E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Den allerlækreste morgengrød

12. marts 2018 af Anne au Chocolat 4 kommentarer


Hver eneste morgen når jeg vågner (læs: bliver vækket af Kaj eller Emil), så glæder jeg mig til at spise morgenmad. Morgenmad er uden tvivl mit favoritmåltid, og jeg kan slet ikke fungere, hvis jeg ikke får lagt en solid bund fra morgenstunden. Og den skal naturligvis være velsmagende. Og gerne med en kop kaffekærlighed til. Under morgenmåltidet vækkes mine sanser og min kreativitet, og så jeg er klar til at angribe en ny dag.

Det er ikke altid, tiden tillader, at jeg kæler sådan for detaljerne som i denne servering, men oftest prøver jeg at gøre lidt ekstra ud af morgenmaden. For det er bare lækrest sådan. Kaj og Emil får også grød for tiden og gerne som risengrød med lidt kanelsukker og en stor smørklat. De morgener Kaj beder om pandekager, tryller jeg bananpandekager frem til ham. Gerne lavet til dinosaur pandekager. Så er lykken gjort – og Emil spiser dem også.

Min egen grød kan jeg godt lide knaser en anelse, så derfor tilsætter jeg hørfrø, mandler og hasselnødder. Jeg smager grøden til med lidt salt og et strejf kanel (det kunne også være kardemomme eller vanilje). Og så er der alle de dejlige toppings, der skal på. De friske hindbær ryger ofte lige en tur i fryseren om aftenen, så de er iskolde, når de kommer på grøden. Kombinationen af varm grød og de frosne hindbær, som tør op løbende, er jeg ellevild med.

Lad mig høre, hvordan I laver jeres havregrød? Og hvad I topper den med?

God mandag derude ♥

Havregrød med knas
1 person

1 dl havregryn
2 dl mælk
1 nip salt
lidt kanel
1 spsk hørfrø
1 spsk hakkede hasselnødder/hasselnøddeflager
1 spsk hakkede mandler/mandelflager

Forslag til toppings:
peanutbutter
mørk chokolade
pistacienødder
bananer
hindbær

Kog alle ingredienserne til en dejlig grød og fyr den af med toppings!

Skrevet i: Morgenmad

Previous Post: « Sød kartoffelkage med citron ganache
Next Post: Saftig mandelkage med hindbær, hvid chokolade og citron »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. stinna frydkjær liholm skriver

    13. marts 2018 kl. 00:53

    Jeg lavede en grød blanding bestående af hele kerner (men hurtigt tilberedelige) blandede “flager” af rug, spelt, boghvedemel mm. Og havregryn. Så kogte jeg den op med krydderier (kardemomme, vanille pulver, kanel, allehånde, ingefær…) Og nogle gange grøntsager som revet gulerod eller græskar pure. Jeg kan godt lide min grød lidt grov og med lidt bid… Ikke noget slimet her?
    På toppen skiftede jeg mellem banan,blåbær, honning og valnødder eller æblestykker, ristede mandler og kanelsukker og nogle gange pyntet med blomster eller andet…

  2. Tanja skriver

    13. marts 2018 kl. 20:13

    Et kæmpehit for både mine 5-årige og mig er granatæblekerner. Kombinationen af den bløde grød og de sprøde kerner er fantastisk. Og så er de smukke kerner jo rigtig sunde.

  3. Anne au Chocolat skriver

    14. marts 2018 kl. 10:10

    Kære Stinna,
    Du lyder dejligt grødpassioneret <3 Tak for dejlig inspiration - jeg må klart prøve noget af det!

  4. Anne au Chocolat skriver

    14. marts 2018 kl. 10:10

    Kære Tanja,
    åh ja, granatæblekerner er jo så godt! Tak for at minde mig om det til morgengrøden 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap