E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

En lille lagkage til Emils 1 års fødselsdag

16. marts 2018 af Anne au Chocolat 3 kommentarer

I går fyldte vores søde lillebror Emil 1 år. Det første år som mor til to er gået så hurtigt, og jeg forstår slet ikke, hvor tiden er blevet af. Den er i hvert fløjet stærkt afsted! Jeg prøver virkelig at holde fast på hat og briller og suge alle stunder og sekunder til mig.

Vi fejrer Emils første fødselsdag med den nærmeste familie i morgen lørdag, men han skulle ikke snydes for sin egen lagkage på selve dagen ♥

Til den lille lagkage brugte jeg opskriften på lagkagebunden fra lagkagen her men lavede kun 1/4 portion og smurte den ud i et forholdvist tyndt lag på en bageplade beklædt med bagepapir, og så bagte jeg den, til den var fint gylden i ca. 8-10 minutter. Jeg tænkte, at jeg havde bagt den for længe, da jeg stak den ud med udstikker i afkølet form, men da den blev samlet og havde fået lov til at stå på køl i et par timer, havde hindbærcremen (som jeg lavede 1/3 af) gjort bundene dejligt bløde igen. Jeg puttede også friske bær mellem lagene, og en af bundene fik at lag nutella, fordi jeg ikke kunne lade være. Men kun fantasien sætter grænserne for, hvad der skal i og på sådan en lille lagkage.

Madglade Emil var i øvrigt meget begejstret for at få sin helt egen kage og sagde “mmm mmm”, mens han guffede løs af den. Han startede først med at spise alle hindbærrene. 



Skrevet i: Kager

Previous Post: « Saftig mandelkage med hindbær, hvid chokolade og citron
Next Post: Fødselsdagslagkage med rabarber og mælkechokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Laura skriver

    20. august 2019 kl. 20:48

    Hej Anne,
    Kan du skrive hvilke mål du cirka har brugt i forhold hil hindbærcremen?

  2. Cathrine Birk Eliasen skriver

    23. november 2019 kl. 15:00

    Hej Anne
    Kan man lave kagen dagen før? Eller kan man lave selve hundbærmoussen dagen før og komme den i sprøjtepose dagen efter??

    God dag

  3. Anne au Chocolat skriver

    24. november 2019 kl. 14:32

    Kære Cathrine,
    Ja det tænker jeg godt!
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap