E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Saftig mandelkage med hindbær, hvid chokolade og citron

14. marts 2018 af Anne au Chocolat 27 kommentarer

Denne saftige mandelkage er proppet med hvid chokolade, hindbær og et gavmildt frisk citronspark samt knasende sprødhed fra mandelflagerne.

En sand kærlighedserklæring til simple kager, som bare smager helt vildt godt. Ingen dikkedarer ♥

Saftig mandelkage med hindbær, hvid chokolade og citron
8-10 personer

100 g mandler
100 g smør
100 g hakket god hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona (reklamelink)
2 æg
100 g sukker
35 g mel
Fintrevet skal af 1/2 øko citron
100 g hindbær, friske eller frosne
15 g mandelflager

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Flormelis til pynt

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Blend mandlerne helt fint i en minihakker. Smelt smør i en gryde. Tag gryden af varmen, og tilsæt den hakkede hvide chokolade. Rør godt rundt, så chokoladen smelter helt sammen med smørret. Køl chokoladeblandingen lidt af. Pisk æg og sukker til let og luftig konsistens i en skål. Tilsæt mel og citronskal og pisk videre. Tilsæt den smeltede blanding af hvid chokolade og smør til kagedejen lidt ad gangen under omrøring. Vend de fintblendede mandler i. Hæld dejen i en rund springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Tryk hindbærrene ned i dejen og drys med mandelflager. Bag kagen i ca. 45 minutter. Køl kagen helt af og sæt den gerne på køl en håndfuld timer, inden den nydes. Den kan dog også sagtens spises før.

Den holder sig frisk længe og smager garanteret også godt med en kugle vaniljeis til!


Skrevet i: Kager

Previous Post: « Den allerlækreste morgengrød
Next Post: En lille lagkage til Emils 1 års fødselsdag »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Camilla skriver

    14. marts 2018 kl. 18:37

    Åååh hvor ser den bare lækker ud! Enkelt når det er bedst ?❤️

  2. Anne au Chocolat skriver

    14. marts 2018 kl. 19:20

    Tusind tak, søde Camilla <3

  3. Mette skriver

    14. marts 2018 kl. 19:39

    Hej Anne.
    Tak for en meget lækker og til tider syndig blog.
    Kan man evt erstatte hindbær med rabarber i kagen..?
    Hilsen Mette

  4. Louise skriver

    14. marts 2018 kl. 21:44

    Uf, det bliver da lige den jeg skal bage i til sommerhusturen i weekenden. Ukompliceret og ser dejlig fugtig ud. Tak!

  5. Anne au Chocolat skriver

    15. marts 2018 kl. 10:51

    Hej Mette,
    Ja, det tænker jeg godt, at du kan! Måske bagetiden skal reduceres lidt, da rabarberne ikke væsker lige så meget som hindbærrene. Glæder mig til at høre om det – og tak fordi du følger med!

  6. Anne au Chocolat skriver

    15. marts 2018 kl. 10:52

    Kære Louise,
    Hvor lyder det bare godt. God fornøjelse med den og nyd sommerhusturen!
    Kh Anne

  7. Laura Krogsøe skriver

    15. marts 2018 kl. 22:03

    For pokker hvor er den god.
    Bagte den i eftermiddags og har smugsmagt her til aften.
    Mums. Så lækkert med friske hindbær til den søde, smag af hvid chokolade. Og så enkel at min datter på 6 kunne være med til det hele. Jeg er fan!

  8. Anne au Chocolat skriver

    16. marts 2018 kl. 11:07

    Kære Laura,
    Ih hvor er det hele dejligt at høre <3 Og det lyder så hyggeligt, at I bagte den sammen, du og din datter!
    Kh Anne

  9. Pam skriver

    21. marts 2018 kl. 08:16

    Since I receive your recipes on an English website, how would I get this recipe in English ?

  10. Jenna skriver

    30. marts 2018 kl. 07:47

    I would love this recipe on English. Is it available somewhere online? Thanks:)

  11. Mette skriver

    5. april 2018 kl. 21:43

    Hej Anne.
    Jeg synes simpelthen, at denne kage ser så lækker ud, at jeg tænker, at jeg vil bage den i morgen. Da min kæreste er laktoseintolerant, havde jeg overvejet at udskifte den hvide chokolade med en mørk. Kan man det? Som regel anbefaler du nemlig, at man bager brownies dagen før. Er det bedre blot at tilføje hakkede chokoladestykker i stedet for at smelte det sammen med smørret? Tak, for altid skønne opskrifter <3 Hilsen Mette

  12. Anne au Chocolat skriver

    9. april 2018 kl. 10:13

    Kære Mette,
    Åh jeg er ked af det sene svar. Droppede du idéen mon? Håber, at I har noget forårsweekenden og solstrålerne.
    Kh Anne

  13. Mette skriver

    10. april 2018 kl. 18:36

    Hej Anne. Det er helt ok. Jeg endte med at bage din hindbær citronkage med creme fraiche i stedet for. Den var nu også utrolig lækker 🙂

  14. Anne au Chocolat skriver

    10. april 2018 kl. 21:15

    Kære Mette,
    Det lyder også dejligt 🙂

  15. Charlotte skriver

    12. juli 2018 kl. 23:54

    Den ser vild lækker ud, er den fryseegnet???
    Skal bage 4 af slagsen,og kan ikke nå at bage dem alle i næste uge hvor de skal nydes

  16. Anne au Chocolat skriver

    29. juli 2018 kl. 20:48

    Kære Charlotte,
    Jeg er ked af det sene svar – har lige holdt sommerferiepause fra bloggen 🙂
    Ja den kan godt fryses 🙂

  17. Carolin skriver

    6. oktober 2018 kl. 19:13

    Tror du, at kagen kan bages dagen før? 🙂

  18. Anne au Chocolat skriver

    7. oktober 2018 kl. 20:22

    Kære Carolin,
    ja sagtens 🙂

  19. Sara skriver

    30. oktober 2018 kl. 10:14

    Hvis jeg bruger brombær, vil det så være bedre med appelsin fremfor citron? Og hvis den bages i en 24 cm form, skal jeg så bare følge opskriften eller gange med en halv?

  20. Anne au Chocolat skriver

    30. oktober 2018 kl. 11:15

    Kære Sara,
    Jeg ville lave dobbelt portion og så evt. for længe bage tiden med 5-10 minutter. Og jeg elsker brombær og citron sammen, så det ville jeg bevare!
    Kh Anne

  21. Mia Hutters skriver

    10. november 2018 kl. 21:38

    Kære Anne.

    Jeg smagte din gode mandelkage i dag 🙂
    Kan jeg erstatte de 30 g hvedemel med mandelmel, da jeg skal servere kagen for en gluten allergiker?

    Mange hilsner Mia

  22. Anne au Chocolat skriver

    12. november 2018 kl. 14:03

    Kære Mia,
    Ja det kan du tro, du kan 🙂
    Kh Anne

  23. Tine Dresler skriver

    8. maj 2021 kl. 13:06

    Wauw det sørme godt ud!
    Jeg havde tænkt på om man mon kan nøjes med almindeligt mel samt rive noget marcipan i, i stedet for??

    Mange tak for din hjælp 🤗

  24. Anne au Chocolat skriver

    16. maj 2021 kl. 21:23

    Kære Tine,
    Jeg er ked af det sene sene svar. Det tror jeg sagtens, at du kan 🙂

  25. Lene Kirk Jørgensen skriver

    6. september 2021 kl. 12:22

    Hej.
    Jeg har mandelmel liggende der skal bruges! Kan jeg ikke putte det i istedet for mandler? Eller skal mandlerne hakkes lidt grovt. På forhånd tak. Venlig hilsen Lene

  26. Anne au Chocolat skriver

    11. september 2021 kl. 20:50

    Kære Lene,
    Det kan du sagtens gøre!

  27. Lene Kirk Jørgensen skriver

    21. september 2021 kl. 19:10

    Hej. Har lige et spørgsmål mere:). Hvis jeg laver kagen dagen i forvejen skal den så opbevares på køl noget sf tiden eller bare på køkkenbordet?. På forhånd tak. Vh Lene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap