Denne saftige mandelkage er proppet med hvid chokolade, hindbær og et gavmildt frisk citronspark samt knasende sprødhed fra mandelflagerne.
En sand kærlighedserklæring til simple kager, som bare smager helt vildt godt. Ingen dikkedarer ♥
Saftig mandelkage med hindbær, hvid chokolade og citron
8-10 personer
100 g mandler
100 g smør
100 g hakket god hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona (reklamelink)
2 æg
100 g sukker
35 g mel
Fintrevet skal af 1/2 øko citron
100 g hindbær, friske eller frosne
15 g mandelflager
Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)
Flormelis til pynt
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Blend mandlerne helt fint i en minihakker. Smelt smør i en gryde. Tag gryden af varmen, og tilsæt den hakkede hvide chokolade. Rør godt rundt, så chokoladen smelter helt sammen med smørret. Køl chokoladeblandingen lidt af. Pisk æg og sukker til let og luftig konsistens i en skål. Tilsæt mel og citronskal og pisk videre. Tilsæt den smeltede blanding af hvid chokolade og smør til kagedejen lidt ad gangen under omrøring. Vend de fintblendede mandler i. Hæld dejen i en rund springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Tryk hindbærrene ned i dejen og drys med mandelflager. Bag kagen i ca. 45 minutter. Køl kagen helt af og sæt den gerne på køl en håndfuld timer, inden den nydes. Den kan dog også sagtens spises før.
Den holder sig frisk længe og smager garanteret også godt med en kugle vaniljeis til!
Åååh hvor ser den bare lækker ud! Enkelt når det er bedst ?❤️
Tusind tak, søde Camilla <3
Hej Anne.
Tak for en meget lækker og til tider syndig blog.
Kan man evt erstatte hindbær med rabarber i kagen..?
Hilsen Mette
Uf, det bliver da lige den jeg skal bage i til sommerhusturen i weekenden. Ukompliceret og ser dejlig fugtig ud. Tak!
Hej Mette,
Ja, det tænker jeg godt, at du kan! Måske bagetiden skal reduceres lidt, da rabarberne ikke væsker lige så meget som hindbærrene. Glæder mig til at høre om det – og tak fordi du følger med!
Kære Louise,
Hvor lyder det bare godt. God fornøjelse med den og nyd sommerhusturen!
Kh Anne
For pokker hvor er den god.
Bagte den i eftermiddags og har smugsmagt her til aften.
Mums. Så lækkert med friske hindbær til den søde, smag af hvid chokolade. Og så enkel at min datter på 6 kunne være med til det hele. Jeg er fan!
Kære Laura,
Ih hvor er det hele dejligt at høre <3 Og det lyder så hyggeligt, at I bagte den sammen, du og din datter!
Kh Anne
Since I receive your recipes on an English website, how would I get this recipe in English ?
I would love this recipe on English. Is it available somewhere online? Thanks:)
Hej Anne.
Jeg synes simpelthen, at denne kage ser så lækker ud, at jeg tænker, at jeg vil bage den i morgen. Da min kæreste er laktoseintolerant, havde jeg overvejet at udskifte den hvide chokolade med en mørk. Kan man det? Som regel anbefaler du nemlig, at man bager brownies dagen før. Er det bedre blot at tilføje hakkede chokoladestykker i stedet for at smelte det sammen med smørret? Tak, for altid skønne opskrifter <3 Hilsen Mette
Kære Mette,
Åh jeg er ked af det sene svar. Droppede du idéen mon? Håber, at I har noget forårsweekenden og solstrålerne.
Kh Anne
Hej Anne. Det er helt ok. Jeg endte med at bage din hindbær citronkage med creme fraiche i stedet for. Den var nu også utrolig lækker 🙂
Kære Mette,
Det lyder også dejligt 🙂
Den ser vild lækker ud, er den fryseegnet???
Skal bage 4 af slagsen,og kan ikke nå at bage dem alle i næste uge hvor de skal nydes
Kære Charlotte,
Jeg er ked af det sene svar – har lige holdt sommerferiepause fra bloggen 🙂
Ja den kan godt fryses 🙂
Tror du, at kagen kan bages dagen før? 🙂
Kære Carolin,
ja sagtens 🙂
Hvis jeg bruger brombær, vil det så være bedre med appelsin fremfor citron? Og hvis den bages i en 24 cm form, skal jeg så bare følge opskriften eller gange med en halv?
Kære Sara,
Jeg ville lave dobbelt portion og så evt. for længe bage tiden med 5-10 minutter. Og jeg elsker brombær og citron sammen, så det ville jeg bevare!
Kh Anne
Kære Anne.
Jeg smagte din gode mandelkage i dag 🙂
Kan jeg erstatte de 30 g hvedemel med mandelmel, da jeg skal servere kagen for en gluten allergiker?
Mange hilsner Mia
Kære Mia,
Ja det kan du tro, du kan 🙂
Kh Anne
Wauw det sørme godt ud!
Jeg havde tænkt på om man mon kan nøjes med almindeligt mel samt rive noget marcipan i, i stedet for??
Mange tak for din hjælp 🤗
Kære Tine,
Jeg er ked af det sene sene svar. Det tror jeg sagtens, at du kan 🙂
Hej.
Jeg har mandelmel liggende der skal bruges! Kan jeg ikke putte det i istedet for mandler? Eller skal mandlerne hakkes lidt grovt. På forhånd tak. Venlig hilsen Lene
Kære Lene,
Det kan du sagtens gøre!
Hej. Har lige et spørgsmål mere:). Hvis jeg laver kagen dagen i forvejen skal den så opbevares på køl noget sf tiden eller bare på køkkenbordet?. På forhånd tak. Vh Lene