt kanelsukker og en stor smørklat. De morgener Kaj beder om pandekager, tryller jeg bananpandekager frem til ham. Gerne lavet til dinosaur pandekager. Så er lykken gjort – og Emil spiser dem også.

Min egen grød kan jeg godt lide knaser en anelse, så derfor tilsætter jeg hørfrø, mandler og hasselnødder. Jeg smager grøden til med lidt salt og et strejf kanel (det kunne også være kardemomme eller vanilje). Og så er der alle de dejlige toppings, der skal på. De friske hindbær ryger ofte lige en tur i fryseren om aftenen, så de er iskolde, når de kommer på grøden. Kombinationen af varm grød og de frosne hindbær, som tør op løbende, er jeg ellevild med.

Lad mig høre, hvordan I laver jeres havregrød? Og hvad I topper den med?

God mandag derude ♥

Havregrød med knas
1 person

1 dl havregryn
2 dl mælk
1 nip salt
lidt kanel
1 spsk hørfrø
1 spsk hakkede hasselnødder/hasselnøddeflager
1 spsk hakkede mandler/mandelflager

Forslag til toppings:
peanutbutter
mørk chokolade
pistacienødder
bananer
hindbær

Kog alle ingredienserne til en dejlig grød og fyr den af med toppings!

Skrevet i: Morgenmad

Previous Post: « Sød kartoffelkage med citron ganache
Next Post: Saftig mandelkage med hindbær, hvid chokolade og citron »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. stinna frydkjær liholm skriver

    13. marts 2018 kl. 00:53

    Jeg lavede en grød blanding bestående af hele kerner (men hurtigt tilberedelige) blandede “flager” af rug, spelt, boghvedemel mm. Og havregryn. Så kogte jeg den op med krydderier (kardemomme, vanille pulver, kanel, allehånde, ingefær…) Og nogle gange grøntsager som revet gulerod eller græskar pure. Jeg kan godt lide min grød lidt grov og med lidt bid… Ikke noget slimet her?
    På toppen skiftede jeg mellem banan,blåbær, honning og valnødder eller æblestykker, ristede mandler og kanelsukker og nogle gange pyntet med blomster eller andet…

  2. Tanja skriver

    13. marts 2018 kl. 20:13

    Et kæmpehit for både mine 5-årige og mig er granatæblekerner. Kombinationen af den bløde grød og de sprøde kerner er fantastisk. Og så er de smukke kerner jo rigtig sunde.

  3. Anne au Chocolat skriver

    14. marts 2018 kl. 10:10

    Kære Stinna,
    Du lyder dejligt grødpassioneret <3 Tak for dejlig inspiration - jeg må klart prøve noget af det!

  4. Anne au Chocolat skriver

    14. marts 2018 kl. 10:10

    Kære Tanja,
    åh ja, granatæblekerner er jo så godt! Tak for at minde mig om det til morgengrøden 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Nybagte weekendboller, aftenbadetur, citronmelisse Nybagte weekendboller, aftenbadetur, citronmelisse i fuld flor, snack i haven og chokoladegaver fra min mand ❤️

God pinse 🌞
En skål morgenmadslykke og et solskinsglimt af vo En skål morgenmadslykke og et solskinsglimt af vores jordbærblomster🍓 Græsk yoghurt med vaniljebagte rabarber fra haven, syltetøj af jordbær, solbær og rabarber (også fra haven via fryseren) og en lille portion musli lavet, mens ovnen alligevel var varm fra rabarberne. + banan og mynte fra haven🌿

Når morgenmad smager som dessert 😍
Rabarbersnitter med crumbletop er en af mine yndli Rabarbersnitter med crumbletop er en af mine yndlingskager, når rabarberne er i sæson - i haven og på hylderne i supermarkedet 🌿💕
Find opskriften under mine reels 😋🫶🏻
Hjemmearbejdsdagens lille brunch til frokost under Hjemmearbejdsdagens lille brunch til frokost under markisen på terrassen - som at have et ekstra rum i huset 🥰.. og mad smager bare bedre i det fri 🌱
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap